reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

werka cudne te ciuszki, ja też nie znoszę tego rozgraniczenia kolorystycznego dla chłopców i dziewczynek, zawsze szukam kolorowych.

Ja się za pranie wezmę ale za miesiąc dopiero, nie ma sensu żeby wyprane jeszcze 3 miesiące w szufladzie leżały.
Mija miała uczulenie na normalny proszek, takie krosteczki jej wyskakiwały. My używaliśmy tego proszku i płynu o którym pisze malutka, albo "firmy" ASDA :-D bo tańsze. Ogólnie to trzeba szukać z napisem "sensitive"

reklama
werka cudne te ciuszki, ja też nie znoszę tego rozgraniczenia kolorystycznego dla chłopców i dziewczynek, zawsze szukam kolorowych.

Ja się za pranie wezmę ale za miesiąc dopiero, nie ma sensu żeby wyprane jeszcze 3 miesiące w szufladzie leżały.
Mija miała uczulenie na normalny proszek, takie krosteczki jej wyskakiwały. My używaliśmy tego proszku i płynu o którym pisze malutka, albo "firmy" ASDA :-D bo tańsze. Ogólnie to trzeba szukać z napisem "sensitive"

A powiedz mi, po praniu też tak pięknie pachnie ten proszek?

Ja czułam tylko płyn, zabił zapach proszku :-) ale mnie się właśnie jego zapach bardziej podoba, teraz już jej nie trzeba takich delikatnych płynów ale i tak urzywam właśnie ze względu na zapach

Ja także kupiłam z Biedronki ten zestaw lovela+płyn za 12,99zł proszku jest 1,8kg ,a płynu 750ml, kupiłam dwie paczki i do białego i do koloru... Ta promocja w Biedronce niby już się skończyła, ale np u nas w Biedronce jeszcze trochę jest tych proszków i nadal w tej cenie ;-)
Zaś z Anglii przysłali mi proszek FAIRY jest go 800g, sugerowana cena na opakowaniu to 2,99 ,zapach piękny ma... I płyn do płukania COMFORT jest go w butelce 750ml, sugerowana cena 1,99... Może którejś z Was się to przyda ;-)
Dodam ,że póki co proszek jest zamknięty, ale leży na razie w komodzie razem z ciuszkami, nie macie pojęcia jak z tej szafki pięknie pachnie, wszystkie ciuszki przeszły tym zapachem :-D Nasze polskie proszki, a raczej nie polskie ale zakupione w Polsce tak nie pachną ,jest kolosalna różnica:tak:;-)
dlatego ja kupuję niemieckie, bo nie dość, że lepiej piorą to i przy okazji świetnie pachną :)

a tu jest inny trend w praniu ciuchow,
nie uzywa sie specjalnych proszkow, bo nawet takich nie ma
zreszta biorac malenstwo na rece lub do naszego lozka juz ma stycznosc z naszymi proszkami
tu radza tylko nie dawac plynu do plukania bo nie jest dokladnie wyplukiwany
wychadza z zalozenia ze dziecko musi miec stycznosc z chemia skoro pozniej bedzie go wszedzie otaczac

hmmm ciekawe jakie zdanie maja tutaj na ten temat ?? mozliwe , ze podobnie jak u was bedzie

czyli jak kupie proszek sensitive to bedzie git ??

Werka - bardzo ładne ciuszki :)

Z proszkami dużo zależy od dziecka. Mojemu małemu mogłam dość szybko prać rzeczy z naszymi i nic się nie działo :) Ale córka znajomej uczulała się na wszystko :/ Nawet na pieluchy, w końcu kupowali jej chyba Bella, bo te nie uczulały.

Chyba najlepiej wyprać ciuchy w proszku dziecięcym , a później eksperymentować ;) I czytałam, że ciuszki ze sklepu trzeba prać nie tylko ze względu na kurz. Często są nasączane preparatami, które zapobiegają gnieceniu :/

Dziekuje dziewuchy:))

Sivi ja wlasnie meiszkam blisko ASDY takze moze i dzisiaj podejde sobie i poszukam. A nie wiem czy moze ty tez dostalas paczke u lekarza jak ja? Ja zreszta juz przez pomylke druga.
w zestawie byl wlasnie pampers najmniejszy rozm + opakowanie husteczek, sudocrem 10ml. floradix ( nie wiem co to??), fairy chyba prosze dwie kostki do prania. Husteczki czyszczaca zabijajace : salmonelle, MRSA, ecole, the flu virus . Tak smierdza fuuuj ale to chyba do czyszczenia przewijakow lozeczek itd...

Werka no ja dostałam ale tak jak na początku się dostaje...drugiej nie...:confused:...wiem że można sobie je gdzieś wybierać, do samego porodu jest zdaje się 5 takich paczek (od początku licząc) ale nie wczytywałam się gdzie, a z położną to ja nie wiem kiedy będę się widzieć, pewnie pod koniec lipca gdzieś.

reklama
29 czerwca
Łóżko dziecięce HENSVIK 60x120 białe za jedyne 149,99

Oferta Ikea Gdańsk - znalazłam i pomyslałam, że może Wam się przyda :)

Do góry