reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

oj tak maja tam ladna posciel :)

dobrze , ze napisalas to , bo wlasnie myslalam czy kupowac czynie ... tutaj widzialam sporo takich specjalnych podkladow tylko nie wiedzialam czy mozna czy nie to stosowac ..

mam taką poduszkę...właściwie podkład pod materac...u nas się przydał na początku...a potem zawaszer jak domel miał np katar

reklama
dziś zrobilam rundkę po okolicznych sklepach z wózkami i obejrzalam sobie dwa tako jakie mnie interesowały czyli warrior i captiva no i captiva zdecydowanie wygrywa jest trochę wyższa na stelażu ja mam 170 cm i nie będę musiala się schylać warrior tez w jest w porządku no i chyba taki kolorek wybierzemy http://allegro.pl/wozek-captiva-firmy-tako-nowosc-od-producenta-i1667919222.html\

albo ten czerwony 01 lub 05 nie wiem sama już bo ten pierwszy beżowy taki smutny kurcze nie wiem :eek:

tylko nie wiem jak bedzie z fotelikiem bo mam od znajomej ona ma Maxi Cosi fotelik i czy bedzie pasował do tego typu :confused2:

te poduszki klin to super sprawa nawet w przypadku, gdy dziecię dużo ulewa, koleżanki córka ulewała do 6 miesiąca życia i poducha sprawdziła się w 100%

my też zaczęliśmy składać powolutku wyprawkę, na razie kupiłam tylko 1 pajac, 3 body z długim rękawem i 3 półśpiochy wszystko na 62, bo wydaje mi się, że mała będzie duża ale myślę, że powolutku nie zaszkodzi kupować, bo jakbyśmy mieli kupować wszystko na raz to chyba mocno nadszarpnęło by nasz budżet :)

Dziewczeta wy to macie dobrze. U nas nie ma takiej rozm, ze 56.62 itd U inas tylko 0-3m 3-6 itd. Albo Newborn np do 2,8kg, 3,5kg itd... Ja nakupilam najwiecej na 0-3...I wydaje mi sie to wielkie...

DSC01519.jpg a to moje dzidzisiejsze zakupy buciczki dla mojej LAURY Sopfii:)

a u mnie było dzisiaj przemeblowanie:tak:
wyrzuciłam z sypialni nasze ogromne łóżko, i na jego miejsce wstawiłam łóżko od teściów (o 50cm węższe od naszego :-(). dzięki temu zrobiło nam się więcej miejsca na łóżeczko. Łóżeczko będzie stało wzdłóż łóżka a nad nim jest półka. I zastanawiamy się co z ta półką, bo z jednej strony może się okazać przydatna na drobiazgi małej, a z drugiej strony wydaje mi się że jest za nisko i boje się że będę uderzała dzieckiem o półkę? a w dodatku jak zostanie półka to chyba nie będzie możliwości zamontowania karuzeli do łóżeczka. no i nie wiemy co z nią zrobić

Werka to nawet macie lepiej, bo dziecko w 0-3 wejdzie nawet jak jest dosyć duże, a w 56 czy czasem nawet 62 może nie wejść, bo rozmiar rozmiarowi nierówny :/
śliczne buciki :)

kasia u nas w miejscu, w którym ma stać łóżeczko jest powieszona półka i już mężowi zapowiedziałam, ze ma ją zdjąć, bo będę się obawiała, że się urwie albo coś i jeszcze krzywdę dziecku zrobi. Może jestem przewrażliwiona, ale wolę zapobiegać wypadkom

reklama
werka śliczności :-) bo tu jest większa rozmiarówka, ja na moją kupuję jak na 3-4 lata bo na 4-5 to by się utopiła w tym. Zależy też co to jest, niektóre ciuszki starczają na dłużej niż pisze na metce.

Ja nawet nie wiedziałam że takie poduszki istnieją...zawsze podkładałam poduche pod materac, albo zwinięty kocyk.

Do góry