reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalę się

oprócz aparatu, ważny jest jasny obiektyw. do teog zdjęcia robione w RAW , obróbka w photoshopie i już mamy super foty;-)

reklama
W shopie to można nie powiem co zrobić. Wolę lightrooma - cyfrową ciemnię;-)
A co do jasnego obiektywu to się w pełni zgodzę. A ja mam w domu pentaxa K100 tylko nigdy nie mam czasu go sama wyciągnąć.

W shopie to można nie powiem co zrobić. Wolę lightrooma - cyfrową ciemnię;-)
A co do jasnego obiektywu to się w pełni zgodzę. A ja mam w domu pentaxa K100 tylko nigdy nie mam czasu go sama wyciągnąć.
ja jestem z photoshopa zadowolona:-)

Gemelo, a jak Twoje chłopaki? masz jakieś nowe fotki?

A proszę:tak:
Nasz chrzestny nie potrafi się za bardzo z naszym pentaxem dogadać, ale mina jest genialna i nie chciałam wyrzucać tego zdjęcia - Alex
IMGP5533.jpg

A Maxiowi udało się trafić z rozmysłem w piłkę ;-)
DSC00227.JPG

oprócz aparatu, ważny jest jasny obiektyw. do teog zdjęcia robione w RAW , obróbka w photoshopie i już mamy super foty;-)

Kasiulec ja trochę się bawię fotami..., a powiedz mi, czy photoshop obsługuhe RAW??
Bo nigdy nie próbowałam tak pokombinować. Czy jak zrobie fote w RAW to potem mogę ją na jpg przerobić-juz po obróbce w photoshop.?

Kasiulec ja trochę się bawię fotami..., a powiedz mi, czy photoshop obsługuhe RAW??
Bo nigdy nie próbowałam tak pokombinować. Czy jak zrobie fote w RAW to potem mogę ją na jpg przerobić-juz po obróbce w photoshop.?

obsługuje - ja mam CS2 i obsluguje. Można przekonwertować na jpg.
Karolinusia wrzuc jakąś fotę córci, dawno Jej tu nie było;-)

obsługuje - ja mam CS2 i obsluguje. Można przekonwertować na jpg.
Karolinusia wrzuc jakąś fotę córci, dawno Jej tu nie było;-)

CS2 mówisz... już nic nie łapie. Ja mam photoshopa jakąś starą wersję 7.0 CE
muszę kupić tą CS2 czy można ją ściągnąć??

Na życzenie Bianka

Załączniki

• Obraz 014.jpg
    Obraz 014.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 70
Gemelo- chłopaki super!
Roksi - ale piękne dziecko!!!
Karolinusia - malutka przepiękna! a co do CS2 to ja od koleżanki przegrałam. Nie iwem czy ta Twoja wersja obsluguje RAW, chyba nie, ale pewna nie jestem. Sprobuj zrobic zdjecie w rawie i otworzyć za pomocą photoshopa, jak się otworzy to obsługuje. Jescze tylko trzeba sprawdzić w ustawieniach czy jest mozliwość obsługi rawów

reklama
Gemelo- chłopaki super!
Roksi - ale piękne dziecko!!!
Karolinusia - malutka przepiękna! a co do CS2 to ja od koleżanki przegrałam. Nie iwem czy ta Twoja wersja obsluguje RAW, chyba nie, ale pewna nie jestem. Sprobuj zrobic zdjecie w rawie i otworzyć za pomocą photoshopa, jak się otworzy to obsługuje. Jescze tylko trzeba sprawdzić w ustawieniach czy jest mozliwość obsługi rawów

nie obsługuje... zaraz to g.... odinstaluję, bo jest mi zbędne w tej syt. muszę znaleźć kogoś kto ma CS2 i pożyczy by przegrać.
Zciągnęłam za to lightrooma jak radziła Gamelo, ten obsługuje RAW, ale muszę wczytać się w możliwości tego programu, bo tak "na pałę" mieszać suwakami nie lubię.

Do góry