reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chwalę się

oprócz aparatu, ważny jest jasny obiektyw. do teog zdjęcia robione w RAW , obróbka w photoshopie i już mamy super foty;-)

reklama
W shopie to można nie powiem co zrobić. Wolę lightrooma - cyfrową ciemnię;-)
A co do jasnego obiektywu to się w pełni zgodzę. A ja mam w domu pentaxa K100 tylko nigdy nie mam czasu go sama wyciągnąć.

W shopie to można nie powiem co zrobić. Wolę lightrooma - cyfrową ciemnię;-)
A co do jasnego obiektywu to się w pełni zgodzę. A ja mam w domu pentaxa K100 tylko nigdy nie mam czasu go sama wyciągnąć.
ja jestem z photoshopa zadowolona:-)

Gemelo, a jak Twoje chłopaki? masz jakieś nowe fotki?

A proszę:tak:
Nasz chrzestny nie potrafi się za bardzo z naszym pentaxem dogadać, ale mina jest genialna i nie chciałam wyrzucać tego zdjęcia - Alex
IMGP5533.jpg

A Maxiowi udało się trafić z rozmysłem w piłkę ;-)
DSC00227.JPG

oprócz aparatu, ważny jest jasny obiektyw. do teog zdjęcia robione w RAW , obróbka w photoshopie i już mamy super foty;-)

Kasiulec ja trochę się bawię fotami..., a powiedz mi, czy photoshop obsługuhe RAW??
Bo nigdy nie próbowałam tak pokombinować. Czy jak zrobie fote w RAW to potem mogę ją na jpg przerobić-juz po obróbce w photoshop.?

Kasiulec ja trochę się bawię fotami..., a powiedz mi, czy photoshop obsługuhe RAW??
Bo nigdy nie próbowałam tak pokombinować. Czy jak zrobie fote w RAW to potem mogę ją na jpg przerobić-juz po obróbce w photoshop.?

obsługuje - ja mam CS2 i obsluguje. Można przekonwertować na jpg.
Karolinusia wrzuc jakąś fotę córci, dawno Jej tu nie było;-)

obsługuje - ja mam CS2 i obsluguje. Można przekonwertować na jpg.
Karolinusia wrzuc jakąś fotę córci, dawno Jej tu nie było;-)

CS2 mówisz... już nic nie łapie. Ja mam photoshopa jakąś starą wersję 7.0 CE
muszę kupić tą CS2 czy można ją ściągnąć??

Na życzenie Bianka

Załączniki

• Obraz 014.jpg
    Obraz 014.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 63
Gemelo- chłopaki super!
Roksi - ale piękne dziecko!!!
Karolinusia - malutka przepiękna! a co do CS2 to ja od koleżanki przegrałam. Nie iwem czy ta Twoja wersja obsluguje RAW, chyba nie, ale pewna nie jestem. Sprobuj zrobic zdjecie w rawie i otworzyć za pomocą photoshopa, jak się otworzy to obsługuje. Jescze tylko trzeba sprawdzić w ustawieniach czy jest mozliwość obsługi rawów

reklama
Gemelo- chłopaki super!
Roksi - ale piękne dziecko!!!
Karolinusia - malutka przepiękna! a co do CS2 to ja od koleżanki przegrałam. Nie iwem czy ta Twoja wersja obsluguje RAW, chyba nie, ale pewna nie jestem. Sprobuj zrobic zdjecie w rawie i otworzyć za pomocą photoshopa, jak się otworzy to obsługuje. Jescze tylko trzeba sprawdzić w ustawieniach czy jest mozliwość obsługi rawów

nie obsługuje... zaraz to g.... odinstaluję, bo jest mi zbędne w tej syt. muszę znaleźć kogoś kto ma CS2 i pożyczy by przegrać.
Zciągnęłam za to lightrooma jak radziła Gamelo, ten obsługuje RAW, ale muszę wczytać się w możliwości tego programu, bo tak "na pałę" mieszać suwakami nie lubię.

Do góry