reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chusty, noszenie

Wybrałam się po cukier do osiedlowego spożywczaka. Boże, na dworze dziś 9 stopni i jeszcze wieje i leje! Młodego w chustę, parasol w łapę i chodu . Pani w spożywczym mało się o skrzynkę jabłek nie zabiła. Miała jeszcze bardziej rozdziawiona japę niż Dominik ( ach ten kolorowy świat:-)).Uroki zadupia.

Ostatnia edycja:
reklama
Wybrałam się po cukier do osiedlowego spożywczaka. Boże, na dworze dziś 9 stopni i jeszcze wieje i leje! Młodego w chustę, parasol w łapę i chodu . Pani w spożywczym mało się o skrzynkę jabłek nie zabiła. Miała jeszcze bardziej rozdziawiona japę niż Dominik ( ach ten kolorowy świat:-)).Uroki zadupia.
miku21662253508ny6.jpg

hehehe:-D ja też zazwyczaj z taka reakcją się spotykam. Ale też często się wypytują mnie o chustę (szczególnie młode mamy):tak:

a ja wam napisze że w czasie deszczu ...zawieruchu itp czuje sie bardziej komfortowo niż mamy w wózkach ( nie urażając )
Ładuje dymka w chuste ...na siebie kurtkę ...w łape parasol i sobie dreptam ..nie musze niczego pchać przed soba ..nie martwie sie o o jakieś folie na wózki i o to czy starczy mi rąk jeszcze na parasol dla siebie itp.
mam 2 wolne rece :tak:

i teraz nie ma u mnie problemu że " nie wyjde bo pada / wieje " .

i nawet fajna sprawa tak połazić w kaloszach na deszczu bo jest swieże powietrze :tak:

Ja tam nadal bardzo lubię chodzić z wózkiem bo tachać wszystkiego nie muszę. Tylko co z tego jak sklepy obmurowane są tyloma schodami :-( Osiedlowy spożywczak to już w ogóle kuriozum architektury. Zbudowany na skarpie, więc prowadzą tam strome wieeelkie schody. Jak postawie przed sklepem to mam spore szanse, ze mi ktoś potrąci wózek samochodem- bo to parking jest. Nie mówiąc juz o tym, ze nie zostawiam synka samego na pastwę psycholi.
Pamietacie Dynastię, jak Stivena ukradli:-p?

Ostatnia edycja:
Wiem, ze tu w kolko o tym mowa;), ale ktora chuste byscie poelcaly na pierwszy raz?! Czy to nie ma znaczenia i wszystkie sie mniej wiecej tak samo wiaze?!

a ja wam napisze że w czasie deszczu ...zawieruchu itp czuje sie bardziej komfortowo niż mamy w wózkach ( nie urażając )
Ładuje dymka w chuste ...na siebie kurtkę ...w łape parasol i sobie dreptam ..nie musze niczego pchać przed soba ..nie martwie sie o o jakieś folie na wózki i o to czy starczy mi rąk jeszcze na parasol dla siebie itp.
mam 2 wolne rece :tak:

i teraz nie ma u mnie problemu że " nie wyjde bo pada / wieje " .

i nawet fajna sprawa tak połazić w kaloszach na deszczu bo jest swieże powietrze :tak:

Ja właśnie dzisiaj tak się do sklepu wybrałam. 1,5 godziny łaziłam. Ninia usnęła w chuście więc korzystałam i poodwiedzałam sklepy do których z wózkiem nie da rady wejść. A i cieplej niuni było, bo nie dość że ciepło ubrana to jeszcze ode mnie ciepelko miała:tak:

Wiem, ze tu w kolko o tym mowa;), ale ktora chuste byscie poelcaly na pierwszy raz?! Czy to nie ma znaczenia i wszystkie sie mniej wiecej tak samo wiaze?!

zgadnij
każdą chuste wiążesz tak samo :tak:
przypuszczam ze na wiek twojego szkraba elastyczna już odpada :sorry2:
NIestety taki urok tych chust że sa bardzo dobre ale dla noworodków/ niemowlaczków ..a nie dla maluchów ok 7 kg .Powód : szybkie osiadanie dziecka w chuście i potrzeba ciągłego dociagania :baffled:

Proponuje Ci na początek kupic fajną mieciutką tkana chuste która nie wymaga w sumie łamania< zmiekkczania"
Na polskim rynku jest taka NATI ( sa na allegro )
cena jest baaardzo przystepna a wykonanie dorównuje tym zagranicznym i kultowym :tak:

Tylko że chusty NAti sa chustami cienkimi ..nadają sie super na sezony wiosenno - jesienno- letnie .
NA zime raczej maluszkowi było by w nich za zimno .

Ale w sumei zimą nie każdy spaceruje 5 godzin na mrozie non stop :-p;-):-D

L4dY-bIrd sliczne dzieki za rady, moja mala juz do 8kg dobija czyli troche spoznilam, ale na pewno sie zaopatrze w chuste, bo mala sie meczy w nosidelku, a moj wozek wazy tone, a ja na 2pietrze mieszkam, wiec bedzie jak dar z nieba :D

reklama
Do góry