reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
mi to się marzy tak naprawdę Purple, a ta grecja to taka namiastka tamtej ma być :-) purple pozostanie w swerze marzeń ;-)

hehehe dzieki :-) jaki entuzjazm!
Widzisz, moze faktycznie jest samowiążąca ;-) ale michasiowi 2x jakoś nie leży, wierci się skwierczy...

Dobrze, ze mi przypomniałaś z tym praniem, bo juz bym w tej chwili uciela! Normalnie nic zamotać nie mogę, bo mi się plącze taka długa. Naprawdę nie przesadzam, ze ogony mam do kostek. Motam na dwa razy w pasie ale troche mi nie wygodnie. Upiore to zobaczymy. Z tego co czytalam to mi trochę zesztywniej :sorry2:ponoć wszystkie inne się chusty lamie, a żakardy hartuje :dry:zobaczymy, zobaczymy...

a tym czasem... mój pierwszy plecaczek!!!! (wiem, wiem, mogłam się chociaż uczesać..!) Nie wytrzymałam jak poczytałam o tych Waszych próbach i sama spróbowałam. Trochę mi się plątało, bo za długie te poły i w rezultacie za mocno pod dupke podciągnęłam, ale chyba nie jest najgorzej. A i powinnam mocniej dociagnąć przy szyjce. jutro dopracuję

Powalczylam i wyszlo cos takiego;-) Oczywiscie bez szkod sie nie obylo-mam tak ohaftowany kark przez Joasie ze tylko prysznic mnie uratuje:-D

TADAM:

Zobacz załącznik 223650Zobacz załącznik 223651Zobacz załącznik 223652Zobacz załącznik 223653
dziewczyny supeeeer!!!! zazdroszczę wam tego plecaczka:-) ja też chcę:-(
kilolek widzę że posiadasz sagę o ludziach lodu- ale bym przeczytała znowu ją :-)

Powalczylam i wyszlo cos takiego;-) Oczywiscie bez szkod sie nie obylo-mam tak ohaftowany kark przez Joasie ze tylko prysznic mnie uratuje:-D

TADAM:

Zobacz załącznik 223650Zobacz załącznik 223651Zobacz załącznik 223652Zobacz załącznik 223653
hhaha brawa dla Joasi!!! Wiązanie super!!! WIdac, zeciasno.

dziewczyny supeeeer!!!! zazdroszczę wam tego plecaczka:-) ja też chcę:-(
kilolek widzę że posiadasz sagę o ludziach lodu- ale bym przeczytała znowu ją :-)
a no posiadam:tak:wszystkie 47 tomów :-) a pierwsze 20 to znam doslownie na pamięć. Pamietam jak czytałam je na matematyce pod ławka, a samej tablicy :-D

Dziewczyny, jestem na etapie szukania nosidelka dla malej bo rece i kregoslup mi juz czasem odpadaja:( nie wiem czym se kierowac przy zakupie... wiem ze wiele z was juz nosidelka ma, mozecie jakies polecic? Dodam ze u nas chusty odpadaja, nie mam czasu ich wiazac i mala sie niecierpliwi jak jest ubrana, chodzi mi o usztywnione nosidelko, gdzie mozna dziecko nosic z przodu i na plecach. Wybor jest ogromny, a ja zielona w temacie:)

Dziewczyny, jestem na etapie szukania nosidelka dla malej bo rece i kregoslup mi juz czasem odpadaja:( nie wiem czym se kierowac przy zakupie... wiem ze wiele z was juz nosidelka ma, mozecie jakies polecic? Dodam ze u nas chusty odpadaja, nie mam czasu ich wiazac i mala sie niecierpliwi jak jest ubrana, chodzi mi o usztywnione nosidelko, gdzie mozna dziecko nosic z przodu i na plecach. Wybor jest ogromny, a ja zielona w temacie:)

ja mam jeszcze oprócz chusty miękkie nisidło baby bjorn. Tylko je używa się na brzuchu.Jest tam regulacja na plecki, główkę malucha. Z tego co wiem to sztywne nosidła nie są polecane przez ortopedów. chusta lepsza :)

Pianistko zrobisz jak uwazasz ale po kilku razach motanie chusty zajmuje kilka chwil :) Kup jak juz miekkie nosidlo, np takie: Nosidełko Mei-Tai - LennyLamb.com . Lub ONO - ostatnio widzialam na zywo i jak dla mnie rewelacja! http://alejahandlowa.pl/tr/produkt/ergonomiczne-nosidlo-niemowlece-ono-piaseczno_3825325.html

Wiecie co, dzis co Joasia widziała chustę przed motaniem to od razu banan na buzi i grzecznie sie poddawala. Przy plecaczku sie nie wierciła nawet!

A no i 2x wyszedł mi dziś fajnie, odjął ciężaru Joasi i chodziłysmy po domku zadowolone :)

sztywne nosidła są bardzo niezdrowe dla niemowląt. My Ci tu raczej w tej sprawie nie doradzim. Duzo lepiej kupić nosidlo miękkie tak jak pisała dziunka lub chustę. Jak naprawde Cię przeraża wiązanie to kup poucha lub kółkową tu sobie popatrz Vega - wszystko o chustach i noszeniu dzieci jak to wygląda

reklama
O widzisz - to dokładnie jak u nas. Niestety chusta sie nie sprawdziła z tych samych powodów no i myślę o nosidełku teraz.
Dopomóżcie ;-)

Do góry