reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

no widzisz, zainrygowało mnie to, bo ja osobiście tego nei sprawdzałam tylko napisałam to co wyczytałam na chustoforumie. Teraz weszłam na aukcje nati i w opisie jest 100% bawelny, więc ja w sumie nie wiem na czym ta "elastyczność" polega, moze na sposobie tkanie materiału czy jak?
Jedna dziewczyna pisąla, ze kupiła pentelkę i bardzo mocno jej sprężynowąła, wiec w sumie może faktycznie ta infant bedzie sprężynowąła bardziej

no własnie o to mi chodzi. W nosidle ergonomicznym dziecko siedzi jakk w chuście, bo to właściwie jest jjak pozszywana chusta tylko motać n
tak nie trzeba
http://www.chusty.com.pl/materialy/ne1.jpg
"Nosidła ergonomiczne zachowują się podobnie jak Mei-Taie – doskonale podtrzymują i otulają plecki dziecka w przeciwieństwie do typowych nosideł sztywnych dostępnych w naszych sklepach nie narzucają dziecku pozycji – miękko dopasowują się do dziecka.
Szczególnie wygodne są w noszeniu na plecach, choć można w nich nosić także dziecko na brzuchu i na biodrze"
Szczególnie Mei Tai mi się podoba
http://www.chusty.com.pl/materialy/mt2.jpg

Tez mi sie podobaja, ale zastanawiam sie czy to jest latwiejsze od chusty?

reklama
Tez mi sie podobaja, ale zastanawiam sie czy to jest latwiejsze od chusty?
podobno ale moja wiedza w tym temacie jest czysto teoretyczna :-)dużo ostatnio tego "podobno" w moich wypowiedziach ;-)
wygląda łatwiej :-)Przede wszystkim nie trzeba go dociagac tak jak chusty tkanej.
oczywiście nie zamierzam rezygnować z chusty, ale byłoby fajnym uzupełnieniem.

podobno ale moja wiedza w tym temacie jest czysto teoretyczna :-)dużo ostatnio tego "podobno" w moich wypowiedziach ;-)
wygląda łatwiej :-)Przede wszystkim nie trzeba go dociagac tak jak chusty tkanej.
oczywiście nie zamierzam rezygnować z chusty, ale byłoby fajnym uzupełnieniem.

a propos podobno- jakbyś wiedziała coś o spotkaniu klubu kangura to daj znać, ja się wybiorę, a i Ciebie mogę podwieźć.. Weszłam na ich stronę, ale tam się nic nie dzieje.... a niby w celach mają, że pokazują, dają spróbować się zamotać. Ja bym chciała spróbować sobie elastyczną i tkaną i dopiero wybrać, bo szkoda mi kasy na to, żeby kupowac dwie, a już po 3 razy dziennie alegro przeglądam za chustami, czyli powinnam już szybko kupić, bo za dużo czasu mi na to schodzi :tak:

Załączniki

• IMG_4902-chusta.jpg
    IMG_4902-chusta.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 51
  • IMG_4904-chusta2.jpg
    IMG_4904-chusta2.jpg
    22,7 KB · Wyświetleń: 52
cos zle musialas robic, skoro nie było Wam wygodnie... ja się zaparłam, dwa tygodnie prob i teraz jest nam super. A wyglądamy tak:
fajnie :-) ja żałuję że nie kupiłam wcześniej, ale dopiero teraz mi się spodobały,a im cięższy tym będzie mniej wygodnie na jednym ramieniu więc już mi się nie opłaca

Będę śledziś spotkania chustowe i dam znać.
Myslałam żeby zaprosić doradcę chustwego do domu tylko nie wiem ile to kosztuje a obawiam się, ze może przerosnąc cenowo chustę

znalazłam coś takiego, to nie Klub kangura ale spotkania
" Fundacja 100 Pociech wraz ze Stowarzyszeniem Nośmy Dzieci zapraszają na

regularne spotkania rodziców noszących swoje dzieci
w chustach i w nosidłach miękkich

* w każdy czwartek w godz. 12-12:45

* siedziba fundacji 100 Pociech, ul. Freta w Warszawie, salka warsztatowa (obok kafejki)

Obowiązuje koszyczkowe za wejście do fundacji - 10zł (koszyczkowe przeznaczone jest na realizację celów Fundacji, m.in również na kawę, herbatę, chlebek i dżemik dla rodziców i dzieciaczków przychodzących na spotkania)
W dni kiedy fundacja jest nieczynna spotkań nie ma! (święta, wakacje - proszę sprawdzać na stronie fundacji)

Zajęcia prowadzą rotacyjnie: mart i babolek

Spotkania obejmą zarówno tematykę wiązań, różnych typów chust i nosideł miękkich praz doradztwo indywidualne.
Nie musisz mieć własnej chusty, żeby do nas dołączyć!

Do sali warsztatowej nie wnosimy jedzenia i picia, salę opuszczamy najpóźniej 12:50 i pozostawiamy w nienagannym porządku.

W kafejce nie będą pokazywane wiązania, prośba jest również o nie zajmowanie chustami zbyt dużej powierzchni sali - kafejka jest miejscem dla dzieci do zabawy i rodziców na 100-pociechowe "psycho-gadki".

Zapraszamy!

mapka dojazdowa i szczegóły dotyczące fundacji: FUNDACJA STO POCIECH"

A na stronie Klubu Kangura też widziałam, ze maja naprawdę duuuużo tych chust do wypróbowania i obejrzenia

znalazłam coś takiego, to nie Klub kangura ale spotkania
" Fundacja 100 Pociech wraz ze Stowarzyszeniem Nośmy Dzieci zapraszają na

regularne spotkania rodziców noszących swoje dzieci
w chustach i w nosidłach miękkich

* w każdy czwartek w godz. 12-12:45

* siedziba fundacji 100 Pociech, ul. Freta w Warszawie, salka warsztatowa (obok kafejki)

Obowiązuje koszyczkowe za wejście do fundacji - 10zł (koszyczkowe przeznaczone jest na realizację celów Fundacji, m.in również na kawę, herbatę, chlebek i dżemik dla rodziców i dzieciaczków przychodzących na spotkania)
W dni kiedy fundacja jest nieczynna spotkań nie ma! (święta, wakacje - proszę sprawdzać na stronie fundacji)

Zajęcia prowadzą rotacyjnie: mart i babolek

Spotkania obejmą zarówno tematykę wiązań, różnych typów chust i nosideł miękkich praz doradztwo indywidualne.
Nie musisz mieć własnej chusty, żeby do nas dołączyć!

Do sali warsztatowej nie wnosimy jedzenia i picia, salę opuszczamy najpóźniej 12:50 i pozostawiamy w nienagannym porządku.

W kafejce nie będą pokazywane wiązania, prośba jest również o nie zajmowanie chustami zbyt dużej powierzchni sali - kafejka jest miejscem dla dzieci do zabawy i rodziców na 100-pociechowe "psycho-gadki".

Zapraszamy!

mapka dojazdowa i szczegóły dotyczące fundacji: FUNDACJA STO POCIECH"

A na stronie Klubu Kangura też widziałam, ze maja naprawdę duuuużo tych chust do wypróbowania i obejrzenia

jedziemy? :-)

tylko nie jestem pewna czy to to czego szukamy, bo napisane że "nie będą pokazywan wiązania" także nei wiem czy t nie dla bardziej zaawansowanych, tych o juz noszą i przyjda wymienić się doświadczeniami...

a muszę się Wam pochwalic, ze mój mąż tez zalapał chustowego bakcyla i nawet wykazuje chęć zapisania się na kurs :-) fajnie, muszę cos znaleźć

chyba za mocno chusty zdominowały wątek zakupowy :-(

reklama
tylko nie jestem pewna czy to to czego szukamy, bo napisane że "nie będą pokazywan wiązania" także nei wiem czy t nie dla bardziej zaawansowanych, tych o juz noszą i przyjda wymienić się doświadczeniami...

no właśnie :tak: Ty nosisz w tkanej, ja noszę w lulu, obie jesteśmy początkujące, i oni będą się z nami dzielić doświadczeniami :-D pokazu wiązania nie będzie, ale może ktoś zdejmie na chwilę swoje dziecko z siebie i pożyczy chustę do wypróbowania, tak na miejscu i na chwilkę :tak:
a skoro niedobrze ze chusty zdominowały wąek, to ja mogę też o buzzie ... hihi

Do góry