reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

Dzięki dziunka :) chustonoszenie spodobało nam się strasznie, jutro poćwiczymy 2x i też na pewno wstawię fotki. Tylko dajcie mi jakiś dobry sposób na dociąganie, bo tak mi z 2x ciężko.

reklama
Wiążesz na luźno, na końcu pojedynczy supeł. Wkładasz małą (najpierw jedna noga, potem druga), odwiązujesz supeł trzymając mocno poły aby młoda nie wyleciała. Jedną połę włóż między nogi a drugą dociągaj po kawałku - najpierw górna krawędź i tak cm po cm aż do dolnej krawędzi. I potem zmiana, po dociągnięciu drugiej poły zawiąż podwójny płaski węzeł bezpośrednio pod pupką dziecka i gotowe. Dociągaj tak długo ąż poczujesz że już jest ciasno i nie da się bardziej ;) Najlepiej przed lustrem, bo 2x ma to do siebie że jak mocniej dociągniesz jedną stronę a słabiej drugą to jedna nózka będzie wyżej a druga niżej. Mi często krzywo wychodzi i albo A mówi którą dociągnąc albo w lustra lub szyby wystawowe lub autowe patrzę ;)

Powodzenia!!!Cieszę się że podoba się chustowanie :)

reklama
Jak mała zasypia w chuście to jak powinna mieć główkę? Mogę wtedy tylko chować rączki i główkę pod poły chusty, czy rozwiązywać i na nowo dociągać?? Jak się dziś ze spania w chuście obudziła, to był straszny krzyk dopóki nie uwolniłam główeczki. Zamotałam ją w 2x jak szłam po drobne zakupy i zasnęła już na schodach :) W sumie taki był plan, bo po śniadaniu zawsze zasypia

Do góry