reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

ja w upały nie noszę, tylko rano jak po 8 po chleb ide wtedy mlody w chuście a starszy na rowerku, a jak póxniej wychodze to tylko wozek. Dzisiaj chłodno to chyba sie w chuscie wybiore

a co kółkowej to musze powiedzieć, ze dużo zalezy też od tego jak chusta est uszyta tzn przyszyta do tych kółek. Pewnie jak ktoś ma większą wprawę to mu wszytsko jedno ale mi niedoświadzonej najłatwiej było z chusta ktora była przyszyta na prostu, jakby tunelik i w tym kólko, nieźle też w takiej, która miała takie pliski co 2 cm, ona bardzo ładnie wyglądała, a najgorzej w takiej, która była złozona przy tych kółkach do środka. Za nic nie mogłam tego dociagnąć, ciagnełam za brzeg a pół chusty mi się ściagało

reklama
Ja zamotalam wczoraj moja mame i poszla z pawelkiem do sklepu i bardzo jej sie podobalo. Ja w tym czasie zrobilam golabki. Mama furrore zrobila na ulicy jak nic, mowila ze metra bez zaczepki nie mogla przejsc, wszyscy byli zachwyceni.

Dziewczyny czy mozecie mi polecic jakies miekkie nosidlo, wygodne dla mamy i dziecka, taki ktore montuje sie na plecach? Ja mam Baby bjørn ale to sie nosi tylko na brzuchu, a chuste mam tylko jedna bawelniana, i ta tez sie nie nadaje juz na plecy, a i mala jest juz za ciezka do niej :baffled:
Potrzebuje cos kupuic szybko na wakacje.

Dziewczyny czy mozecie mi polecic jakies miekkie nosidlo, wygodne dla mamy i dziecka, taki ktore montuje sie na plecach? Ja mam Baby bjørn ale to sie nosi tylko na brzuchu, a chuste mam tylko jedna bawelniana, i ta tez sie nie nadaje juz na plecy, a i mala jest juz za ciezka do niej :baffled:
TULI jest super, naprawdę. Tylko wiadomo tak smao jak chusta jak będa takie straszne upaly to sie nie nada Produkty | Tuli

manduca

Kingula cieszę się że rezygnujecie ze swojego wisiadła:-p
Tuli -nasze polskie, zbiera super opinie i ponoć jest boskie. Mi manduca osobiście nie przypasowała. Ogólnie większość nosideł powoduje że dziecko na plecach jest niżej niż jest to możliwe w chuście, a jedynie ONO (takie nosidło ;) ) ponoć ma tę możliwość wrzucenia dziecko bardzo wysoko, ale za to pasy naramienne ma cienkie i przy ciężkim dziecku wpijają się w ramiona. Fajny jest mei-tai, możesz znależć sobie i cieńsze - bawełniane i grubsze - sztruksowe, z pasami wypełnianymi bądź nie.
Ponoć u kobiet o wąskich ramionach wypełniane, grube pasy się nie sprawdzają, bo spadają z ramion, a Ty chyba zgrabniutka jesteś :-)
Pogrzeb trochę w sieci, a najlepiej na chustoforum. Tam masz wątek "Różne chusty i nosidła".

Przy zakupie zwróć uwagę czy panel rozchodzi się od kolanka do kolanka a nie tylko pod pupką, bo dziecko wtedy wisi a to niedobrze.

ja Tuli moglam zapinać wysoko, ale moze dlatego, ze ja mam brzuch i nawet jak zapielam nad brzuchem to mi nie zjeżdżalo

Ja też weszłam na wątek w celu kupienia jakiegoś nosidła. Kilolek dałaś link do tuli a tutaj są produkty: nosidła ergonomiczne i mei tai, które są lepsze te ergonomiczne czy mei tai? Pamiętam ze na tym watku któraś z dziewczyn dała linka do forum, gdzie dziewczyna robiła mei tai i pokazywała swoje cudeńka? Pamiętacie, gdzie to było?

reklama
Do góry