reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

dla mnie tez pawie, wielorybki, czy peniski sa ohydne, a na dodatek kolory katji - peerelowskie :-)
ale pawie szczególnie... dla wąskiego grona, do którego ja se nie zaliczam ;-)
rzeczywiscie troche przybyło :/
mi sie indio nie podobało, zamotalam sie i nadal mi sie nie podoba :-D na szczescie nie tylko indio dobrze nosi ;-) a mój storczyk sie juz całkiem połamał i jest najlepszy na świecie :-) plecak mi sie mota jednym palcem ;-)

reklama
Dziś widziałam pierwszy raz mamusie dwie z bobasami w chustach :-)
Jedna miała chłopaka sporawego, a druga maluszka bo ja wiem z miesiąc może dwa...grzało słoneczko a malenstwo bez nakrycia głowy..trochę dziwnie..pewnie sięnie znam...ale wyglądała bosko z tą kruszynkąkażdy jak się gapił , ja też :-D

No to trochę przegieła. Ja jak Asia w wózku i jest cieplo zdejmuje czapke, ale oslaniam parasolka. W chuscie zawsze kapelusz!

Wiecie co, wszędzie mówią i piszą, że chustowanie takie proste i wygodne... Ja już jak czytam o ilości rodzajów chust które wymienia to mi się kręci w głowie :/

Mam teraz do testowania lenny lamb tkaną i coś próbuję z nią walczyć, ale mam problem mentalny ;) - boję się, że źle dziecko zawiążę i krzywdę jej zrobię (że coś jej będzie uciskać, albo że będzie krzywo a ja nie będę tego widziała). Na razie próbuję tylkona przodzie wiązać, bo nałożenie dziecka na plecy jest niewykonalne,może jutro z M. jakoś spróbuję zrobić plecaczek..

Czy wy uczyłyście się wiązać same czy byłyście na jakichś warsztatach ?

ja się uczyłam sama, oglądałam youtube, potem wiązałam lalę, a potem dziecko. Zaprzyjaźniłam się z lustrem, dużo łatwiej kontroluje się wiązanie patrząc w lustro, a i potem oglądałam, czy nic się nie wykrzywia..

zawiązałąm dziś to onbuhimo :-) całkiem fajne, ale akurat na Gaję za duże :/

ja sama z instrukcji, troche z YT potem robilam zdjęcia, wstwiałm an chustoforum i dziewczyny mówily mi co poprawić

Wiecie co, wszędzie mówią i piszą, że chustowanie takie proste i wygodne... Ja już jak czytam o ilości rodzajów chust które wymienia to mi się kręci w głowie :/

Mam teraz do testowania lenny lamb tkaną i coś próbuję z nią walczyć, ale mam problem mentalny ;) - boję się, że źle dziecko zawiążę i krzywdę jej zrobię (że coś jej będzie uciskać, albo że będzie krzywo a ja nie będę tego widziała). Na razie próbuję tylkona przodzie wiązać, bo nałożenie dziecka na plecy jest niewykonalne,może jutro z M. jakoś spróbuję zrobić plecaczek..

Czy wy uczyłyście się wiązać same czy byłyście na jakichś warsztatach ?

ja nauczyclam sie z youtube'a:) agrafka polecam nosidelko ergonomiczne:) nie trzeba motac a wygodne jak chusta, przynajmniej dla mnie..ostatnio sprawilam sobie manduce i jestem mega zadowolona, w koncu moge skoczyc do sklepu i na poczte i do urzedu!!

ja nauczyclam sie z youtube'a:) agrafka polecam nosidelko ergonomiczne:) nie trzeba motac a wygodne jak chusta, przynajmniej dla mnie..ostatnio sprawilam sobie manduce i jestem mega zadowolona, w koncu moge skoczyc do sklepu i na poczte i do urzedu!!

super macie to nosidło:tak::tak: a Igi ma na zdjęciu takiego samego pajaca jak mój synio :-):-):-):-)
my nosidło sobie też kupimy już prawie zdecydowałam się ale w ostatniej chwili zmieniłam na chustę:-D:-D

a te chusty didka tez mi się nie podobają oprócz pasiaków i elips a katja
na jednym zdjęciu mnie urzekła a dokładnie na tym:
http://kornet.art.pl/blog/wp-content/gallery/maja-tosia/tysio_w_chuscie.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry