reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusty i nosidelka :)

reklama
Z chustami tak to juz jest że wstąpią się po praniu, ale w trakcie używania na nowo rozchodzą.
Kilolek wyślij zapytanie do Nati na maila o tą długość.

Jesli chodzi o Pentelke - rozmawiałam z IząBK i ona sprawiła sobie drugą elastyczną, tym razem firmową i pentelka jej zdaniem po porownaniu jest, cytuję, "guanem" ;-):-D

A czy ona jeszcze sie nadaje na takie obciazenia?? czyt. waga dziecka 7 kg
ja na twoim miejscu bym tkaną już kupiła bo elastyk do 9 kg chyba jest,
dziunka ja mam od pentelki elastyka i uważam że jest ok co prawda firmowego nawet nie macałam ale Igor mi w tym nie sprężynuje a będzie koło 8 kg ważył

ja na twoim miejscu bym tkaną już kupiła bo elastyk do 9 kg chyba jest,
dziunka ja mam od pentelki elastyka i uważam że jest ok co prawda firmowego nawet nie macałam ale Igor mi w tym nie sprężynuje a będzie koło 8 kg ważył

Po porownaniu pewnie by wyszla roznica. Pentelka jest z elastanem a elastyki firmowe to 100%bawelny...i tu juz roznica :)

Katrenki na chustoforum byl ten temat poruszany...bylo dosc duzo negatywnych opinii ale niewiele pamietam :/

Tak ja mam tą od pentelki, wiem ze moze jest dosc licha w porownaniu z drozszymi ale mnie na drozsza aktualnie nie stac wiec wole miec taka niz wcale.Zreszta nie wiedziam czy wogole to mi sie spodoba i Julkowi. Pozatym on wazy 6400 dopiero a ta chusta jest do 12 kg wiec mysle ze spokojnie do wakacji starczy. A juz sobie wyobrazam te drozsze skoro w tej wogole nie czuje zebym dziecko nosila. W kazdym badz razie juz zbieram kase na tkana ;)

A taki pouche mam, Zuzie w tym nosilam, tylko ja mam ze sztruksu. Zuzia moment w niej zasypiala ale bylo mi ciezko bo to obciazenie na jedno ramie. Ale naprawde bardzo mi sie przydala, Julek niestety jej nie lubi za bardzo chociaz pare razy zasnal w niej u tatusia.

To gotowe nosidlo-chusta pomyslowe

reklama
oby nie bo pomyśl co sie stanie po 11 praniu !!!
hehe :-D:-D:-D:-D

Jaka chuste kupilas ze taka tania byla??
sa tez i tka ne w taich cenach. Ja kupiłam chustę lniana od Vombati za 70zł. Lnianej akurat nie polecam, bo nie chce się "złamać" i po 4 miesiącach noszenia i prania wciąz jest sztywna. ALe ta dziewczyn ma tez i inne chusty. Poza tym na allegro można kupic tez inne "samoróbki" poza pentelką w podobnej cenie.
CHUSTA TKANA - EXOTIC DESINGS - 3 RODZ.*PROMOCJA* (953096856) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA TKANA SATYNA biało-czarna INSTRUKCJA azimi (945180519) - Aukcje internetowe Allegro
Beżowa CHUSTA TKANA 5m + INSTRUKCJA azimi (948861423) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA TKANA *LISTKI* 5m +INSTRUKCJA GRATIS azimi (945886632) - Aukcje internetowe Allegro
to tylko kilka przykładów. Poszukaj sobie. Najlepsza będzie bawelniana.

dziewczyny - znawczynie:) co sadzicie na temat ponizszych?

Baby Slings by Slinglings. Stylish Comfortable Easy Pouch Baby Sling. For a limited time buy 2 get the 3rd FREE!
BabaSlings E-store

Czy one nadaja sie tylko dla malutkich dzieciaczkow?
ja mam pauchyka takiego. Sama sobie sprawiiłam :-) Super się sprawdza jak musisz włozyć na momenta za chwilę wyjąc itp. Moze być i dla noworodka i dla większego dziecka, już siedzącego. Mój Michaś trochę się buntuje, bo musi być na leżąco teraz a już trochę przy duży, a na siedząco jeszcze za maly,więc chwilowo malo sie przydaje, ale póxniej na pewno się przyda. Tylko na dłuższą mete to nie bardzo, bo tylko na jedno ramie, no i trzeba troche podtrzymywac jak się chodzi, bo się troszkę majta, ja tam się boję, ze go zgubię.

widziałam. Kiedyś już o tym rozmawialyśmy chyba... Mi się wydaje, ze to za dobrze, nie trzyma dziecka a na większości zdjęć ggdzie te chusty sprzedają dzieciaczki po prostu wisza na kroczku. No i rozmiar uniwersalny to nie dopasuje się dobrze do noszącego, jednemu będzie sięmajtac a drugiemu będzie przyciano, bo nie wierzę w te sznureczki tą niby regulację

Przy okazji
gdyby ktos miał ochotę to ja mam takie nosidełko jeszcze po Kubie.. Bardzo mało używane. W oryginalnym pudełku
Carrycot INFANT super chusta do 1,5roku PINK (955009207) - Aukcje internetowe Allegro chętnie sprzedam. Powiedzmy za 30zł + przesyłka, bo sie tylko wala z kąta w kąt

Do góry