reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chustowanie u Lipcówek :)

Moja głowę ma na boczku w chuście. Przytula się policzkiem do mnie
Łamanie to pranie, siadanie na niej, spanie (polecam kilka razy spać na chuście zamiast przescieradla ), używanie jako kocyka, hamaka itp :)

reklama
mi też dynda

mam pytanie do was o pozycje dziecka. wiązałam się 4 razy, mam chustę elastyczną. ostatnie dwa w miare udane, ale raz wydaje mi się że za luźno drugi ciasno. jak było ciasno - mały krzyczął. jak za luźno - poszlismy akurat do sklepu - po 20minutowym spacerze zjechał mi trochę i sie wygiął w bok,
nie powinien sie wygiąć prawda? ale mam pytanie o główkę - widzę że mu lepiej jak ma na bok, jednym uchem przyciśnięty do klatki, ale wtedy wykrzywia się w tą jedną stronę. jak wasze bobasy trzymają główkę i czy się wykrzywiają wtedy??

druga sprawa - tusiaczku będziesz kupować tą chustę mai tai??? - pisałaś o niej. fajnie to wygląda bo o wiele mniej wiązania.. a moja elastyczna nie długo skończy zakres przydatności jak młodzież jeszcze trochu utyje.

To może ja odpowiem, bo mam elastyczną Główka - albo prosto - wtedy siedzi z łapkami z przodu jak króliczek;-), albo na bok - ale tylko głowa. Jak dziecko Ci się wygina, to albo źle rozkładasz chustę pod dołami kolanowymi, albo jest za luźno.

Byliśmy wczoraj na warsztatach i co się okazało... chusty od siostry są za krótkie :-( ledwo kieszonkę zawiązałam... w sumie zachorowałam na kolorki chust littlefrog... ma może któraś? ale nie mogę znaleźć używek za bardzo...
Młodej się podobało, więc mam nadzieję pochustujemy się nieco ;-) Ale dzisiaj zawiązałam ją w elastyczną i powiem szczerze nie ogarnęłam, bo mi się zsunęła młodzież. Pewnie źle zawiązałam.

Ja też coś chyba zły dzień mam na chustowanie. Z jednej strony dociągam za luźno i mi się mała niesymetrycznie układa. Jeszcze dziś była marudna i nie dało rady skorygować.

A to moje pierwsze niesforne chustowanie:p Nie bylo trudno ale a)glowka za luzno i b) u dolu chusta bardziej na boki pod nozki. Ale chyba jak na pierwszy raz nawet nawet:p ja mam problem z glowka bo moj malec jest b silny i glowke podnosi nawet na 10 sekund mimo ze czasami mu lata odrobine na boki. Wiec co? Mam mocniej go przycisnac chusta do klatki zeby mu to uniemozliwic? Wiem- na zdj jest calkiem luzno ale nie bylam pozniej w stanie tego zaciagnac. Maly nawet nie plakal tylko jak stalam dlugo w miejscu to zaczynal sie troche wkurzac:p Na zdj jestem w wytwornym t-shircie meza. Nie zwracajcie na to uwagi:D Chustowanie bardzo mi sie spodobalo i ta bliskosc z dzidziusiem:)) Moze zastapi mi to karmienie piersia;)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 111
Ostatnia edycja:
Moja też odchyla. Ja dociągam na tyle żeby mnie nie uwierało pod pachami.
Ja za to mam problem z symetrycznością. A po jakimś czasie mi się wiązanie luzuje.
Mam nadzieję że przez to krzywdy małej nie zrobię.

Załączniki

• 1408903807171.jpg
    1408903807171.jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 86
Elifit- U mnie nawet ciezko odbic malego bo glowa jest podniesiona i musze go trzymac.. Tak samo z lezeniem na brzuchu.. Ciagle odwraca glowke na 1 bok mimo ze daje ja na drugi.. Trwa to sekunde:p

Haust- Hmm ja normalne dwa wezly robie:)
Ja wraz z chusta Natibaby dostalam ksiazeczke jak wiazac na wiel sposobow.. Jak by co moge przeslac zdj instrukcji:)

reklama
Ja też mam Natibaby i też mam tę książkę :tak:

Kurde u mnie takie grube te węzły są - trzeba jeszcze i nad tym popracować :-)

Do góry