reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chustowanie u Lipcówek :)

Dziewczyny jak traficie na jakiś fajny filmik na YT to linkujcie bo ja nadal nie umiem dociągać chusty dobrze. Chciałam kangurka wiązać a ten filmik co znalazłam to nie wychodzi mi ładnie.

reklama
Floriana ja mam elastyka, bardzo rzadko zakładam poły na głowę. Jak jest dobrze dociągnięta to trzyma głowę bez problemu.

A powinno byc tak ze dziecko nie da rady głową kręcić? Czy ma być po prostu podtrzymana? Bo w elastykuvto chyba jak będzie chciała to i tak się uwolni bo nie da się tego zupełnie sztywno zawiązać. Czy się mylę?

Adaś główkę obraca, nie wiem jak mocno musiałabym zamotać, żeby była nieruchomo - pewnie bym go wtedy nie włożyła:-) Po prostu motam tak, żeby nie sprężynował i żeby głowa nie latała.

uff, to mi ulżyło :) swoją drogą Lilla jak czytam że Twoja Zola śpi w chuście to jestem pod wrażeniem. Moja jest tak pobudzona nowymi widokami, że ani myśli przytulić się i zasnąć;) dziękuję dziewczyny:)

To jeszcze zapytam przy okazji, jak ubierać dziecko do chusty na taką pogodę jak teraz? Wiatr i jakieś 15 stopni. Na górę chyba body z długim i bluza wystarczą ale na te wystające nogi?

ja bym raczej ubrala tylko body z dlugim rekawem a na dol rajstopki i spodnie. górę dziecko ma pod 3 warstwami materialu w elastyku a nogi sa gole

A Zola albo zasypia albo ryczy w chuscie. Raz się zdarzyło że się rozgladala na początku, ale później zasnela.

Chustowalam tez ostatnio plecak z dwulatka i chyba za dużo luzu mialam bo ciagnelo w tył. Ale pierwsza proba za mna

Ostatnia edycja:
Lilla u nas teraz jest niezła piździarnia i mi zmarzłoby dziecko w Twoim zestawie. Ja bym założyła długie bodziaki, skarpetki, półśpiochy (bo Adamowi strasznie stopy marzną) i na to polarowego pajaca, tak, żeby na nogach było więcej warstw. Dziecko w chuście jest nieruchome, mój Adam śpi, więc musi być ciepło ubrany, mimo kilku warstw chusty. Z resztą on jest zmarźluch, więc nie wiem, czy jeszcze czegoś bym na nogi nie założyła, albo półśpioszki welurowe

reklama
Z arktycznym wiatrem te 15 stopni to nie jest 15 odczuwalne;-) U mnie ludzie chodzą w płaszczach, kurtkach, szalach i botkach..:szok: Dziś byłam w koszulce z rękawem 3/4 i skórzanej kurtce, jeansach i baletkach na gołą stopę i ciepło to mi nie było - a raczej nie lubię jak jest mi za ciepło

Do góry