reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chustowanie u Lipcówek :)

Haust- Hmm ja normalne dwa wezly robie:)
Ja wraz z chusta Natibaby dostalam ksiazeczke jak wiazac na wiel sposobow.. Jak by co moge przeslac zdj instrukcji:)
Cat ja poproszę instrukcje na maila.
hej, czy Wasze maluszki na początku marudziły jak je motałyście w chuście czy lubiły to i były spokojne?
pytam o to bo robiłam 3 próby zawiązania kieszonki i za każdym razem był płacz :baffled:
owszem po 3 razie płacz był na późniejszym etapie wiązania ale jednak ogólnie to Mała wkurza się jak dociagam chustę... i w ogóle jakoś nie mogę dobrze dociągnąć przy karku :baffled:
moja zawsze marudzi na dociaganiach.

reklama
Dziewczyny a może któraś ma chustę elastyczną? Pożyczyłam właśnie od koleżanki, bo moja ma chyba skok rozwojowy;-) i nic jej się nie podoba. Mam w związku z tym pytanie. Patrzyłam na instruktażowy filmik i tam dziecku zakładają materiał na główkę. Anielka tak kręci tą głową z ciekawością, że nie da rady utrzymać tego materiały na główce, poza tym ona ma wtedy ograniczone pole widzenia. A za nic nie chce się przytulić policzkiem, mimo że naprawdę ciasno ją zawiązałam. Widziałam też zdjęcia że się podwija materiał pod szyjką ale to może już starsze dzieci. Jak myślicie?

Mi się wydaje, że wystarczy szyję zakryć. Wywinąć chustę i włożyć wałek z pieluszki. Główka nie poleci do tyłu.
W linku który tu wrzucałam jest na końcu filmu pokazany ten wałek.

Ja też nic pod glowe nie daje, jak dobrze zamotasz to trzyma kregoslup i szyjkę i głowa nie lata. Chodzi o to aby chusta tak trzymała kregoslup i tak był on wygiety, żeby nie było potrzeby nic wkładac.

Haha wariatka:D Jestem na spacerze to pisac moge:D Dodalam sobie w szukanych warek chustowania to czesciej tu bede zagladac;) Jakiego wiazania? Wysle Ci zdj z instrukcji nati baby jak bede w domu;)

reklama
Do góry