reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chusteczki Dzidziuś - odradzam

mój synuś ma 6dni- zdążyliśmy obok bubchena i penatena używać dzzidziusia- co prawda włożonego do pudełka- z wyciąganiem zero poblemu, pupcia bez podrażnień... pełne zadowolenie!!

kama925 to dużo chusteczek przetestowałaś w ciągu 6 dni :baffled:.
Ja przez pierwszy miesiąc przemywałam pupcię mojego Skarba przegotowaną wodą, a chusteczek nawilżających używałam w nocy i poza domem.
A teraz paczka z 72 chusteczkami wystarcza mi na około 5 dni :tak:.

reklama
ja na poczatku uzywalam Pampers sensitive te biale bo balam sie tych pachnacych ale w pierwszym miesiacu schodzily jak woda.paczka na 2 dni byla bo kilkanascie kup dziennie:baffled:wiec nie dziwie sie Kama ze zdazylas.slyszalam rozne opinie o tych chusteczkach(Dzidzius) i chyba sie nie dowiem jak nie sprobuje sama.bo kazdemu pasuje co innego.mnie zawiodly tylko Huggiesy bo papierowe strasznie.palec przechodzil na druga strone tak sie darly przy wyciaganiu.poki co najbardziej lubie Pampersy zielone i granatowe Happy;-)

co do robienia z pupy malca poligonu doswiadczalnego to nie zupełnie tak... to mój drugi syn i nie trzęsę się nad nim tak jak nad pierwszym, jeżeli wystapi uczulenie to wtedy będę się martwic- teraz stosuję kosmetyki, chusteczki i obserwuje reakcje... z doświadczenia wiem, ze nawet jak cos nie uczula od razu a jest stosowane non stop to uczulic może później z powodu przesycenia alergenem- tak sie wywołuje alergię... kazdy ma swoje sposoby, kazdemu inne rzeczy odpowiadaja i nie ma dwóch takich samych mluszków... co do chusteczek dzidziuś to akurat w rossmannie jest promocja zielone za 3op- a różowe 2op+40szt op zza niecałe 12zł.;-)

my na początku mieliśmy pampersa,ale po jakiś 3 miesiącach przerzuciliśmy się na Didziusie, i jak dla mnie te niebieskie są super.Różowe sensitive jak dla mnie zbyt "pachną".

Witam:-);-)Dla Mnie te dzidizusie niebieskie są za suche mialam tylko jedno opakowanie i nie zamierzam ich wiecej kupywac:no:Natomiast te rozowe sensitive super:tak:Pampers te biale jak dla, mnie smierdza Dada bierdonkowe super nawilozne i pieknie pachna:tak:Polecam ale najlepsze są Bambino sliczny zapach super nawilzone itp:tak::tak::tak::tak:Niie wiem jak z Hippa probowałyscie juz???

Witam:-);-)Dla Mnie te dzidizusie niebieskie są za suche mialam tylko jedno opakowanie i nie zamierzam ich wiecej kupywac:no:Natomiast te rozowe sensitive super:tak:Pampers te biale jak dla, mnie smierdza Dada bierdonkowe super nawilozne i pieknie pachna:tak:Polecam ale najlepsze są Bambino sliczny zapach super nawilzone itp:tak::tak::tak::tak:Niie wiem jak z Hippa probowałyscie juz???

Ja miałam chusteczki Hippa (dostałam 2 paczki w prezencie). Uważam, że są bardzo dobre, ale jak dla mnie za drogie :tak:. W hipermarkecie Real paczka z 56 chusteczkami kosztuje ok.11zł :szok:.
Ostatnio dostałam też chusteczki Dzidziusia skin balance z alantoliną i lanoliną. Właśnie dzisiaj otworzyłam opakowanie i wiem, że napewno nigdy ich nie kupię :tak: (są zdecydowanie za suche).

Witam! Przetestowalam wiele chusteczek i oto moj i mojego 2,5letniego Kubusia ranking (oczywiscie tych chusteczek, ktore mielismy)!!!
1. Nivea - drogie, ale jesli trafi sie na promocje to mozna kupic 6 opakowan za 30 zl i naprawde warto! Maja "wypustki", ktore ladnie zbieraja kupke, ladnie pachna. Nie wysychaja. Minusem jest ich cena za jedno opakowanie, radze poczekac do promocji i kupic od razu 2*6 opakowan.
2.Bella - ladnie pachne, zawsze swieze, nie wysychaja. Nie sa drogie, za jedno opakowanie 5 zl, w promocji w Realu kupilam 4 opakowania za 18 zl.
3. Rossmann. Tanie, 4 zl za paczke, zawsze sa w promocji w 4-pakach. Opakowania sa niestety "napompowane" i trudniej je wyjac pojedynczo z paczuszki ale ogolnie sa dobre, mozna oszczedziec kupujac je. Wysychaja szybciej niz Nivea i Bella.
5. Dzidzius - zapach nie przypadl do gustu mojemu mezowi, jak dla mnie, znosne. Drogie nie sa - za 4 opakowania zaplacilam 13 zl. Dobre dla oszczednych.
6. Pamper- od narodzin mojego syna uzywam pieluszek Pampers, ale chusteczek nigdy w zyciu nie kupie, Po prostu smierdza. ostatecznie, jesli sie upre, moge polecic lawendowe ale tylko tyle. Osobom o wraziwym wechu(jak ja i maz) stanowczo odradzam >Cena - przesadzona, podobnie jak Hipp, ktory cenie za dobre soczki i obiadki.
Radze - oszczedzajcie! Kupujcie chusteczki w wielopakach a nie pojedynczo, wyjdzie taniej i nie przesadzajcie z kosztami, juz dosc wydajemy na pieluchy;-);-);-)

Radze - oszczedzajcie! Kupujcie chusteczki w wielopakach a nie pojedynczo, wyjdzie taniej i nie przesadzajcie z kosztami, juz dosc wydajemy na pieluchy;-);-);-)

mamakubusia85 masz rację :tak:.
Ja zawsze staram się kupować wielopaki, bo po prostu wychodzi taniej. Przeważnie kupuję chusteczki Bella Happy w Realu (4 paczki kosztują 18 zł). A około miesiąca temu kupiłam w Biedronce chusteczki Dada sensitive w wielopaku i za 4 sztuki zapłaciłam 13 zł :-p.

Dada są super a co teraz są w 4 pakach???:-)Dziewczynyy ja tez nie kupie wiecej tych dzidzius:no:Mowicie z e drogie chusteczki moze kiedys teraz nie pojdzcie sobie do rossmana tam jest wszytsko prawie jak za darmo:-Djak dla mnie uwielbiam ten sklep:tak::-D

reklama
Ech, Rossmann, moj ulubiony sklep:tak: Raz w tygodniu zagladam do niego, zawsze cos kupie, zwykle dla Kuby:tak:( nooo, o sobie tez nie zapominam;-)). Kosmetyki dla dzieci sa tansze niz w hipermarkecie i plusem sa na pewno probki (choc radze uwazac z probkami np pomadek czy cieni, dlaczego, na pewno wiecie). Tak jak napisalam, chusteczki Rossmann ceniam dosc dobrze, warto zaplacic te 4 zl i sprawdzic samemu:-)

Do góry