reklama
Witam
Ja mam trojke dzieci -5 letnie syna i polyoraroczne blizniaczki- i niestety cala trojka ma niedowage a jedza bardzo duzo.
Dziewczynki waza okolo 6600:-( a syn okolo 16 kilo.Teraz to on wazy duzo ale jeszcze z poltora roku temu wazyl 11600 :-(
DominikZobacz załącznik 103250
Zobacz załącznik 103251Wiktoria i Klaudia
Ja mam trojke dzieci -5 letnie syna i polyoraroczne blizniaczki- i niestety cala trojka ma niedowage a jedza bardzo duzo.
Dziewczynki waza okolo 6600:-( a syn okolo 16 kilo.Teraz to on wazy duzo ale jeszcze z poltora roku temu wazyl 11600 :-(
DominikZobacz załącznik 103250
Zobacz załącznik 103251Wiktoria i Klaudia
Ostatnia edycja:
Witam.Ja jestem mama 3 dzieci.5 letniego chlopca i poltorarocznych blizniaczek.Cala moja trojka ma straszna niedowage.Moj syn wazy teraz ok 16 kilo ale gdy mial 3 lata i 2 miesiace wazyl 11660 i mial 88cm wzrostu.Rowniez jest dzieckiem alergicznym dodatkowo z zespilem zaburzen wchlaniania.Tak od 3,5 latek zaczal lepiej przybierac na wadze i z tego co wiem to to jest taki przelomowy wiek dla dzieci alergicznych.I jeszcze dodam ze moje coreczki na dzien dzisiejszy waza po ok 6600.Pozdrawiam
Ja z kolei mam dwójkę chłopców. Starszy Oliwierek ma 2 latka i 8 miesiecy a ile waży? Gdy skończył roczek miał ok 13 kg, gdy skońćzył 2 latka nadal ok 13 kg nie muszę dodawać że mizernie z jego jedzeniem. Od kiedy skońćzył 2 latka praktycznie potrafi wogóle nie jeść przez kilka dni, po czym przyjdzie taki dzień kiedy cały czas coś wcina ciesze się strasznie po czym znów nic...Na dzień dzisiejszy ma nadal ok 13 kg ale jest przy tym wyssssoki w stosunku do swoich rówieśników. Nie mam pojęcia ile mieży, gdyz jest strasznie ruchliwym i pogodnym dzieckiem. Stanie przy ścianie nieruchomo graniczyło by z cudem, więc nie ma szans na zmierzenie w każdym razie nosi ubranka na 110cm. Wygląda naprawdę strasznie chudo choć brzuszek ma zaokrąglony co mnie dziwi to każde żebro mu widać to samo jest z kręgami. Jestem po prostu załamana czym on zyje skoro nie je. Jutro idziemy na badania ogólne...morfologia, mocz, ob po wynikach zobaczymy co dalej.
Z kolei drógi synek Amadeuszek ma prawie 10 miesięcy nie mam pojęcia ile waży dowiem się w tym tygodniu na wizycie kontrolnej, ale spust ma niezły do jedzenia. Nie jest otyły, raczej szczupły zreszta tak każdy mói jak go widzi, ale w porównaniu do Oliwierka ma duuuużo ciałka. Dodam ze ja i mąż też jesteśmy drobni. Amadeuszkiem sie nie ma co martwić taka ma urodę jak i my przy czym ślicznie wygląda i ładnie je i jest 100% zdrowy, ale Oliwierek spędza nam sen z powiek...
Z kolei drógi synek Amadeuszek ma prawie 10 miesięcy nie mam pojęcia ile waży dowiem się w tym tygodniu na wizycie kontrolnej, ale spust ma niezły do jedzenia. Nie jest otyły, raczej szczupły zreszta tak każdy mói jak go widzi, ale w porównaniu do Oliwierka ma duuuużo ciałka. Dodam ze ja i mąż też jesteśmy drobni. Amadeuszkiem sie nie ma co martwić taka ma urodę jak i my przy czym ślicznie wygląda i ładnie je i jest 100% zdrowy, ale Oliwierek spędza nam sen z powiek...
Też wylądowałam w szpitalu, ale jeszcze moja mała nie była aż tak mocno odwodniona. Siedziałam z nią w izolatce i przez 3 godziny podawałam po łyżeczce Orsalit. Obie byłyśmy tak przerazone perspektywą zastania dłużej w szpitalu, że wypiła wszystko! cała zalecana dawke:-)
Witam Dziewczyny przed chwilą wróciłam od lekarza bo córka straszna ma chrype i do tego zapalenie krtani o 17,30 zaczeła strasznie kaszleć tak jaby sie dusiła i do tego wymioty.
pojechalismy szybko do lekarza dał zastrzyk dex.... cos nie wiem co tam pisze
czy znacie ten zastrzyk ??
no i przepisała jej jeszcze biseptol bronchiku syrop. osłone na zołądek. i mam do was pytanie czy juz sie nie powtórzy sytuacja z duszeniem ???????????????
pojechalismy szybko do lekarza dał zastrzyk dex.... cos nie wiem co tam pisze
czy znacie ten zastrzyk ??
no i przepisała jej jeszcze biseptol bronchiku syrop. osłone na zołądek. i mam do was pytanie czy juz sie nie powtórzy sytuacja z duszeniem ???????????????
Witam:-)Moja corka jakies trzy tyg temu tez miala ostre zapalenie krtani.U niej zaczelo sie o 2 w nocy,rowniez mi sie dusila i miala 40 st goraczki ,ktorej za nic i niczym nie moglam zbic.Jak poszlam z nia do lekarza to rowniez dostala zastrzyk w tylek dexaven.
To jest bardzo dobry zastrzyk na rozluznienie wszystkiego zeby to wszystko szybciej zeszloA wiec spoko ten zastrzyk dziala juz po pol godz.Oprocz tego moja mala dostala antybiotyki i na drugi dzien bylo juz o niebo lepiej a jej stan byl naprawde powazny.
PS moja lekarka kazala jeszcze prze 3 kolejne dni dawac tabletki Encorton(pomijajac ten dzien w ktorym dostala zastrzyk)-maja podobne dzialanie do dexavenu
To jest bardzo dobry zastrzyk na rozluznienie wszystkiego zeby to wszystko szybciej zeszloA wiec spoko ten zastrzyk dziala juz po pol godz.Oprocz tego moja mala dostala antybiotyki i na drugi dzien bylo juz o niebo lepiej a jej stan byl naprawde powazny.
PS moja lekarka kazala jeszcze prze 3 kolejne dni dawac tabletki Encorton(pomijajac ten dzien w ktorym dostala zastrzyk)-maja podobne dzialanie do dexavenu
reklama
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Moja mala zlapala niedawno wirus grypy zoladkowej wymiotowala caly dzien na przemian z biegunka,no a na nastepny dzien dopadlo mnie,nie moglam zatrzymac w zaladku nawet wody,dobrze ze trwalo to tylko jeden dzien,bo tez jestem w ciazy,,,
Podziel się: