reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Choroby, wizyty u lekarzy.

reklama
Agnexx a mozesz powiedziec jakie problemy mialas z zabkami starszego synka ??? Bo ja wlasnie mam 3,5 letniego szkraba, ktoremu sie nie wyksztalcilo szkliwo na zabkach i od wczoraj marudzi ze go bola !!! Od 1,5 roku bierze zymafluor - oczywiscie z przerwa, ale zabki sa czarne - prosze powiedz jak sobie poradzilas z Patrykiem ???

Patrykowi zaczęły się psuć zęby po drugich urodzinach. :( Zaczęło sie od jedynek, a później poszły kolejne. Mam do siebie ogromny żal, że nie zareagowałam wcześniej. :mad:
Poszlismy do dentysty, który zaproponował posmarowanie próchniczych miejsc azotanem srebra. Po tym zabiegu zęby szczerniały, ale próchnica nie posuwała się dalej. Pierwsze zęby trzonowe ma poplombowane. Patryka zęby nigdy nie bolały. Teraz polakowaliśmy szóstki i chodzimy regularnie co dwa miesiące do dentysty.
Mam teraz totalnego świra na punkcie zębów. ::) Myję Sebastianowi zęby codziennie szczoteczką elektryczną i pastą Elmex, chociaż nie potrafi jeszcze wypluwać.
A co do fluoru, to Patryk też go brał. :)

Obecnie Patrykowi zaczynają wychodzić zęby stałe. Ma już nowe jedynki do góry i na dole. Pilnuję ich, jak oka w głowie... ;)

No my idziemy dzisiaj do dentysty, chociaz wiem ze i tak wiele nie da sie zrobic... Najgorsze jest to, ze ja nic nie moglam nigdy z tym zrobic...bo skoro szkliwa nie ma na zebach, to wiadomo ze prochnica tak czy siak wejdzie - nawet jakby sie mylo po 5 razy dziennie !!! Mam tylko nadzieje ze zeby stale beda w lepszym stanie !!! A najsmieszniejsze jest to, ze Maly ma popsute tylko gorne jedynki i dwojki... (jedynek to prawie nie ma) a dolne zabki sa ladniutkie i bialutkie !!

reklama
A jak się rozpoznaje, że zęby nie mają szkliwa? Czy musi to stwierdzić stomatolog, czy to widać gołym okiem?

pzodrawiam
nikita

Do góry