reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Choroby, wizyty u lekarzy.

bluebell robilas badanie hormonow tarczycy? ja polecam jak juz wczesniej pisalam bobotic, napar z suszonych sliwek, i soki przecierowe typu Kubus, chociaz u nas najlepiej skutkuja te z Lidla

reklama
Martusia,nie robilam.Robilam ostatnio morfo i mocz--wyszly genialnie,ale rozumiem ze to sie jakos osobno robi?Dicoman Junior--pani w aptece mi polecila.Jakies uwagi?moze ktoras z Was dawala to?bede b. wdzieczna za opinie

bluebell koniecznie zrob tsh jesli lekarz nie bedzie chcial dac skierowania to zrob prywatnie naprawde warto po roku brania przez moja Corke calej serii lekow-nieskutecznych!! okazalo sie ze zaparcia sa wywolane niedoczynnoscia tarczycy teraz lecze Corke prywatnie u ordynator Akademii Medycznej oddzialu endokrynologii, uwierz mi na zdrowie dziecka i unikniecia niepotrzebnych badan i podawania niepotrzebnych lekow nie warto zalowac kasy, ja za bogata nie jestem ale po tym jak doswiadczylam jak lekarze unikaja dawania skierowania dziecku ze wzgledu na limity zaczelam ja leczyc prywatnie, a za bogata tez nie jestem, jedna wizyta kosztuje mnie 120zł plus dojazd, ale ja tam moge glodna byc, dziecko musi byc prawidlowo leczone, a nie w kolko faszerowane niepotrzebnymi specyfikami

Ostatnia edycja:
Masz racje.Na razie chwilke zaczekam bo mam nadzieje na poprawe. Dicoman sie nie sprawdza bo syn nie chce tego za diabła pić.Po rozpuszczeniu tego robią sie takie żelatynowe grudki i koniec...Ale wczoraj kupa była normalna,wrecz rzadka.A "rodził" ją w takich bólach jakby to kamien jakiś był.Czemu tak sie zachował? czyżby debridat zaczął działać?

aha Martusia napisz mi co to ten bobotic? w sensie czy to kropleki czy proszek? bo u nas jednak sposob podania odgrywa dużą rolę...

Blubell bobotic to krople,ale powiem Ci,że na potężne zatwardzenie może nie podziałać.My używaliśmy bobotic kiedy Fabian był maleńki i miał problemy z wypróżnianiem.Jakiś czas temu trafiło nam się potworne zatwardzenie i niestety nic nie pomagało...Była gorączka,bóle brzucha,w końcu nawet osłabienie...Mieliśmy już nawet jechać do szpitala,bo bałam sie,ze moze jakiś wyrostek czy co,ale na szczęście udało się zrobić kupę.Z tak okropnym bólem,że aż trudno było na to patrzeć,...Pupa popękana,obolała...Masakra...

bluebell bobotic to kropelki dobre w smaku nawet bo probowlalam, moja Oliwka tez nie chce niczego przyjmowac co ma np grudki, wielki problem mielismyostatnio z antybiotykiem o nazwie augumentil ale bobotic przyjmowala bez problemu i po ok godzinie byla kupka, u dziecka duza role odgrywa tez psychika mojej corce sie utrwalilo ze kupa boli i jak tylko jej sie o tym przypomni bo np ktos mial w przedszkolu zaparcie to ona znowu placze i unika pojscia na nocniczek bo mysli ze znowu ja bedzie bolalo mysle ze podobnie dziala to u Twojego synka jak juz ma miekka kupke to i tak ja rodzi, u nas po podaniu boboticu czesto w ciagu godziny byla kupka, tutaj masz te kropelki:
• Ulotka Bobotic / Simeticonum - leki i suplementy diety, dawkowanie, skład, zastosowanie, opis - DOZ.pl

martusia, bobotic leczy czy przeczyszcza? i co z tym debridatem, podawac to i to?bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi, jestescie kochane,,,
ps.bobotic jest bez recepty jak rozmumiem?

hej,
chciałam sie pochwalić ze już druga kupka , która pojawiła sie po 3 dniach od poprzedniej i była normalna ;) :-D, strasznie sie ciesze ale nie zapeszam...debridat chyba powolutku zaczyna działać.Laktuloze odstawiłam na polecenie pani z apteki.I to był cyba dobry krok.Boję się tylko ze się od tego uzalezni...

Aha i z mężem jedzą razem jabłka--to tez mega postęp bo synio raczej ich nie toleruje.Je tylko z m. Ja niestety jesc nie moge bo mam alergie. ZAl mi m. bo katuje sie tymi jablkami na potęge tylko zeby synek od niego podjadal ;-)

reklama
Bluebell nie żałuj tak męża.niech mu będą te jabłuszka na zdrowie;-) I oby problemy z kupką nie powracały.

Do góry