Ja w 2 trymestrze jak jechalam odebrac siostrzenca ze szkoly to prawie zemdlalam bo nikt nie chcial mi miejsca w tranwaju ustapic ale jakas dziewczyna sie zorientowala o co chodzi i mi ustapila, musialam zdjac kurtke bo bala zrobilam sie czerwona i nie moglam zlapac powietrza a temp tak mi skoczyla ze szkoda gadac.... od tamtej pory nic takiego sie juz nie zdarzylo
reklama
wlasnie wczoraj w pracy niewiele brakowalo a zemdlalabym : objawy podobne , najpierw kołatanie serca , dusznosci , nie mogłam złapac tchu a potem mroczki przed oczami. troche pomoglo wyjscie na zimne, swieze powietrze , ale do konca dnia czulam sie slaba i mialam problemy z oddychaniem.A jak mam takie napady to najczesciej jak gdzies ide , i niewazne czy zwolnie kroku.Choc wczoraj zlapalo mnie na siedzaco. W tygodniu ide do lekarza. byc moze u mnie jest to zwiazene z nieleczona astma oskrzelowa na tle alergicznym , no a wiadomo ze wiosna jest srednia pora dla alergikow
patrycjatarka
Początkująca w BB
Droga Saly
Ja bym radziła pójść do lekarza jak najszybciej ,ponieważ astma jest straszną chorobą.Nie wiem czy zasłabnięcia to jej powód.Masz takie same objawy jak ja ,ja nie mam asmy.Maiłaś kiedyś problemy z ciśnieniem ?Ja miewam za wysoki puls.
Ja bym radziła pójść do lekarza jak najszybciej ,ponieważ astma jest straszną chorobą.Nie wiem czy zasłabnięcia to jej powód.Masz takie same objawy jak ja ,ja nie mam asmy.Maiłaś kiedyś problemy z ciśnieniem ?Ja miewam za wysoki puls.
patrycjatarka
Początkująca w BB
Hej ciąża to raczej nie.Byłaś u lekarza?
BlueBay
Zaangażowana w BB
A zwykłe witaminy zawierające żelazo to za mało? Mnie w ciąży z anemii wyratował Feminatal. Po preparatach zawierających samo żelazo miałam straszne bóle brzucha. I pamiętajcie, ze przed zażyciem i bezpośrednio po przyjęciu żelaza nie powinno się pic mleka.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
sinsin dzidzius pewnie na przepone naciska. ja tak miałam - jak brzusio się obniży duszności minąjesli powiesz ginowi to na pewno przepisze odpowiedni lek na ułatwienie oddychania , ale jeśli nie dokucza ci to aż tak bardzo to możesz kłaść się z głową wyżej uniesiona lub na lewym boku;-)
ja brałam leki bo w nocy zupełnie nie mogłam oddychać, ciągle brakowało mi tchu ale w 8 miesiącu brzuszek się obniżył i wszystko ustało:-)
ja brałam leki bo w nocy zupełnie nie mogłam oddychać, ciągle brakowało mi tchu ale w 8 miesiącu brzuszek się obniżył i wszystko ustało:-)
halinaszka
Zaciekawiona BB
Przy porodzie nie ma szans, żeby duszności chwycily. Za duża adrenalina. Ja mam normalnei w życiu duszności, a w ciąży to w kazdej 7 i 8 miesiac to był koszmar. Potem zawsze na końcowka przehodzilo. polecam na noc pozycje pólsiedzącą.
reklama
Podziel się: