reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

reklama
hehe to sie nazywa anty d, ale w sumie niewielka roznica. mnie podano pare godzin po porodzie,. a ten rogan ponoc drogi i niepotrzebny, jesli sie robi badania

Hej :)

Byłam dziś u gina na kontroli bo miałam plamienia, na szczęście ustały po Duphastonie i Kaprogeście. Dzidzia rośnie ładnie, pika jej serduszko, ale gin powiedział, że mam mięśniaka w macicy. Mówi, że nie powinien on zagrażać dziecku, ale mam na siebie uważać, nie dźwigać, nie schylać się, jak najwięcej leżeć i tp, i oczywiście dalej zażywać Duphaston.
Chciałabym zapytać czy któraś z Was spotkała się z mięśniakiem w macicy i ciążą, lub sama to ma/miała i czy wszystko było ok, czy ciąża przebiegała prawidłowo, czy były jakieś problemy. Staram się myśleć optymistycznie, ale chciałabym wiedzieć coś o tym więcej.
Dzięki za pomoc. pozdrawiam!!!

Kinga, bardzo Ci dziękuję. Trochę się jednak tym martwiłam. Ciekawe, że to przypadłość kobiet po menopauzie- ja jeszcze nie skończyłam 25 lat :) ale coż... ;) Pozdrawiam Ciebie i dzieciaczki i dziękuję raz jeszcze, że mnie uspokoiłaś :) Papa :)

Mi też na początku ciązy wykryto maleńkiego mięśniaczka i kazał mi go lekarz obserwować ale jak poszłam na usg w 12 tyg. to już go nie było widać i tak jest do tej pory, zobaczymy zatem co będzie po porodzie, ale niestety nie zawsze tak jest dlatego trzeba to kontrolować, mojej koleżance mięśniaki rosły razem z płodem i zabierały dziecku miejsce ale urodziła zdrowego chłopaka i teraz leczy te mięśniaki.
pozdrawiam

Anikawi, dzięki za odzew. Mam nadzieję, że u mnie też będzie wszystko dobrze, niestety gin powiedział, że raczej nie powinnam liczyć, że on mi zniknie bo za duży już jest, ale zobaczymy. Pozdrawiam :) :)

Kasiu178, ja również mam mięśniaka, jest on w tej chwili dosyć pokaźnyma ok 7 cm średnicy jest w dnie macicy. Miałam go również przed ciążą oczywiście był mniejszy, po porodzie też się zmniejszy. w związku z nim nie miałam żadnych specjalnych dolegliwości poza tym,że ok 25-27 tyg lekko mnie pobolewał. Jestem teraz w 36 tyg. i jest wszystko ok. U ciebie tę będzie wszystko dobrze nie martw się.
Pozdrawiam

reklama
Dzięki serdeczne Moooma :)
Mam nadzieję, że u mnie ciąża przebiegnie tak jak u Ciebie. 7 lipca idę na kontrolę, zobaczymy jak Dzidzia się sprawuje i czy ten mięśniak jej bardzo nie przeszkadza. Miejmy nadzieję, że nie. Czy u Ciebie przez tego mięśniaka szybciej brzuszek się powiększał? Ja jestem dopiero w 9 tyg a już mam brzuszek, mały, ale jednak- jest 24 godz/dobę więc to raczej nie wzdęcia itp. Normalnie by mnie pewnie to cieszyło, ale teraz to martwi mnie, że to przez tego mięśniaka :( Ale mam nadzieję, że będzie dobrze :)
Pozdrawiam Ciebie i maleństwo i życzę szybki9ego i przyjemnego rozwiązania :)

Do góry