reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

choroby w ciąży ( cholestaza , rożyczka, toksoplazmoza..i inne)

reklama
hehe to sie nazywa anty d, ale w sumie niewielka roznica. mnie podano pare godzin po porodzie,. a ten rogan ponoc drogi i niepotrzebny, jesli sie robi badania

Hej :)

Byłam dziś u gina na kontroli bo miałam plamienia, na szczęście ustały po Duphastonie i Kaprogeście. Dzidzia rośnie ładnie, pika jej serduszko, ale gin powiedział, że mam mięśniaka w macicy. Mówi, że nie powinien on zagrażać dziecku, ale mam na siebie uważać, nie dźwigać, nie schylać się, jak najwięcej leżeć i tp, i oczywiście dalej zażywać Duphaston.
Chciałabym zapytać czy któraś z Was spotkała się z mięśniakiem w macicy i ciążą, lub sama to ma/miała i czy wszystko było ok, czy ciąża przebiegała prawidłowo, czy były jakieś problemy. Staram się myśleć optymistycznie, ale chciałabym wiedzieć coś o tym więcej.
Dzięki za pomoc. pozdrawiam!!!

Kinga, bardzo Ci dziękuję. Trochę się jednak tym martwiłam. Ciekawe, że to przypadłość kobiet po menopauzie- ja jeszcze nie skończyłam 25 lat :) ale coż... ;) Pozdrawiam Ciebie i dzieciaczki i dziękuję raz jeszcze, że mnie uspokoiłaś :) Papa :)

Mi też na początku ciązy wykryto maleńkiego mięśniaczka i kazał mi go lekarz obserwować ale jak poszłam na usg w 12 tyg. to już go nie było widać i tak jest do tej pory, zobaczymy zatem co będzie po porodzie, ale niestety nie zawsze tak jest dlatego trzeba to kontrolować, mojej koleżance mięśniaki rosły razem z płodem i zabierały dziecku miejsce ale urodziła zdrowego chłopaka i teraz leczy te mięśniaki.
pozdrawiam

Anikawi, dzięki za odzew. Mam nadzieję, że u mnie też będzie wszystko dobrze, niestety gin powiedział, że raczej nie powinnam liczyć, że on mi zniknie bo za duży już jest, ale zobaczymy. Pozdrawiam :) :)

Kasiu178, ja również mam mięśniaka, jest on w tej chwili dosyć pokaźnyma ok 7 cm średnicy jest w dnie macicy. Miałam go również przed ciążą oczywiście był mniejszy, po porodzie też się zmniejszy. w związku z nim nie miałam żadnych specjalnych dolegliwości poza tym,że ok 25-27 tyg lekko mnie pobolewał. Jestem teraz w 36 tyg. i jest wszystko ok. U ciebie tę będzie wszystko dobrze nie martw się.
Pozdrawiam

reklama
Dzięki serdeczne Moooma :)
Mam nadzieję, że u mnie ciąża przebiegnie tak jak u Ciebie. 7 lipca idę na kontrolę, zobaczymy jak Dzidzia się sprawuje i czy ten mięśniak jej bardzo nie przeszkadza. Miejmy nadzieję, że nie. Czy u Ciebie przez tego mięśniaka szybciej brzuszek się powiększał? Ja jestem dopiero w 9 tyg a już mam brzuszek, mały, ale jednak- jest 24 godz/dobę więc to raczej nie wzdęcia itp. Normalnie by mnie pewnie to cieszyło, ale teraz to martwi mnie, że to przez tego mięśniaka :( Ale mam nadzieję, że będzie dobrze :)
Pozdrawiam Ciebie i maleństwo i życzę szybki9ego i przyjemnego rozwiązania :)

Do góry