reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

choroby dzieciaczków :(

reklama
Kurcze ale się porobiło nieciekawie - Heksa, Głuszek - kochane dziewczyny - wycałujcie swoje dziewczyny od nas i nie martwcie się. Będzie dobrze.
Zyczymy wam dużo dużo zdrówka i radości.
Ja z MIrkiem idę a poniedziałek na USG - ciekawa jestem jak tam te jego kości?
Głuszek - mój miesiąc temu miał ciemiączko 1x1,5 - a więc też małe., ale wit D3 lekaż każą dawać.

kurcze a ja nie wiem...pow tylko ze wszystko oki....i ja daje d3 2 krople i to jak pije mleko modyfikowane:( niewiem czy to jednak nie za duzo:(

my mamy isc na usg nerek czy zszedl ten obrzek co miala jak ulewala....az sie boje ze to cos nie tak mimo iz mocz zawsze idealny:(

no to sie rozchorowalysmy, obie, tata przytaszczyl jakies chorobsko z roboty, sam kichal 3 dni i mu przeszlo a teraz zaczelysmy my dwie kichac, jak Krystynka czuje sie w polowie tak strasznie jak ja to nie bedzie za ciekawie bo ja nie zmruzylam przez cala noc oka, chyba pojde z nia w poniedzialek do lekarza, nie wiem co mam robic, boje sie do niej zblizac zeby moje zarazy na nia nie przeszly, lezy taka samotna w lezaczku, az chce mi sie plakac :sick:

oj bidulki!!
kup takie maseczki w aptece zawsze cos to pomoze! no i mysle by lepiej isc do lekarza...albo podaj herbatke z malin moze cos pomoze...

Głuszku moja taz miała anemie, i dlatego szybciej dostała warzywa do jedzenia(picia)
Nie jest to takie straszne podawałam jej zelazo razem z mlekiem i dwa razy dziennie po poł tabletki kwasu foliowego wit B6 i B12 bo bez nich zelazo sie zle wchłania.
No i ja ratowałam mała podając jej wczesniej do picia soczek z marchwi z buraczkim.Mi pani doktor pozwoliła pomimo ze Natala miała 2-m-ce.
I po 6tyg z 9 hemoglob skoczyła na 12.
Z lekami wyjdzie ładnie ale i zwiekszy sie znacznie jej apetyt i zacznie duzo przybierac moja w tydzien potrafiła ok500g na początku.
Stąd teraz taka pyza ale odkąd odstawiłam zelazo mała powoli sie normuje w wadze.

A co do ciemiączka to nie oriętuje sie.

Co do słuzby zdrowia to racja jak nie zapłacisz to nie licz ze zajmą sie dzieckiem jak nalezy i zlecą badania.

reklama
Naprawdę biedne te dzieciaczki. Ja mam skierowanie na badanie krwi i mocz dla obu dziewczynek, ale to ze względu na badania profilaktyczne i lekarz sam zaproponował. Jestem ogólnie z niego zadowolona, ale nie jestem pewna czy wszystko sprawdza. W każdym razie odpukać Ania jest zdrowa i pogodna, więc nie mam problemu. Zobaczymy jak wyjdą te badania... Witaminki podajemy cały czas i lekarz powtarzał, że cały czas trzeba je dawać.

Do góry