reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Choroba

karika14

Zaciekawiona BB
Dobry wieczór, przychodzę do was, bo sama nie wiem co się może dziać. Młodszy syn ( ma roczek) zaraził się od starszego zapaleniem gardła , tak to na początku wyglądało potem doszedł kaszel szczekający Pani doktor stwierdziła że zapalenie krtani. Mały od początku nie gorączkował wysoko góra 38,6( w przeciwieństwie do starszego bo na początku choroby miał prawie 40 stopni) byliśmy na pogotowiu, mały dostał zinnat w 250/5ml po 1 ml dwa razy dziennie.. byliśmy w środę już normalnie u pediatry na kontrolę, Pani doktor złapała się za głowę bo ta dawka była dużo za mała (syn waży 11 kilo) i przy okazji zaczęło się zapalenie ucha ... Byliśmy dziś znow bo pani doktor nam sie kazała zapisać jeszcze na dziś żeby zobaczyć czy jest poprawa , poprawy zbytnio nie ma i zmieniła antybiotyk na inny, ale jest coś co mnie i Panią doktor niepokoi mianowicie mały ma do teraz już tydzień czasu wahania temperatury nie ma normalnej od 36,6 do 37,5 tylko waha mu się że ma np. 38,2 i za pół h spadnie do 37,7 i nie wiemy skąd jest ten stan podgorączkowy ??.. miał robione dziś badania krwi i moczu i nie ma niczego niepokojącego nie wychodzą mu też zęby... Sama nie wiem od czego to bo dziś jest równy tydzień od początku infekcji.. wydaje mi się że to nie jest normalne.. ona wzrasta i sama spada troszkę jak dam lek to spada całkiem i ma te 37,3-36,6 ale bez syropu sama spada do 37,6 itd. tylko od czego to może być . Powyżej 38,3 nie wzrasta

reklama
Skoro goraczka przy chorobie i zbyt malej dawce antybiotyku dziwi pania pediatre to moze pora ja zmienic. Czemu w srode nie zmienila antybiotyku, skoro dawka byla za mala? Ludzila sie, ze moze jednak zadziala? Goraczka swiadczy o tym, ze organizm walczy z infekcja i patogenami. Zbyt mala dawka antybiotyku powoduje, ze czesc bakterii ginie, ale czesc nadal sie namnaza i stad pewnie skoki temperatury.

Skoro goraczka przy chorobie i zbyt malej dawce antybiotyku dziwi pania pediatre to moze pora ja zmienic. Czemu w srode nie zmienila antybiotyku, skoro dawka byla za mala? Ludzila sie, ze moze jednak zadziala? Goraczka swiadczy o tym, ze organizm walczy z infekcja i patogenami. Zbyt mala dawka antybiotyku powoduje, ze czesc bakterii ginie, ale czesc nadal sie namnaza i stad pewnie skoki temperatury.
nie mam pojęcia.. zmieniła nam na amoksiklav 3,5 ml dwa razy dziennie i w środę mamy się pokazać.. mały ma też katar czasem ale rzadko zakaszle słychać że jest zapchany wydzieliną.. martwię się po prostu bo to już 8 dzień i obudził się z temp 38,2 widzę że jest osłabiony.. nigdy żadne z moich dzieci tak długo nie gorączkowało... Po prostu nie wiem co się może dziać , jeśli będzie tak dalej to może zrobię mu RTG płuc czy coś może tam coś jest nie tak , nie mam pojęcia siwieje z tych nerwów już 😔

a z tym antybiotykiem to było tak, że byliśmy na pogotowiu i pani doktor przepisała mu ten antybiotyk w tak małej dawce, później poszliśmy w środę ( bo nasza pani doktor jest w środy i piątki ) do pani pediatry i powiedziała nam że bardzo mała dawka i że dziecko brało ten antybiotyk ale on nic nie da zmieniła dawkę zinatu na 2,5 i kazała przyjść w piątek żeby zobaczyć czy radzi on sobie z tym uchem czy nie , przyszliśmy i była malutka poprawa, ale już za długo brał ten antybiotyk i musiała zmienić na inny bo ten sobie nie radził, więc zmieniła na amoksiklav

nie nawaliła Pani pediatra tylko Pani z pogotowia, z resztą już pisałam w którymś poście że to nasze pogotowie to porażka

nie nawaliła Pani pediatra tylko Pani z pogotowia, z resztą już pisałam w którymś poście że to nasze pogotowie to porażka

Pogotowie u nas tez slabe. Nigdy mi jeszcze nie pomogli.
To moze cos zle zrozumialam, moj blad.
Na wizycie moze zapytaj o usg lub rtg pluc i badania krwi. Teraz sporo jest dziwnych zapalen pluc, czesto nawet bez kaszlu.

Pogotowie u nas tez slabe. Nigdy mi jeszcze nie pomogli.
To moze cos zle zrozumialam, moj blad.
Na wizycie moze zapytaj o usg lub rtg pluc i badania krwi. Teraz sporo jest dziwnych zapalen pluc, czesto nawet bez kaszlu.
badania krwi miał robione i po prostu wygląda to na infekcje z tego co mówiła Pani doktor i przez to że ma tą temperature podwyższona to i tak trochę wyniki ma pogorszone np limfocyty, jeśli do środy to się będzie utrzymywać to oczywiście że poproszę o skierowanie czy coś bo bardzo się martwię o dziecko

reklama