reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

chłopiec czy dziewczynka? :>

u mnie potwierdzona DZIEWUCHA <hurra>, <jupi> i co tam jeszcze tylko, już nie tylko tak z uwagi na budowę ciała, jak ostatnio, ale tym co miedzy nózkami, a raczej brak:)))))))))

reklama
No,no widzę że u czerwcówek jest duzo dziewczynek ale w lipcu tu maja rodzić się faceci(u nas na lipcówkach narazie jest potwierdzona tylko jedna panienka,hihi) :)

Hej!

Ja od początku ciązy miałam ochotę na mięsko. Jadłam metkę, smalec, parówki i inne różne dziwne rzeczy. Na słodycze nie mogłam patrzeć. Od jakiegoś miesiąca wszystko się zmieniło i teraz słodycze, jogurty i owoce. Choć mięsko nadal toleruję, ale nie w poprzedniej formie :)
Od początku ciąży śnił mi się chłopiec, może to siła autosugestii? 2 tyg. temu zrobiliśmy w przychodni USG i dr powiedział nam, że to dziewczynka. Bo widział 3 dziurki, jak to określił. Badanie nie podobało mi się, bo lekarz mruczał tak, że mimo iż był obok niewiele słyszałam, poza tym że dzidzia jest zdrowa. Nie dostaliśmy nawet fotki dla naszych mamuś, a mieszkają poza Gdańskiem. Dlatego za 3 tyg. idziemy do naszego Pana Doktora prywatnie. Wszystko nam opowie, pokaże. Badanie w przychodni potraktujemy jak kolejne doświadczenie zdobyte w czasie ciąży. Ponieważ moje odczucia w trakcie badania nie były zbyt miłe nie wierzę też do końca że to dziewczynka. Zresztą z kobietami tak jest, że nie można jednoznacznie określić płci. W przypadku chłopców jest bezpieczniej bo siusiaczek, jest widoczny. Pozdrawiam wszystkie mamy. Idę coś schrupać, bo mam niesamowitego apetyta i nie mogę się powstrzymać. Na szczęście biszkopty są pod ręką.

salixkas oj najgorzej jest wlasnie jak sie trafi na gburowatego lekarza :(
Mam nadzieje ze nastepnym razem trafisz na milego lekarza :)

A z okresleniem plci to wcale nie jest tak do konca ze przy dziewczynce nie mozna miec 100%pewnosci, mozna jak najbardziej !!! :) wszystko zalezy od lekarza ktory przeprowadza badanie i przede wszystkim od maszyny USG, bo naprawde sa przerozniste (szkoda tylko ze nie wszystkich lekarzy stac na posiadanie tych odpowiednich i dokladnych u siebie w gabinetach ), ja mialam robione badanie USG genetyczne, na ktorym Pani Doktor z dokladnoscia pokazywaly mi wargo sromowe i "dziureczke" mojej coreczki :laugh:

Pozdrawiam

witam.
ja preferuje pikatne, kwasne jedzonka. moglabym caly czas wcinac kapuste kiszona... pychota.
wszyscy mi mowia, ze bede miec chlopca: bo mam szpiczasty brzuszek, bo mam ladna cere i nie zbrzydlam, bo czuje ruchy malenstwa bardziej po lewej stronie.... a na ostatninm USG (w 23 tyg) lekarz powiedzial mi, ze chyba dziewczynka. mowil z budowy ciala bo dziecko sie zakrylo - mam wstydliwe dziecko :laugh: i tak sie teraz zastanawiam, ze chyba juz sie nie bede pytac, bede miec niespodzianke. chcielibysmy dziewczynke, ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe

hmmm...ja to jakas dziwna chyba jestem:)...bo niby nie zbrzydlam ...(to na chlopca) wcinam slodkie tonami(to niby na dziewczynke),zgaga to podobno od wlosow tak??bo od tygodnia mam codziennie zgage:(:(: znacie jakis dobry sposob na pozbycie sie jej?? püozdrawiam wszystkie mamunie:):) jutro ide na usg wiec moze w koncu dowiem sie kogo nosze pod serduszkiem i kto mnie tak kopie codziennie o 02,00 :):) (to juz 28tydz)...

patrycja24berlin pisze:
hmmm...ja to jakas dziwna chyba jestem:)...bo niby nie zbrzydlam ...(to na chlopca) wcinam slodkie tonami(to niby na dziewczynke),zgaga to podobno od wlosow tak??bo od tygodnia mam codziennie zgage:(:(: znacie jakis dobry sposob na pozbycie sie jej?? püozdrawiam wszystkie mamunie:):) jutro ide na usg wiec moze w koncu dowiem sie kogo nosze pod serduszkiem i kto mnie tak kopie codziennie o 02,00 :):) (to juz 28tydz)...
ja ci moge polecic na zgage: Len w tabletkach (oczywiscie taki do picia tez moze byc) jest bezpieczny i pomaga przynajmniej mnie :)
Pozdrawiam i czekamy na wiesci czy coreczka czy synek :)

no i bedzie dziewczynka:):):):):):):):) ,ma ok 30cm i wazy ok.950gram:):) slyszalam dzis tez bicie jej serduszka...niesamowite uczucie...pozdrawiam wszystkie mumunie:):):)buziolki...

reklama
Do góry