Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Płeć nie może się zmienićNawet ok 28 tc może sie zmienić, więc ze spokojem. Na połówkowych już coś więcej powinnaś sie dowiedzieć.
Nie widzę ani typowego obrazu dla dziewczynki, powinna być taka bułeczka, 3 linie, ani dla chłopca moszny i prącia. Nie załapało się na zdjęciu. U mojego synka w 16 tyg. Wyglądało to na trzecią nogę. Nie dało się nie zauważyć. Nawet ja zielona w usg zauważyłam. Jak nie jesteś pewna możesz zrobić badanie u innego lekarza, takie dokładne.Cześć. Jestem w 16 tygodniu ciąży. Chodzę do dwóch lekarzy i jeden stwierdził chłopca a drugi dziewczynkę. Co Wy tutaj widzicie?
Ale lekarz może źle zinterpretować na badaniu USG i np z chłopca zrobi się dziewczynka lub na odwrót. Znam przypadek że miała być do końca dziewczynka a urodził się chłopiec. Albo do 28tc też byla dziewczynka i na wizycie był już chłopiec.Płeć nie może się zmienić
Bo lekarz po prostu zgaduje, powinien określić płeć jeśli widzi penis albo wargi sromowe a jeśli nie widać bo dziecko leży w takiej pozycji w której nie da się określić płci to nie powinien nic mówić.Ja słyszę jak lekarz mówi ze na 70% dziewczynka to się zastanawiam na jakie 70% albo widać albo nie, nie ma nic pomiędzy.Ale lekarz może źle zinterpretować na badaniu USG i np z chłopca zrobi się dziewczynka lub na odwrót. Znam przypadek że miała być do końca dziewczynka a urodził się chłopiec. Albo do 28tc też byla dziewczynka i na wizycie był już chłopiec.
To znaczy, że lekarz się myli a nie, że płeć się zmieniaAle lekarz może źle zinterpretować na badaniu USG i np z chłopca zrobi się dziewczynka lub na odwrót. Znam przypadek że miała być do końca dziewczynka a urodził się chłopiec. Albo do 28tc też byla dziewczynka i na wizycie był już chłopiec.