reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chłopiec czy dziewczynka? lista naszych dzidziolków!

reklama
podobno często chłopcy stają sie dziewczynkami, bo to pępowina zasłania i wygląda jAK siusiak..

ale to ponoć od sprzętu zależy.. na moim ewidentnie sama widziałam siusiaka.. bez żadnych watpliwości..

Ja miałam przeczucia zanim cokolwiek na usg było widac ze bedzie chłopiec.
Wiec jak mi powiedział pierwszy raz to sobie wmowilamze miałam racje pobiegłamz kolezanka na wyprzedaz w Cubusie i nakupywał brazowo niebieskich dresikow niebieskie bluzeczki body z napisem BOY ;D
A frajde miałam tylko patrzyłam na te słodkie rozowe sukienusie :laugh:
Az do nastepnego usg gdzie gin stwierdziłze procz pepowiny nic sie nie placze miedzy nogami. Troche minka mi sie zmieniła. No ale co tam moze dla dziewczynki brazowe dresiki tez moga byc ;D
Ale tak naprawde to zobaczymy we wrzesniu co mi powiedza ja bobo juz powita swiat ;)

Od początku ciąży opychałam się kwaśno-słonym, a w połowie przeszło mi na słodkie, i to jak! Płeć już znam.,ma być chłopiec. I co teraz?:))))

asiuk pisze:
Od początku ciąży opychałam się kwaśno-słonym, a w połowie przeszło mi na słodkie, i to jak! Płeć już znam.,ma być chłopiec. I co teraz?:))))

teraz ciesz się chłopcem ;D miałam identycznie ze smakami jak Ty i też będzie chłopiec :) te wszystkie przesądy można między bajki schować

a najlepiej stwierdzić na usg czy chłopiec czy dziewczynka nie po siusiaku tylko po jąderkach ;) siusiak zawsze może sie okazać pępowinką, jąderka to jąderka :) przynajmniej tak było u mnie. za każdym razem inny lekarz (usg robione w szpitalu) zwracał uwagę właśnie na jąderka jako atut płci.

poza tym widzę, że u wrześniówek siły płci wyrównane
u lipcówek więcej chłopaków, u siepniówek więcej dziewczynek, a u wrzesniówek prawie po równo :)

jednak u nas przewaga chłopaków .. mała ale jednak :)
zobaczymy jak się reszta dzidziołków objawi :D

to może wysyp chłopców lub dziewczynek co drugi miesiąc jest? ;)

w przyrodzie musi być mniej więcej po równo, więc natura sobie wyrównuje :)

Z kolei wśród moich koleżanek które rodziły na przełomie 2005/2006 (ostatnia dwa tygodnie temu) urodziły się same dziewuszki!! ;) :laugh:
a w mojej rodzinie moje kuzynostwo ma tylko chłopców ( w sumie w tej chwili jest ich 7), ja pierwsza będę mieć dziewczynkę - chyba że tak jak Adasi los mi sprawi niespodziankę ale na pewno się nie pogniewam będe się cieszyć obojetnie co by nie było!!
;)

Dzis byłam na usg. Z dzidzią wszystko jest jak najlepiej. A co do płci, to lekarz powiedział mi tak: " nie wygląda mi to na chłopca, nie widzę klejnocików" ni9e miał jednak 100 pewności wiec ja sie za bardzo nie nastawiam, może pójde do innego lekarza na usg i wtedy albo sie potwierdzi, że spodziewam się dziewczynki albo nie. Sama jeszcze nie wiem czy tak zrobię, bo w sumię nie jest to dla mnie najważniejsze jak płeć.

Podsumowując: spodziewam się najprawdopodobniej dziewczynki ale nie jest to w 100% pewne.

reklama
Do góry