reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chłopczyk czy dziewczynka?

reklama
Ja nawet jak będzie dziewczynka, to różowości kupować nie będę, bo nie lubię tego koloru. Przepadam za to za zielonym, niebieskim i w żółtym dzieci też wyglądają słodko :-)

Efilo myśle że żółte i białe to też bardzo dobry pomysl i dopóki nie bede wiedziec czy to chlopiec czy dziewczynka to nie bedę kupować niebieskich czy rózowych,ale mnie tak strasznie sie i niebieskie i różowe podobają,

a poza tym to nie wiem czy nie za wczesnie w sumie na zakupy,tak samo jak na początku ciązy prawie nikt o niej nie wiedzial,oprócz rodzinki,tak i teraz moze lepiej zakupami nie zapeszac,jak myslicie:-)

Ja mam taką strategię: Jeszcze nie kupować, ale jak najwięcej oglądać żeby w momencie zakupów nie dostać kręciołka od nadmiaru rzeczy. Chyba, że w czasie oglądania trafi się jakaś okazja, to wtedy będę kupować. Tak na przykład wyło z wózkiem, ogladałam i wypatrzyłam okazyjnie, no i już mam
:-D, ale mąż zapakował w karton i nie pozwala oglądać żeby nie zapeszyć.
Ale wczoraj się nade mna zlitował i dał mi jeszcze pooglądać (i zapomniał złożyć, więc dzisiaj też mogę się nacieszyć:-D)

Zzakupami wstrzymam sie do czasu,kiedy dowiem sie kto w brzuszku mieszka,wiekszosc ciuszków dostane od kol. co ma miesiecznego synka

witam
my tez jeszcze nie wiemy co mam w brzuszku... ale 6 lutego ide na usg i mam nadzieje ze pokaze co ma miedzy nozkami.
a jak narazie kupilismy kilka ubranek w kolorach:braz,zielony, bialy:) bo nie moglismy sie powtrzymac przy takich wyprzedazach.
a reszte kupimy jak juz bedziemy wiedzieli :)
pzdr dla czerwcowek

za duzo jeszcze nie kupujcie bo pamietajcie ze jak sie dzidzie urodza to bedzie lato (u mnie odwrotnie) a teraz w sklepach same zimowe ciuchy. jedynie body kupujcie. spiworki sa grube zimowe a w pajacach bedzie za cieplo dzidzi w czerwcu / lipcu....

jolka mam dokladnie tak samo z rozowym. przed porodem kupowalam tylko zolte zielone niebieskie ubranka. urodzila sie dziewczynka i zadnych rozow nie chcialam widziec brrr. oczywiscie niektozi znajomi nie wiedzieli ze niecierpie rozu wiec przynosili oczywiscie rozowe. poza tym w sklepach jak sie powie dla dziewczynki to sa TYLKO rozowe fujjjj. tutaj tak samo. dla chlopcow sa prawie wszystkie kolory bardzo ladne zielone czerwone fioletowe a dziewczynki tylko rozowe!!! ohyda!!

Asylan masz rację, ale na pocieszenie powiem Ci, że później jest odwrotny problem jeśli chodzi o spodnie. Wiecie jak ciężko kupić ładne spodnie dla trzy-cztero latka, a dla dziewczynek jest mnóstwo spodenek

mój mężulek sie ze mnie śmiał ze ja to bym wolala dziewczynke,bo wtedy w te różowe ciuszki bym jąubierala,tlumacze mu ze nie tylko w różowe,a poza tym to nie moja wina że lubie ten kolor,na dodatek drażni sie ze mną ze bedzie chlopak i nie bedzie różowego,ale stweirdzilam ze jest mi to naprawde obojętne,byle by bylo zdrowiutkie,apropo zakupów to naprawde latwiej jest kupic ciuszki dla dziewczynek,wiem to po moich kolezankach:-)

reklama
Do góry