reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Chicco cuddle and bubble

Suzie_suzanna

Fanka BB :)
Drogie Mamy :)

Obecnie zaczynam kompletować wyprawkę :) zainteresowała mnie wanienka i przewijak w jednym z chicco :) czy któraś z Was posiada i mogłaby się wypowiedzieć na ten temat ? 😊
Chwalicie sobie czy raczej odradzacie? 🤔
Zastanawiam się nad zakupem, ale przed chciałabym wiedzieć co doświadczone mamy już o tym sądzą 😊

I przede wszystkim wszystkiego dobrego dla wszystkich mam 😊❤️

reklama
Rozwiązanie
Kupiłam wanienkę z przewijakiem z Chicco jak urodziłam drugiego bobaska - wcześniej kilka razy używałam u siostry i byłam zadowolona. Wszystko jest pod ręką, nie trzeba nosić ciężkiej wanny z wodą, tylko wystarczy użyć wężyka i spuścić wode np do umywalki. Przez cały dzień używam przewijaka, dopiero na wieczór przekladam wannę :) Łatwo się składa i w sumie to nie zabiera dużo miejsca, także ja jestem bardzo zadowolona i polecam.
Ja miałam taki przewijak z wanienką ale z firmy CAM. Stał nad bidetem, co prawda w małej łazience może być ciężko zmieścić ale u nas dało radę, wszystko było w zasięgu ręki i do kąpania i do przewijania, temperature w łazience było łatwiej dostosować żeby maluszkowi nie było zimno. Samo przewijanie w ciągu dnia odbywało się wszędzie właściwie więc to też nie był problem żeby za każdym razem musieć lecieć do łazienki. W sypialni natomiast miałam przewijak z kompletu z łóżeczka więc jeśli była potrzeba przebierać w nocy to również nie musielismy nigdzie spacerować. Kiedy córka zaczęła siadać przenieśliśmy ją do krzesełka w wannie a przewijak odkrecilismy ze stojaka i używaliśmy osobno, na codzien stał obok komody więc miejsca nie zajmował.

Kupiłam wanienkę z przewijakiem z Chicco jak urodziłam drugiego bobaska - wcześniej kilka razy używałam u siostry i byłam zadowolona. Wszystko jest pod ręką, nie trzeba nosić ciężkiej wanny z wodą, tylko wystarczy użyć wężyka i spuścić wode np do umywalki. Przez cały dzień używam przewijaka, dopiero na wieczór przekladam wannę :) Łatwo się składa i w sumie to nie zabiera dużo miejsca, także ja jestem bardzo zadowolona i polecam.

Rozwiązanie
Ta wanienka jets po prostu rewelacyjna. Przy pierwszym dziecku mielismy standardową wanienkę, którą mąż napełniał wodą i niósł przez pół mieszkania. Cuddle and Bubble od Chicco to zupełnie inny komfort kąpieli i pielęgnacji po. Jets wiele wanienek ze stelażem, ale to co w tej jest najlepsze, to możliwość nałożenia na wanienkę przewijaka. czyli w praktyce wyciąga się dziecko z kąpieli, jednym ruchem nakłada przewijak (a w zasadzie nasuwa) i możemy ubierać. Ogromny komfort. Fajne też jets to, że wanienka ma wężyk i odpływ, u nas stoi przy wannie. Bardzo polecam :)

Do góry