reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chcę dzidziusia:(

DomiBaby

Zaciekawiona BB
Miasto
Toruń
Cześć kochane kobietki.
Znalazłam Waszą grupę przypadkiem i się w niej zakochałam, widzę że dajecie i dostajecie tutaj dużo wsparcia. Chciałabym podzielić się z Wami moimi obawami, dlatego, że nie mam żadnej przyjaciółki, a mąż mimo, że najkochańszy na świecie, nie rozumie kobiecych spraw, wiadomo:) A więc z mężem jesteśmy po ślubie 3 lata. Mamy córke 4 letnią, zaszłam bardzo szybko w ciążę. W ciąży natomiast zachorowałam na niedoczynność tarczycy i do tej pory biorę tabletki, wynik jest stabilny. Brałam tabletki anty przez rok, odstawiłam pół roku temu i od tamtego momentu kochamy się w każdy cykl. Właściwie z mężem kochamy sie bardso często, zawsze tak było. Mąż ma 36 lat, ja mam 28. Zaczynam się już obawiać, że coś jest nie tak, no bo jednak staramy się pół roku cykl w cykl i nic. Boję się, że może ta niedoczynność:( Czy uważacie, że nasz wiek ma jakis wpływ na to? W jakim wieku zostaliście rodzicami? Poproszę o słowa otuchy, nie mam się komu wygadać, a to wszystko mnie juz przytłacza. Teraz spóźnia mi się okres 3 dni, juz miałam nadzieję, ale jednak to nie to, zaczęłam ćwiczenia fizyczne w tym miesiącu, wydaje mi się, że to jest powód. Mimo, że cykle mam bardzo regularne. Ciągle żyje w stresie. Ściskam Was mocno.

reklama
Rozwiązanie
Moje kochane kobietki, zakupiłam testy owu! I dziś dostałam okres. Testy kupilam w Auchan, bo były na promocji za 11zł 5szt. Kupię większą ilość tak jak mi tutaj doradziłyście na allegro. 😍😍
reklama
Cześć kochane kobietki.
Znalazłam Waszą grupę przypadkiem i się w niej zakochałam, widzę że dajecie i dostajecie tutaj dużo wsparcia. Chciałabym podzielić się z Wami moimi obawami, dlatego, że nie mam żadnej przyjaciółki, a mąż mimo, że najkochańszy na świecie, nie rozumie kobiecych spraw, wiadomo:) A więc z mężem jesteśmy po ślubie 3 lata. Mamy córke 4 letnią, zaszłam bardzo szybko w ciążę. W ciąży natomiast zachorowałam na niedoczynność tarczycy i do tej pory biorę tabletki, wynik jest stabilny. Brałam tabletki anty przez rok, odstawiłam pół roku temu i od tamtego momentu kochamy się w każdy cykl. Właściwie z mężem kochamy sie bardso często, zawsze tak było. Mąż ma 36 lat, ja mam 28. Zaczynam się już obawiać, że coś jest nie tak, no bo jednak staramy się pół roku cykl w cykl i nic. Boję się, że może ta niedoczynność:( Czy uważacie, że nasz wiek ma jakis wpływ na to? W jakim wieku zostaliście rodzicami? Poproszę o słowa otuchy, nie mam się komu wygadać, a to wszystko mnie juz przytłacza. Teraz spóźnia mi się okres 3 dni, juz miałam nadzieję, ale jednak to nie to, zaczęłam ćwiczenia fizyczne w tym miesiącu, wydaje mi się, że to jest powód. Mimo, że cykle mam bardzo regularne. Ciągle żyje w stresie. Ściskam Was mocno.
Możesz dołączyć to staraczek 1 połowa 2020 😉 w kupie raźniej 😁

Cześć kochane kobietki.

Jesteś młoda, m też niczego sobie. Myślę, że twoja psychika może bardziej blokować ciążę niż inne trudności. Im bardziej chcesz być w ciąży, tym trudniej zajść. Natomiast na początku starań dobrze jest zacząć od wymazów z pochwy, podstawowych badań hormonów w 3-5 dniu cyklu FSH, lh, progesteron, estradiol, prolaktyna. Jeśli nie miałaś żadnej stymulacji to amh narazie bym sobie odpuściła. Ważny jest wynik TSH do starań najlepszy w granicach 1-1,5. No i może monitoring cyklu by zobaczyć, czy i kiedy jest owulacja. A najlepsza rada jest byście nie robili dzieci, tylko kochali się dla przyjemności.

Moje pierwsze żywe dziecko urodziłam w wieku 38 lat pomimo tego, że lekarze nie dawali nam szans na dziecko. Więc jeśli chcesz byc mama, to masz duże szanse, że to się uda.

Ja mam lat 33 mąż na 40 urodziny dostanie w prezencie synka. Także czy wiek ma znaczenie hm.... w pierwszą ciążę zaszłam w pierwszym cyklu a teraz w 7 cyklu . Czytałam artykuł, że fakt , ze warunki życiowe się bardzo zmieniły tz stres, praca dom praca dom itp ma ogromny wpływ iż wiele Par stara się o dziecko dużo dłużej. Także cierpliwości
Co za piękny prezent urodzinowy! ♥️ My mieliśmy ślub w urodziny męża. Kochani dużo dobrego dla Was. Tak to racja, teraz wszyscy żyją w biegu. Ciągły stres towarzyszy każdemu. A tymbardziej teraz...

Hej,
Sprawdź najpierw hormony tarczycowe i Amh (rezerwę jajnikową) - to badanie z krwi więc możesz zrobić, gdy będziesz badać tsh. Jeśli wyniki będą prawidłowe to nie stresujcie się, tylko działajcie:)
Amh warto sprawdzić - ja niestety tuż po 30 miałam niskie i były duże problemy z zajściem w ciążę. Bardzo żałowałam, że nikt wcześniej nie powiedział mi o takim badaniu - być może uniknęłabym wielkiego stresu, nieudanych procedur in vitro i zaoszczędzilibyśmy jakieś 70 - 80 tys., które wydaliśmy na badania i procedury. Mam nadzieję, że u Ciebie wyniki będą wzorowe i niedługo doczekacie się maleństwa.Trzymam kciuki. 👍
Dziękuję za tą cenną wskazówkę. Narazie nie będę się az tak tym stresować i zobaczymy co wyjdzie. Mam nadzieję, że u Was wszystko ułożyło się tak jak chcieliście.

Jesteś młoda, m też niczego sobie. Myślę, że twoja psychika może bardziej blokować ciążę niż inne trudności. Im bardziej chcesz być w ciąży, tym trudniej zajść. Natomiast na początku starań dobrze jest zacząć od wymazów z pochwy, podstawowych badań hormonów w 3-5 dniu cyklu FSH, lh, progesteron, estradiol, prolaktyna. Jeśli nie miałaś żadnej stymulacji to amh narazie bym sobie odpuściła. Ważny jest wynik TSH do starań najlepszy w granicach 1-1,5. No i może monitoring cyklu by zobaczyć, czy i kiedy jest owulacja. A najlepsza rada jest byście nie robili dzieci, tylko kochali się dla przyjemności.

Moje pierwsze żywe dziecko urodziłam w wieku 38 lat pomimo tego, że lekarze nie dawali nam szans na dziecko. Więc jeśli chcesz byc mama, to masz duże szanse, że to się uda.
Serdecznie dziękuję za te rady. Spróbuję dostać się do jakiegoś ginekologa żeby przeprowadził badania. Masz rację, powinnam mniej się,, spinać" z tego powodu. I dziękuję za te słowa, ze mamy duże szanse, od razu mnie podbudowały na duchu! Milego dnia :)

Nawet nie wiesz jak się cieszę czytając tą wiadomość. Serdecznie gratulacje. Ostatni raz badalam tarczycę przed wybuchem epidemii czyli w marcu i wszystko bylo dobrze. Ja nogdy nie mialam wysokiej niedoczynności. Biore kazdego dnia 50 letrox. A czy wpływ może mieć wiek męża? Czytałam, ze po 35 roku życia mężczyźnie trudniej zostac ojcem. Chyba juz sama sie nakrecam, ale z zen szeniem dobra rada. Skorzystam.
My zostaliśmy rodzicami mając odpowiednio ja 35 lat (jak zaszłam), mąż 36. Sama piszesz o stresie - tutaj masz wroga :) I seks nie w dniu owulacji, ale co 2-3 dni :) Powodzenia!

reklama
Do góry