reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chcę dzidziusia:(

DomiBaby

Zaciekawiona BB
Miasto
Toruń
Cześć kochane kobietki.
Znalazłam Waszą grupę przypadkiem i się w niej zakochałam, widzę że dajecie i dostajecie tutaj dużo wsparcia. Chciałabym podzielić się z Wami moimi obawami, dlatego, że nie mam żadnej przyjaciółki, a mąż mimo, że najkochańszy na świecie, nie rozumie kobiecych spraw, wiadomo:) A więc z mężem jesteśmy po ślubie 3 lata. Mamy córke 4 letnią, zaszłam bardzo szybko w ciążę. W ciąży natomiast zachorowałam na niedoczynność tarczycy i do tej pory biorę tabletki, wynik jest stabilny. Brałam tabletki anty przez rok, odstawiłam pół roku temu i od tamtego momentu kochamy się w każdy cykl. Właściwie z mężem kochamy sie bardso często, zawsze tak było. Mąż ma 36 lat, ja mam 28. Zaczynam się już obawiać, że coś jest nie tak, no bo jednak staramy się pół roku cykl w cykl i nic. Boję się, że może ta niedoczynność:( Czy uważacie, że nasz wiek ma jakis wpływ na to? W jakim wieku zostaliście rodzicami? Poproszę o słowa otuchy, nie mam się komu wygadać, a to wszystko mnie juz przytłacza. Teraz spóźnia mi się okres 3 dni, juz miałam nadzieję, ale jednak to nie to, zaczęłam ćwiczenia fizyczne w tym miesiącu, wydaje mi się, że to jest powód. Mimo, że cykle mam bardzo regularne. Ciągle żyje w stresie. Ściskam Was mocno.

reklama
Rozwiązanie
Moje kochane kobietki, zakupiłam testy owu! I dziś dostałam okres. Testy kupilam w Auchan, bo były na promocji za 11zł 5szt. Kupię większą ilość tak jak mi tutaj doradziłyście na allegro. 😍😍
Kochana. Twój mąż jest młodym człowiekiem i lepiej nie czytać za dużo takich internetowych rewelacji.Odnosza się do konkretnych przypadków że statystyk co nie znaczy że do was.Jak też przestałam czytać i udało się. W zeszłym roku zostaliśmy rodzicami ja miałam 42 skończone a mąż 45 lat.Upragniony synek.6 lat wcześniej urodziłam córeczkę a miałam 36 a mąż 39 lat.Czyli wszystko przed wami.Ja też nie mogłam zajść w ciążę ot tak ,od razu.Udalo nam się po 4 cyklach jak obydwoje wyluzowalismy. Zrelaksujcie się i do dzieła.Cieszcie się sobą bez nacisku na efekty,czyli nie myślcie o ciąży.Nam się udało i wam tego życzę.Powodzenia😄😄😄
Jejku, jak cudownie czytać take słowa. Naprawdę bardzo dziękuję, od razu mam poprawiony dzień i inne podejście. Cieszę się również z Waszego szczęścia. Jak cudownie, że istnieją na świecie takie kobiety😊😊😊

reklama
Nawet nie wiesz jak się cieszę czytając tą wiadomość. Serdecznie gratulacje. Ostatni raz badalam tarczycę przed wybuchem epidemii czyli w marcu i wszystko bylo dobrze. Ja nogdy nie mialam wysokiej niedoczynności. Biore kazdego dnia 50 letrox. A czy wpływ może mieć wiek męża? Czytałam, ze po 35 roku życia mężczyźnie trudniej zostac ojcem. Chyba juz sama sie nakrecam, ale z zen szeniem dobra rada. Skorzystam.

Nie sadze żeby wiek męża miał jakiś większy wpływ. Ja z mężem zostaliśmy po raz pierwszy rodzicami, ja w wieku 36 lat on 38. Drugi raz ja w wieku 38 on 40 tak wiec skoro on mógł to twój tez może.

Nawet nie wiesz jak się cieszę czytając tą wiadomość. Serdecznie gratulacje. Ostatni raz badalam tarczycę przed wybuchem epidemii czyli w marcu i wszystko bylo dobrze. Ja nogdy nie mialam wysokiej niedoczynności. Biore kazdego dnia 50 letrox. A czy wpływ może mieć wiek męża? Czytałam, ze po 35 roku życia mężczyźnie trudniej zostac ojcem. Chyba juz sama sie nakrecam, ale z zen szeniem dobra rada. Skorzystam.
dziekujemy bardzo ochana! w ogole nie obstwialabym wieku męża! młody facet. Od niczego, mozecie przebadac plemniki, tak dla pewnosci. Chociaz ja zaczelabym od testow owulacyjnych, zeby miec 100% pewnosci ze sie trafia w owulacje i że ta owulacja wystepuje. Ja dzieki testom widzialam, że nie kazdy miesiac mialam owulacyjny, pod wplywem np stresu lub choroby miewałam miesiace bez owulacji.

dziekujemy bardzo ochana! w ogole nie obstwialabym wieku męża! młody facet. Od niczego, mozecie przebadac plemniki, tak dla pewnosci. Chociaz ja zaczelabym od testow owulacyjnych, zeby miec 100% pewnosci ze sie trafia w owulacje i że ta owulacja wystepuje. Ja dzieki testom widzialam, że nie kazdy miesiac mialam owulacyjny, pod wplywem np stresu lub choroby miewałam miesiace bez owulacji.
Eh, tak to jest jak się człowiek nakręci i bardzo pragnie dziecka. Nie minął jeden dzień, a ja już wiem, że warto było założyć tutaj konto. Super kobietki poznałam i dowiedziałam się o testach. Ja bazowałam na tym kalendarzyku i bólach brzucha w rzekomy dzień owulacji. I jakoś od razu chce się więcej 😊😊😊

Zdecydowanie tak zrobię. Niedługo idę do rossmana 😊😊
A ja polecam zakupić testy owulacyjne z allegro.
50 sztuk
Koszt niewielki A mnie 2 cyklu się udało, jak chcesz robić do smarta i darmowej wysyłki to dołożyć do koszyka parę testów ciazowych :) tylko sprawdzaj czułość żeby miały 10 A nie 25, bo te załączone do aukcji paskowe są 25 i później wykrywa ciążę ;)

A ja polecam zakupić testy owulacyjne z allegro.
50 sztuk
Koszt niewielki A mnie 2 cyklu się udało, jak chcesz robić do smarta i darmowej wysyłki to dołożyć do koszyka parę testów ciazowych :) tylko sprawdzaj czułość żeby miały 10 A nie 25, bo te załączone do aukcji paskowe są 25 i później wykrywa ciążę ;)
Oo, super, na to bym nie wpadła, żeby szukać na allegro i cena jaka atrakcyjna. A ja sprawdzałam na doz i byly po 37 zl 5 sztuk. Dzięki za wskazówkę co to testów. Ja jestem jeszcze zielona w tym temacie, z córką zaszliśmy od razu więc nigdy nie używałam żadnych testow i nie wgłębiałam się w temat.

reklama
Do góry