reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cesarskie cięcie! i wszystko co z nim związane

Ja nie miałam takiego brzuszka, żebym musiała ćwiczyć. Pas i specjalne majtki po porodzie stosowałam przez chwilę, ale tak jak napisałam- nie było takiej potrzeby więc zrezygnowałam. Warto kupić dobre maści do smarowania rany, ja już nie pamiętam nazwy mojej ale kupiłam ją w aptece i po cięciu nie ma śladu!:-) Podziwiam was za te ćwiczenia, ale wy macie energii:szok:

reklama
Doskonale Was dziewczyny rozumiem!!! I popieram w 100 % cesarka jest bardziej humanitarna i to my powinnyśmy decydować o swoim ciele i o tym gdzie chcemy być cięte. Adusia3 napisz proszę gdzie miałaś te cesarki może wiesz czy robią tam też cesarkę na życzenie. Pozdrawiam :-)
U mnie wszystkie ze skierowaniem... i w matce polce i koperniku w łodzi oficjalnie nie istnieje cos takiego jak cc na życzenie... ale tylko oficjalnie wystarczy dobrze ustawiony lekarz ze szpitala i zawsze można zacząć rodzić w nocy kiedy jest na dyżurze;-);-).Jak pisałam nie potrzebowałam podchodów do cc bo oficjalnie miałam cc ale niektóre dziewczyny nie miały wyboru chodziły prywatnie do gina ze szpitala i z nim się dogadywały...

Witamy się serdecznie :-) super temacik i fachowe doradztwo :tak: więc jeżeli mogę Was pomęczyć to proszę o pomoc w znalezieniu takiego miłego miejsca w W-wie. Co prawda mam jeszczę troszkę czasu ale warto o takich sprawach pomyśleć wcześniej :tak: Na doradstwo znajomych nie mam co liczyć, bo to już dawno za nimi ;-)

Witam,

Planuję CC na życzenie. Czy znacie jakiegoś miłego okulistę w Warszawie, do którego mogłabym się udać po zaświadczenie?

pozdrawiam
dominika

Witamy się serdecznie :-) super temacik i fachowe doradztwo :tak: więc jeżeli mogę Was pomęczyć to proszę o pomoc w znalezieniu takiego miłego miejsca w W-wie. Co prawda mam jeszczę troszkę czasu ale warto o takich sprawach pomyśleć wcześniej :tak: Na doradstwo znajomych nie mam co liczyć, bo to już dawno za nimi ;-)
Beata - z czystym sumieniem polece Ci klinike Iatros, o ktorej juz pisalam wczesniej. .: Iatros - Lecznica Polozniczo-Chirurgiczna :. o polowe taniej niz w damianie, a w sumie nie wiem, czego mozna chciec wiecej :-) jak dla mnie idealnie, wszystko przebieglo tak, jak sobie wymarzylam, chyba nawet lepiej :tak: i drugi porod tylko tam, niedlugo zaczynamy starania :-) wczoraj moja mama wspominala "jak ja rodzilam.. lozek zbraklo, chodzilam z kroplowka po korytarzu, bole nie do zniesienia... ", a ja na to, ze dzien narodzin mojej corki uwazam za najpiekniejszy w zyciu i w sumie moglabym tak rodzic co najmniej 2 razy w roku, hehehe :-D:-D

Beata - z czystym sumieniem polece Ci klinike Iatros, o ktorej juz pisalam wczesniej. .: Iatros - Lecznica Polozniczo-Chirurgiczna :. o polowe taniej niz w damianie, a w sumie nie wiem, czego mozna chciec wiecej :-) jak dla mnie idealnie, wszystko przebieglo tak, jak sobie wymarzylam, chyba nawet lepiej :tak: i drugi porod tylko tam, niedlugo zaczynamy starania :-) wczoraj moja mama wspominala "jak ja rodzilam.. lozek zbraklo, chodzilam z kroplowka po korytarzu, bole nie do zniesienia... ", a ja na to, ze dzien narodzin mojej corki uwazam za najpiekniejszy w zyciu i w sumie moglabym tak rodzic co najmniej 2 razy w roku, hehehe :-D:-D
Gagunia duże buziaczki za wskazóweczkę :-):-):-) jeżeli mogę Cię jeszcze troszkę pomęczyć to od którego tygodnia powinnam zacząć ich nękać moją osobą :-) i ogólnie jakieś praktyczne poradki bo tumanek ze mnie i zero kumacji w tym temacie ...

Gagunia duże buziaczki za wskazóweczkę :-):-):-) jeżeli mogę Cię jeszcze troszkę pomęczyć to od którego tygodnia powinnam zacząć ich nękać moją osobą :-) i ogólnie jakieś praktyczne poradki bo tumanek ze mnie i zero kumacji w tym temacie ...

Dzwoniłam do Iatrosa w styczniu - najpóźniej do 36tc trzeba ustalić z nimi termin. Czym wcześniej tym lepiej bo dzięki temu będziesz miała pewność, że będą miejsca w odpowiednim dla Ciebie czasie.

pozdrawiam
dominika

Witajcie ponownie.
Szczesliwie jestem juz 24 dni po cesarce i nie bylo tak zle.Naprawde szybko doszlam do siebie i drugiego razu nie bede sie bała raczej :)
Jesli trafię na tego samego lekarza i ten sam szpital :)
Najtrudniejsze byly pierwsze dni bo bolał…a rana,ale tylko 2 byly ciezkie :)
Pozniej juz bylo coraz lepiej.Pozdrawiam!

reklama
Oto jaką wskazówkę dostała moja siostra na porodówce, gdzie umówiła się z lekarzem na cc, ale ostatecznie zmuszoną ją do rodzenia sn - "źle się pani za to zabrała, trzeba było mieć skierowanie od psychiatry". Czyli warto iść do psychiatry pomówić np. o panicznym strachu przed bólem, brakiem opanowania i koncentracji na zadaniu i ... może się udać. Kto dyskutuje z psychiatrą? Lepiej babkę pociąć niż znosić jej nienormalne zachowania ;-);-);-)

Do góry