reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cesarka czy naturalnie

W sumie ja po cesarce tez szybko doszlam do siebie. Wstalam po 5 godzinach (polozne konczyly dyzur i chcialy mnie na inna sale przeniesc). Najtrudniejsze byly dwie pierwsze doby. Pozniej juz bylo ok. I tez nosilam dzieci, co nie znaczy ze dzwigalam ciezary :-)

reklama
Dziekuje za mile slowa. Tak dostala sterydy i bierze Nospe i antybiotyki bo CRP oscyluje wokol 10. Na razie zaczelismy 28 t i tez bym chcial aby dotrwala do 33, ale AFI (wody) sa na wyczerpaniu. Zobaczymy. Nie wiem czy takie stanowisko jest stanowiskiem szpitala, walki o statystyki (cc vs nautural) ale 2óch lekarzy już wspominało na porodzie siłami natury. Pozdrawiam!

Rodziłam w 30 hdb przez cc bo innego wyjścia nie było.. przygotowana byłam na poród siłami natury - w domu więc było to dla mnie nieoczekiwane i wielkie przeżycie.
Po cc leżałam 3 dni nieprzytomna pod kroplówkami - nie wolno mi było jeść ani pić trzy doby!

Osobiście jestem przeciwna cc jeśli nie ma do tego wskazań medycznych ale to moja subiektywna ocena więc proszę się nie sugerować.

Tommie_2006
Napisz co u was słychać!

Pozdrawiam serdecznie ;)

Agawa rany a co cię tak zmogło po tej cc, to nie jest normalna reakcja, coś musiało być nie tak

Witam, jednak nie udało się dotrwać do września. Kubuś przyszedł na świat naturalnie, 25.08 o 17:23 w 27 tygodniu życia, waga 1,3 kg, stan ciężki. Proszę o modlitwę i kończe ten wątek...

trzymamy całą rodzinką kciuki... wierzymy że wszystko dobrze się skończy. Duży chłopak się urodził, ile dostał pkt Apg i jak z oodychaniem? Pisz na bierząco jak z jego stanem, jak przybiera na wadzę itp...

Trzymajcie się cieplutko, wspieraj żonę i nie przestawajcie wierzyć że wszytsko się dobrze skończy... :-*

pokaż żonie te zdjęcia:
130814.jpg
130813.jpg

tak wygląda 10-cio miesięczny wcześńiak ur. w 25/26tc. z 3pkt Apg .... to ją napewno podniesie na duchu :D

reklama
Tommie_2006 pisze:
Kubuś przyszedł na świat naturalnie, 25.08 o 17:23 w 27 tygodniu życia, waga 1,3 kg, stan ciężki. Proszę o modlitwę i kończe ten wątek...

Mocno trzymamy kciuki i pamiętaj o jednym - Kubuś bardzo chce być z Wami i to Wy musicie mu dać tę siłę potrzebną do walki, której takiemu maleństwu brakuje. Glowa do gory! Powiedz Mu, że czekasz na ten moment, gdy będzie w swoim domu - zrobi wszystko, by się spełniło...
A poniżej, podobnie jak Agata B. kilka fotek na podtrzymanie na duchu - to moj syn Miłosz. Teraz ma 5 lat, a urodził się rownież siląmi natury w 28tc. z wagą 700 gramów z 1 punkcikiem za bicie serca... Calą historia o tym jak bardzo takie maleństwa potrafią walczyć tutaj:

http://www.wczesniak.pl/04_poznajlosy-ap.html

Tak bylo 5 lat temu
_312428_n.jpg

A tak już rok później
_625498_n.jpg

A tak jest obecnie
_625503_n.jpg

_625506_n.jpg

_625504_n.jpg

Trzymajcie się zdrowo!

Do góry