reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bydgoszcz Szpital Biziela

hej dziewczynki wiem ze to jest post o bizielu ale powiedzcie mi co trzeba wziąśc ze soba do szpitala 2 w bydgoszczy bo chce tam rodzic we wrzesniu:-)

reklama
Witam Panie serdecznie. Jestem tu nowa. Mam wielką prośbę i pytanie.
Obecnie jestem dwa dni po przewidywanym terminie porodu.Chce rodzić w Bizielu. Mój lekarz jest na urlopie, nie mam się do kogo zwrócić z radą.Miałam swoją położną,która poszła dziś na urlop, dając mi numer do innej.Nie wiem jak mam się z nią rozliczyć ?! Ile może kosztować położna w Bizielu? Dodam,że tamtej nie musiałam płacić,bo była moją znajomą. Mam mętlik w głowie.
Kolejne pytanie brzmi- czy jest możliwość,że mnie nie przyjmą do Biziela z jakiś powodów? I ile czasu po terminie mam się zgłosić?!
Pozdrawiam cieplutko i czekam na odpowiedz.

olk_aa rozliczenie z położną to indywidualna sprawa. Najlepiej zadzwoń jeszcze przed porodem i umów szczegóły. Z Biziela mogą odesłać i odsyłają z powodu braku miejsc. Porodówka jest obecnie w Bizielu bardzo mocno zatłoczona i jak masz pecha brakuje miejsc i w salach do rodzenia i tych poporodowych. Wtedy odsyłają do Miejskiego lub Szubina.

Wieki dzięki Asioczek :-)
A wy miałyście swoją położną? Pytam z ciekawości.
Moja nazywa się i z rozmowy telefonicznej okazała się bardzo bardzo miłą babką. Słyszałyście coś o niej? pozdrawiam

Ostatnia edycja:
olk_aa rozliczenie z położną to indywidualna sprawa. Najlepiej zadzwoń jeszcze przed porodem i umów szczegóły. Z Biziela mogą odesłać i odsyłają z powodu braku miejsc. Porodówka jest obecnie w Bizielu bardzo mocno zatłoczona i jak masz pecha brakuje miejsc i w salach do rodzenia i tych poporodowych. Wtedy odsyłają do Miejskiego lub Szubina.

słuchajcie a czy ciąze z ryzykiem tez odsłaja ....

żaneta nie wiem czy takie mogą odesłać. Mnie 3 razy w ciąży przyjęli gdy zagrożenie porodem przedwczesnym było a oddział był mocno obłożony. Też pewnie zależy od rodzaju ryzyka.

Nie cierpię Biziela, synek urodził się tam w zeszłym roku w czerwcu, lekarze z wyjątkiem jednej młodej lekarki to był horror, takiego chamstwa jeszcze nie widziałam, mój położnik-facet!!-był w porządku no i pani od laktacji też. Pielęgniarki to zależy od zmiany. Ale naprawdę-fabryka jakaś, każdemu oksytocyna, potrzebna czy nie, znieczulenie to wg.nich "błąd w sztuce", trzaskanie drzwiami i budzenie nieustanne, wiele, wiele innych, mogłabym dużo pisać o rzeczach, które tam przeżyłam, ale po prostu nie chcę na nowo się denerwować, bo było to absolutnie najstraszniejsze doświadczenie w całym moim życiu, odradzam wszystkim, takiego horroru jai tam fundują to naprawdę...

Po tym trzaskaniu drzwiami to mój synek nadal ma lęki... A czy położnik to p. Jurek? Tylko jeden facet tam jest... Bardzo fajny. Najgorsze babki są od dzieci. Fajnych jest może z pięc a reszta do bani. Leżałam 10 dni to przerobiłam prawie wszystkie. A jedna taka stara w okularach to jest dosłownie.... Szkoda słów. Minęła sie z powołaniem...

reklama
Witajcie, jestem tu nowa i oczywiście mam pytanie dotyczące bydgoskich szpitali. do tej pory byłam zdecydowana na Biziel, ale po przeczytaniu powyższych wypowiedzi raczej się tam już nie pojawię. Tak więc co polecacie zamiast - Dwójkę czy Szubin. Szubin ma bardzo dobre opinie jeżeli chodzi o opiekę po porodzie, ale podobno nie ma tam możliwości otrzymania zzo. Za to w Dwójce podobno warunki są nieciekawe. Czy znajdzie się tu jakaś dobra dusza która pomoże mi podjąć decyzję? Proszę o wszystkie za i przeciw. I jeszcze jedno pytanko - czy w którymś z tych szpitali jest możliwość porodu w wodzie?

Do góry