reklama
gonia77
Fanka BB :)
Ola, dziecko powinno powinno w wieku 6 m-cy ważyć 2xwaga urodzeniowa. W wieku roku 3xwaga urodzeniowa...tak więc dziecko jak się urodziło i ważyło (przy wypisie) np. 4kg to w wieku 12 m-cy niby ma ważyć te 12????????....To się zgadza. Jeśli jest poniżej to niedowaga. Tak wyczytałam z mądrej książki. Hmmm to mój starszy synek ważył idealnie ;D ;D ;D. Młodszy jeszcze nie dobił do roczku...ale będzie ok...ma apetyt w normie :laugh:
heheh to wyglada na to ze moja corcia ma niedowage...tylko jakos lekarka mi mowi ze wazy dobrze...i mnie sie tez tak wydaje....a urodzila sie z waga 4100....no i teraz 9900....hhhmmm a niby powinna 12300....cos mi sie wydaje ze ta ksiazka,,,jednak za madra byla...heheh...tym bardziej ze ona nie wyglada jak chuderlak... :
Witam nowe mamy obecne i przyszle
Rybka gratuluje i trzymam za Was kciuki. Bedzie dobrze tylko sie nie denerwuj
Z ta waga - to nie dajmy sie zwariowac....Powinno - nie powinno....Ja w ogole takich informacji do siebie nie dopuszczam. Kazde dziecko wie ile ma jesc. Oczywiscie pod warunkiem ze ma madrych rodzicow bo to oni daja mu to jedzonko.
Co do wagi - Jagodka na 4,5 mies wazyla 9 kg, wylacznie na piersi byla...Teraz skonczyla 10 mies i ma 9,700. Sama wie co robi
Biegne dalej, na nic czasu nie mam, tyle zalatwiania...Dwa tygodnie bez agaty mialy byc dla mnie odpoczynkiem ale jeszcze nie zdazylam zaczac odpoczywac. a w piatek juz Agatke odbieramy
Rybka gratuluje i trzymam za Was kciuki. Bedzie dobrze tylko sie nie denerwuj
Z ta waga - to nie dajmy sie zwariowac....Powinno - nie powinno....Ja w ogole takich informacji do siebie nie dopuszczam. Kazde dziecko wie ile ma jesc. Oczywiscie pod warunkiem ze ma madrych rodzicow bo to oni daja mu to jedzonko.
Co do wagi - Jagodka na 4,5 mies wazyla 9 kg, wylacznie na piersi byla...Teraz skonczyla 10 mies i ma 9,700. Sama wie co robi
Biegne dalej, na nic czasu nie mam, tyle zalatwiania...Dwa tygodnie bez agaty mialy byc dla mnie odpoczynkiem ale jeszcze nie zdazylam zaczac odpoczywac. a w piatek juz Agatke odbieramy
gonia77
Fanka BB :)
Ola wydaje Ci się. Mój Bartuś waży 8,3 kg i ma 70cm i wygląda tak jak na zdjęciu teraz obecnym ( 6 m-cy). Normalny dzieciak. Dzwoniłam teraz do pediatry i przy okazji pytałam, to powiedział mi to samo 6 mcy 2xwaga ur., rok 3xwaga urodzeniowa....co nie oznacza wcale, że dziecko jak waży mniej ma niedowagę...bo dzieci różnie rosną i te mniejsze najczęściej ważą mniej.
reklama