reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Soppana,

Hmm, Michalinka widać wstydliwa a moja :rofl2:LENKA :rofl2: nic a nic się nie wstydziła pokazać panu doktorowi, co ma najlepsze :happy: waży 125 g, ślicznie fika i wygląda na zdrową i zadowoloną z życia małą kobietkę !!!!!!!!!!

Jestem mega przeszczęśliwa ! ;-) Wizje różowego pokoiku zaniepokoiły mojego męża, bo nie lubi tego koloru hihi ale może zrobimy trochę wrzosowy odcień .... Mój bratanek 8mczny będzie się cieszył bo dostanie w spadku dużo chłopięcych ciuszków.

Odnośnie porodu to ostatnio znów miałam myśl, że nie ma co się bać i dam radę wypluć po raz drugi i następnego dnia być już na nogach :happy2: zapewne to się jeszcze zmieni hihi

Renifer,

ja wczoraj walczyłam z prasowaniem. usiadłam na kanapie przy tv, obniżyłam deskę i dawaj ! :tak: uzbierały się trzy pralki więc to był czas najwyższy :baffled: ma się podobno lekko ochłodzić to może nabierzesz siły na dokończenie pakowania :-)

Pan doktor powiedział, że w drugiej ciąży już tak się nie przybiera, oby miał rację :-D narazie nie jest źle, ale to dopiero 16 tc

czekam na telefon od męża, bo nie gotowałam dziś obiadu i mam ochotę, żeby mi go ktoś zaserwował, jutro jedziemy na grilla, więc też na gotowe, aż chce się żyć, mimo iż prawie się ugotowałam w drodze z fordonu na osową i z powrotem ;-) dawkowałam sobie klimę, bo to dość paliwożerne ...

miłego popołudnia

reklama
soppana, ja podchodze do tematu chyba za bardzo na luzie... narazie do torby do szpitala spakowałam pieluszki i chusteczki, i na tym koniec... poprałam troche rzeczy, ale nie chce mi sie prasowac :baffled:
Ja tak spakowałam torbę koło 36-37 tygodnia, i dobrze, bo zaraz jak się skończył 37 tydzień, to mi wody odeszły :rofl2:

Soppana,

Hmm, Michalinka widać wstydliwa a moja :rofl2:LENKA :rofl2: nic a nic się nie wstydziła pokazać panu doktorowi, co ma najlepsze :happy: waży 125 g, ślicznie fika i wygląda na zdrową i zadowoloną z życia małą kobietkę !!!!!!!!!!

No ogromne gratulacje córeczki :tak::-)

Wizje różowego pokoiku zaniepokoiły mojego męża, bo nie lubi tego koloru hihi ale może zrobimy trochę wrzosowy odcień ....
Powiem Ci, że mnie osobiście też wizja różowego pokoju trochę przerażała. Niedawno robiliśmy remont w pokoju dziewczyn i miały być ściany zielone. Ale jak szukaliśmy tapety w odcieniu zieleni, to Oli podeszła do półki z dziecięcymi tapetami i przyniosła nam rolkę jasno różowej w serduszka i kwiatki, mówiąc, że taką chce mieć tapetę. Na początku stagnacja, potem przemyśleliśmy i kupiliśmy tapetę, jaką sobie dziecko wybrało. Bałam się różu na ścianach, że będzie przesłodzone, a więc zrobiliśmy 2 przeciwległe ściany zielone i 2 różowe. Wyszło naprawdę fajnie, nie jest za słodko, a jest przy okazji bardzo dziewczęco :tak:Wklejam poniżej zdjęcie, widać na nim tapetę różową i kawałek ściany z oknem pomalowanej na zielono.

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b79efb8d320fd098

Agnes, gratulacje córeczki:tak:, Lenka- bardzo ładnie:tak::-) może oko pana doktora bardziej wprawne, bo moja ginka za nic nie mogła dojrzeć a jak poszłam do PANA gina to wystarczył jeden rzut oka na monitor:-D
odnośnie tycia w drugiej ciąży to potwierdzam, że mniej :tak:

dzięki :)

Kasiad,

no faktycznie, ładnie się całość komponuje :tak:
my będziemy musieli zrobić w sumie dwa pokoiki, tzn odświeżyć, bo Iguś musi się przenieść obok, żeby mała miała pokój od razu przy sypialni. Pewnie zrobimy to jesienią, jak będzie już łazienka gotowa. Mam już upatrzone mebelki :rofl2:

Trzymam kciuki za przyszle mamuski;)
Ja torbe mialam spakowana bardzo szybko,poniewaz te rzeczy co tam schowalam nie byly mi potrzebne a wiec cierpliwie czekala na ten moment:)
Piekna tapeta:)chociaz tez za różem nie przepadam ,no ale to w koncu dziewczynki;)
Ja teraz bardzo chcialam miec córeczke,i jak sie dowiedzialam ze bedzie to do konca nie moglam uwierzyc:szok:;-)
Chodzilam do gina i do przychodni i prywatnie do najlepszej pani doktor pod słoncem....do tej pani doktor to chyba moja mam sw.pamieci mnie zaprowadzila;-)szukalam dobrego gina prywatnie ,i kiedys szlam jak codzien zaprowadzic synka do przedszkola i cos mi glowe w lewo odwrocilo,patrze a tu tabliczka prywatna praktyka lekarz ginekolog:szok:zaraz w domu weszlam na znanego lekarza no i czytam same pozytywy,a wiec umowilam sie na wizyte....wchodze a tu w drzwiach wita mnie usmiechnieta p.gin;-)pierwsza mys "skąd ja ją znam"no i dlugo nie myslalam ,a to byla pani doktor ktora przyjmowala w "dwójce"i miala opinie ze jezeli robi usg to nigdy nie myli sie co do płci ,no i sie nie pomylila powiedziala ze widac jajeczka i kutasika;-)no i był chlopiec....wiec teraz bylam spokojna...najlepsze ze ja mialam monitor swoj a ona w swoj patrzyla,i ja pierwsza zobaczylam pipeczke tylko czekalam na potwierdzenie no i potwierdzila ze to córa:-Dza kazdym razem mi mowila ze dziewczyna a ja nadal nie moglam uwierzyc...lekarz w przychodni powiedzial że raczej dziewczyna(mial kiepski sprzet)i dwa razy potwierdzili w sz[pitalu i wtedy uwierzylam:-D;-)

DZIEWCZYNY MACIE PROFILE NA NK???FAJNIE BYLOBY WAS ZOBACZYC I WASZE DZIECIACZKI:)
a POWIEDZCIE MI PROSZE JAK I GDZIE WSTAWIC TE SUWACZKI,BO NIE CHCE MI SIE CIĄGLE WKLEJAC LINKU W ODPOWIEDZ;-)

Witaj sali
Suwaczek ustawia się w Szybkim menu na samej góże
klikasz szybkie menu potem edytuj sygnaturę i wstawiasz link z suwaczkiem.Mam nadzieję ze dasz sobie radę z tym nie jest to trudne.

kasiad super pokoik ma Paulina z Oliwką sliczna tapetka.

Agnes gratuluje Lenki!

Kasiad super wygląda pokoik a mi się jeszcze bardzo podoba łóżko.

Ja wczoraj w końcu dotarłam do szpitala i usunęli mi nadżerkę. Teraz muszę się trochę oszczędzać przez dwa tygodnie, ale ciesze sie, że mam już to za sobą. Powiedziałam dziewczynkom, że nie wolno mi dźwigać i teraz nie pozwalają mi najmniejszej rzeczy wziąść do ręki :D

reklama
Do góry