reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

reklama
No po zmianie dla rodziców, których dzieci zostają do 16 lub dłużej to już jest wyższa cena niż była, ale jeśli krócej to maja nawet korzystniej, bo w razie każdej nieobecności czy wczesniejszego odebrania dziecka dostajecie zwrot zapłaconej kasy. I jeśli jest trudna sytuacja to z składek rady rodziców można być zwolnionym lub płacić dużo mniej, bo jest to dobrowolna kwota. No i tak jak dziecko zostaje tylko do 13 to płaci się tylko za śniadania i z tego co widzę u siebie to wychodzi max.40zł, chyba że stawka żywieniowa jest zawyżona. Wiem, że dla pracujących to krótko, ale coś za coś - niestety taką mamy politykę prorodzinną :/ zawsze zostaje zerówka przyszkole - ta za darmo.

A czy do tej zerówki przy szkole moga iśc pięciolatki? Bo z tego co wiem to teraz 5-latki mają już obowiązek przedszkolny ale nie wiem czy sa dla nich takie grupy 5-godzinne jak w przypadku zerówki.

Madziara, nie wiem czy w każdej szkole, ale tam gdzie chcemy posłać Michalinkę do pierwszej klasy jest też pięciogodzinny oddział przedszkolny dla pięciolatków i sześciolatków (urodzonych 2006, 2007) więc Magdalenka też tam najprawdopodobniej pójdzie. Zapisy są 2,3 i 4 kwietnia.

To musze posprawdzać w szkołach jak to wygląda, chociaz ja jeszcze nie wiem na 100% gdzie będzie Niko chodził do szkoły - ale mam 2 lata na decyzje.

A co do kiermaszów to raczej nie. Jakos mnie to nie ciagnie w tym roku.

reklama
Do góry