reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

****************Bydgoszcz ReAkTyWaCjA ***************

Izka - mam pytanko do profesjonalisty :D
Szukam czegoś do amatorskich zdjęć tak max do 2000zl :) Co bys polecila??Zalezy mi w 90% na zdjeciach z bliska:)
Tak sobie szukałam i znalazłam cosik takiego
nikon d 5000, canon 1000D, sony alpha 500, canon d 500

reklama
Aguś trudne pytanie, ale z tych firm polecam oczywiscie body nikona ;-) i canona. Jesli chodzi o aparat do zdjęc z bliska to myslisz o makro czy portrecie?
Ja jestem zakochana w portretowym Nikon AF DC-Nikkor 105 f/2.0D - Sklep Fotograficzny PSTRYK.PL ale jak narazie cena troche za wysoka :)
Wyczytałam że Nikon D5000 to nowe wcielenie nikona d60 więc jak na amatorsie zdjęcia powinien spełniac Twoje wymagania, ale teraz jeszcze pytanie jaki obiektyw? Do portretów fajne są jasne obiektywy aby nie robić zdjęc z lampą, ale co za tym idzie droższe i oczywiscie stałoogniskowe tzn. nie mają możliwości oddalenia/przyblizenia. Nie mam daru tłumaczenia ale myśle że coś zrozumiałaś.... zapraszam na gg lub privka to pogadamy :)

Kupując aparat warto wybrać się do sklepu z własną kartą, poprosić o wypróbowanie wybranego modelu przez zrobienie kilku zdjęc i sprawdzenie ich w domu!

Hej wiosenne Panienki. U nas znowu zaraza i kisimy się w domku.:wściekła/y: Psikamy sterydami pijemy syropki i tak dalej. A ja w związku z tym że jestem z nimi 24 godziny na dobę postanowiłam odpieluchować Młodszego. Normalnie to dla mnie chyba najgorsza rzecz z tych wszystkich z obsługi dzieci. Pamiętam że Franula przyuczałam długo a on i tak lał w najmniej oczekiwanych miejscach

Witam wieczorową porą.
Dzisiaj wybrałam się z młodym na spacerek koło godz.15, to wróciłam dopiero do domku ok.20.30 - po drodze odwiedziłam koleżankę i mamę, więc wykorzystałam to, że młody został u babci i pojechaliśmy z M kupić sobie mały dywanik do naszego "wielkiego" salonu.
Jutro jedziemy z Bartkiem do szpitala, na to badanie EEG we śnie, ciekawe jak ja go tam uśpie, jak on nie śpi w dzień :szok:
Życze wszystkim duuuuuuuużo zdrówka.

Atu daj znac co i jak.
Dziewczyny a co sie dzieje z Arabella KasiaD i Madziara ??

Atu a o której Twój Mały wstaje i chodzi spać ze w dzień nie spi??
Moja mała jeszcze śpi w dzień,zreszta Mój T.do 4 lat spał w dzeń bo lubił;)

Sali - tak naj;lepiej :) ja sie wkurzam bo zawsze wszystkim robie a mi nie ma kto i na fryzjera trace majatek :) hehe

aga - szkoda że wcześniej nie wiedziałam - szukam kogos do farbowania - bo ja tam fryzjerom nie ufam- zresztą słusznie- w tym roku juz 3 stówki na boku i żadnego efektu - do wczoraj - mimo poczatku przeziębienia pojechałam do lovely look - i w końcu jestem zadowolona - musze jakos na te chrzciny wyglądac - dorównac córci zanczy :)))

reklama
hej,

mucha zdrowia dla Boysów. Ja w kwestii odpieluszania biję pokłony w strone mojej mamy, która pilnowała przez jakiś czas Franka. Miał 1,5 roku i kupala juz nie walnął w pieluchę. Z sikami było dłużej ale na 2 latka już biegał bez pieluch. Tylko na noc zakładałam jeszcze do 3 lat, bo mu się przytrafiało :baffled:......ale chłopakom może nawet do 5 roku życia (info od dr nefrolog). Dopiero jak mają 6 lat i sikają w nocy to mówimy o moczeniu nocnym. U dziewczynek rok szybciej, bo już w wieku 5 lat.

Atu.....nie zazdroszczę....uspić dziecko "na zawołanie" :no: A swoją drogą nie mogę się nadziwić, że synek w dzień nie sypia :szok: Mój garował do 3 lat. I garowałby dłużej ale ponieważ w przedszkolu nie spali to się oduczył....ale czasem w weekendy jeszcze kimkę zaliczył.......

Fran nadal nudzi się w domu, bo gips wczoraj zdjęli ale rysa jeszcze jest i na kolejne 7 dni ma szynę :crazy:. Ręka lżejsza, bardziej poruszalna no ale z przedszkola nici i zabawy ruchowe tez nie wchodzą w grę za bardzo ze względów bezpieczeństwa .......a wiecie co to znaczy przy dziecku nadpobudliwym ruchowo.....masakra :no::no::no:.

Do góry