reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Bydgoskie ciężarówki 2010/2011

Olkale, a ile Mała waży?
hej mała kruszynka 2 tygodnie temu ważyła 2300 g ... mam nadzieje,ze przybrała w międzyczasie... jutro ide na usg, to się dowiem co i jak :)

wczoraj była na ktg, mała spała akurat i nie chcieli skonczyć badania :(... musiałam ją obudzić, żeby tetno było troche większe niż 133 ...ale uparciuch z niej :) być moze niskie tetno wynika też z tego,ze małą juz regeneruje sie do wyjścia... wczoraj brzuszek mi sie opuścił...

co do basenu to ja chodziłam w Fordonie na Duracza chyba... wszystko było ok... niestety miała prawie cały 2 trymestr infekcję dofcipna i przestałam :(

reklama
Olkale- nie martw się, ja urodziłam się z wagą 2250 cała i zdrowa:).9 lat później moja mama była w ciąży z bratem i pamiętając co było ze mną tak się starła- super odżwianie, witaminki a i tak mały ważył tylko 2500. A urodziliśmy się oboje w terminie :) Lekarz powiedział, ze ona rodzi szczurki a nie dzieci:)) A Twoje Mała na pewno już przybrała- 2 tyg. to kupa czasu:))

tak się tylko wtrącę ku pocieszeniu.....Olkale ja w 34 tygodniu miałam usg i Franek wazył wówczas 2200. Lekarz stwierdził, że nie wszyscy rodza 4 kilowe bobasy i zważymy się jeszcze w 37 tygoniu czy przekroczy 2500. W 37 tygodniu wazył już wg pana doktora 3000 gram....ale sądzę, ze usg podaje wyniki na wyrost ciut, bo rodziłam w 42 tygodniu i mały miał 3250.
Także nie martw się teraz maluszek już nie rośnie ale za to nabiera ciałka.
Aaaa i zapytaj o swoją i tatusia maluszka wage przy urodzeniu. Podobno to ma wpływ. Ja miałam 3150 a mój M. 3250 czyli tyle co jego syn :) Nawet mierzył tyle co tatuś 57 cm :) A moja siorka ważyła 3,5 kg ale za to szwagier był konkretny i ich syn tez 4 kg wazył :).

Całkiem niezły pomysł mi tu podsunęłyście z tym basenem:) Chyba się poważnie zastanowię:) Szkoda tylko, że w Fordonie nie ma ozonowanej wody, bo nie byłoby już nad czym myśleć:)
A tak z innej beczki, odebrałam dziś wyniki badania krwi prenatalnych i podobno wszystko ok, a ryzyko wystąpienia jakiejś wady jest bardzo niskie:) Jestem happy:)

Ale fajnie Madzik:) Ja jeszcze muszę tydzień czekać do tych badań i trochę się nimi denerwuję...
Co do basenu- kiedyś się możemy wybrać w większym gronie ciężarówkowym na jakiś ozonowany basenik:) Zawsze w kupie raźniej:))

Ale fajnie Madzik:)
Co do basenu- kiedyś się możemy wybrać w większym gronie ciężarówkowym na jakiś ozonowany basenik:) Zawsze w kupie raźniej:))

fajny pomysł - można by na perłę , bo tak jest ten mniejszy basenik z troszkę cieplejszą wodą i dyszami masującymi ,a przydałoby się wymasować to i owo ;)

rzucę taką propozycję - np przyszły tydzień - tylko kto się ewentualnie pisze i będziemy dogrywać szczegóły ;)

ja się piszę:) (chociaż trochę wstydzę się wystąpić w stroju kąpielowym, bo brzuch mam już taki jak w 5 m-cu, ale co tam:)) obym się tylko w niego wcisnęła, zaraz przymierzam:))

Ostatnia edycja:
Madzik- super ze wszystko ok. Tez miałam robione te badania, i wiem jaki to stresik.

Jesli chodzi o wagę- mój mały tydzień temu ważył 1343, także tez nie za dużo.
Wdłg wykresu wagi z usg, jeśli dotrwam do 40 tyg powinien ważyć ok 3400.
Także ok.
Za tydzień mam wizytę, jestem w trakcie nawadniania- mało wód płodowych.
Mam nadzieje ze wszystko będzie ok, już nie mogę sie doczekać.

Pozdrawiam I miłego Dnia Mamusie:tak:

reklama
Aestima - jest nas dwie ,więc czas ustalic konkretny dzień - i zobaczymy co dalej ;)

dla zainteresowanych tematem basenu - wspólny wypad na Perłę ul. Grzymały-Siedleckiego - co myślicie o czwartku (25.11) - na pewno godz . późno popołudniowe, bo do południa to raczej młodzież szkolna korzysta - więc może tak 18 ?

Do góry