reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

Ja używam butelek i smoczków Tomee Tipee, smoczek jest oznaczony symbolem "1" , są różne smoczki do tych butelek z dziurką z nacięciem na krzyżyk, zależy do czego mają służyć. My jemy teraz mleczko Bebilon i ze smoczka z "1" dość szybko leci, musisz próbować, metodą prób i błędów w końcu dojdziesz do odpowiedniego smoka. Powodzenia

reklama
Witam:-)
Mam takie małe pytanko , nasz synek ma 14 dni i wczoraj przez cały dzień przespał może w sumie 2 godziny. Upominał się tylko głośniej o butelkę, zjadł 10-15 ni. spał , otwiera oczka i leży . Wieczorem to około 3,5 -4 h nie spał nonstop :szok: Czy to jest w miare normalne , ?? Nie płacze , że go coś boli , kupka w normie, temperatury niema . Moze wasze dzieci też miały coś podobnego, to będę spokojniejsza. Poprostu niewiem czy to jest normalne czy to powód do zmartwień :confused2:
Z góry dzęki za odpowiedż i pozdrowionka
Mój szkrab miał bardzo długie okresy aktywności jak był taki mały... oczy szeroko otwarte i się na wszystko patrzył... znajomi się dziwili, że taki mały i zamiast spać to on na czuwaniu czas spędza... ale nie zaszkodzi spytać pediatry

powinnaś dostać w sklepie z rzeczami dla dzieci, ja kupowałam w hurtowni Akpol ale nie wiem czy ona ma w całej Polsce oddziały, na allegro to potrwa kilka dni zanim dojdzie przesyłka.
Wcale nie dziwne pytania masz, hihi, dla mnie normalne, jak to zatroskana mamuśka ale po to tutaj jesteśmy by sobie wzajemnie pomagać.
Pozdrawiam i powodzenia życzę

my uzywamy aventu 1 i jest super,dziureczka bardzo malutka i slabo leci ale Alex sie przyzwyczail ze nie ma latwizny i ladnie ssie.Mysle ze juz przy tej opcji pozostaniemy.

dziewczyny nie wiem czy w dobrym miejscu pisze ale potrzebna mi pomoc, ja tez karmie butla, igor ma stwierdzony refluks wiec zageszczam mleczko nutritonem i jest lepiej, tylko ze uzywam butelek nuk i ze smoka do mleka modyfikowanego mleczko nie chce leciec i mały az sie poci ze zmeczenia a z kolei smoczkiem do papek sie krztusi. jaki smoczek uzyc aby było mu wygodnie- moge nawet zmienic butelki jesli trzeba. prosze doradzcie cos. igor ma 8 tygodni.

kasiu ja uzywam smokow tez tommee teppee z numerem 1 ale gdy zageszczam mleczko tez nie chce leciec co jakis czas wyciagam butelke z buzi i sama pociagne i wtedy jest ok natomiast bez zageszczacza mleczko leci super. pozdrawiam

dziewczyny nie wiem czy w dobrym miejscu pisze ale potrzebna mi pomoc, ja tez karmie butla, igor ma stwierdzony refluks wiec zageszczam mleczko nutritonem i jest lepiej, tylko ze uzywam butelek nuk i ze smoka do mleka modyfikowanego mleczko nie chce leciec i mały az sie poci ze zmeczenia a z kolei smoczkiem do papek sie krztusi. jaki smoczek uzyc aby było mu wygodnie- moge nawet zmienic butelki jesli trzeba. prosze doradzcie cos. igor ma 8 tygodni.

Ja miałam ten sam problem jak córcia piła humanę SR która też była dość gęsta- niestety smoczek tommee tippee nr 1 nie dał rady a z 2 leciało za szybko.
Wypróbowałam butelkę i smoczek 1+ z Aventu i jestem bardzo zadowolona.

jak maluszkowi się mocno ulewa to stosuje się właśnie ten zagęszczacz. jest bez recepty i pisze w jakich dawkach go dodawać ale lepiej to z pediatrą obgadać. to taki proszek który gęstnieje w brzuszku malucha ale jak potrzymasz trochę mleko w butli to też zgęstnieje, no i jest bezglutenowy.

czy o takie informacje chodziło?
aha
bo ja myslalam ze jakos lyzeczka kaszki zeby maluch lepeij spal w nocy

KASIU_8481-butelki NUK mają węższe naktętki za smoczkiem a AVENT,TOMMEE i LOVE mają szerokie nakrętki i smoczki od nich nie będą pasowały.Ja przyznam się do mało fachowego podejścia ale 10 lat temu było i się przedawniło:tak::tak:,sama powiększałam dziurkę w smoczku rozgrzaną igłą tylko tak bardzo delikatnie żeby nia przegiąć.

reklama
Wydaje mi się że będzie pasowało,a ja swoje eksperymenty z igłą przeprowadzałam na smoczkach lateksowych(tych brązowych) i pewnie stąd ta różnica:-D:-D.A najlepiej weź smoczek ze sobą do sklepu i spróbuj przymierzyć;-)

Do góry