reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

nie moj watek ale sie wypowiem wkoncu bylam kiedys butelkowa mama:-)
Gosiaczek moja Julia bardzo ładnie przybierała na Humanie 1 potem zmieniłam na Nan 1 i bylo tak samo ok 500g-1000g przybierała na miesiac.

reklama
nie moj watek ale sie wypowiem wkoncu bylam kiedys butelkowa mama:-)
Gosiaczek moja Julia bardzo ładnie przybierała na Humanie 1 potem zmieniłam na Nan 1 i bylo tak samo ok 500g-1000g przybierała na miesiac.

dziękuję Ci bardzo Aniolku za wypowiedź- właśnie szykujemy się do sklepu i poczytamy na opakowaniach skład mleczek.

ja sie dzis przerzucam na comfort.Po nocy stekania i placzu Alex dalej nie moze zrobic kupki.Zobaczymy jak po comforfcie bedzie ( i tanszy niz HA-ten u nas kosztuje 27zl a comfort chyba ok 20)
MAdzia_Singh Twoja niunia jeszcze malutka dlatego starcza Wam puszka na 5dni,nam teraz puszka na 3,4:baffled:

ja też karmię butelką, w szpitalu mialam pokarm ale płaskie brodawki i mały nie mógł się przyssać, a ze urodziłam w wielką sobotę to bylo ciężko dostać nakładki do karmienia, te które zdobyliśmy były dla niego za duże, po wyjściu ze szpitala kupiliśmy najmniejsze ale też mu nie pasowały i w ten sposób jesteśmy na butli

w szpitalu dostawał bebiko i nan (nie wiem dlaczego nie trzymają się jednego rodzaju), potem do domu kupiliśmy bebilon 1 i przez prawie dwa tygodnie było ok, potem zaczęły sie prężenia i stękanie, więc przeszliśmy na bebilon comfort ale od zeszłego tygodnia zmieniliśmy za radą pediatry na bebilon ha bo po comfort wzdęcia i bóle brzuszka coraz większe i do tego problemy z kupą,teraz jest bardzo dobrze w porównaniu z tym co było, najbardizej w comforcie przeszkadzało to że było tak gęste ze butla się zatykałą, musiałam dziecku wyjmować smoczek z buzi i sprawdzać czy leci czy nie

a ja dzis zaopatrzylam sie w zageszczacz do mleka zobaczymy jak bedzie z tym ulewaniem bo czasami wydaje mi sie ze wszystko ulewa co zje:)

widzę, że "butelkowe mamy" się nieźle rozkręciły z problemami i ich rozwiązywaniem :happy2:
tak czytam wasze wpisy i widzę, że kosztowne te mieszanki są i wcale was problemy nie omijają... naprawdę podziwiam za cierpliwość

Jesteśmy. Zakupiliśmy Bebilon1 i teraz się zastanawiam czy zrobić od razu całą porcję z Bebilonu czy stopniowo dodawać do Bebika coraz więcej miarek i w ten sposób przejść na Bebilon. Kurcze, no niewiem.

Ja zmieniałam z Nan Activ na bebilon 1 bez zbędnych ceregieli, Gaja zniosła to dobrze. Ale chciałabym tez nadmienić, że my nie robimy jak większość, na wodzie mineralnej, czy źródlanej. Mleczko przygotowujemy z przefiltrowanej filtrem takim jak do kawy kranówki...

reklama
Ja na poczatku to nawet nie wiedzialam, ze robi sie na mineralce... jakos ta informacja omijala mnie szerokim lukiem. Dowiedzialam sie dopiero po 3 tygodniach, Gaja dobrze znosi kranowke, wiec uznalam ze nie ma co juz zmieniac..

Do góry