reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Butelka do karmienia noworodek

Angelin

Zaciekawiona BB
Dziewczyny rodze w lutym kompletuje wyprawkę jakich butelek potrzebuje do karmienia możecie polecić jakąś firmę?

reklama
Rozwiązanie
Ja też lovi polecam, i smoczki też z tej firmy innych moja córka nie weźmie w usta😄. Moja córkę karmię i z butelki i z piersi, więc karmienie z tej butelki nie zaburzyło jej ssania z piersi, ale myślę że żadna by nie zaburzyła bo mała od urodzenia ssała by wszystko co popadnie😄 korzystaliśmy też z dr Brown przy kolkach ale ogólnie nie pomogła i raczej nam nie spasowała, korzystaliśmy też z firmy lansinoch i tą też bym poleciła.
Dziewczyny rodze w lutym kompletuje wyprawkę jakich butelek potrzebuje do karmienia możecie polecić jakąś firmę?
Ja osobiscie proponuje butelki antykolkowe z firmy avent . Nie sa drogie bo koszt dwoch butelek wynosi okolo 50 zl a egzamin naprawde zdawaja. Po puerwszym porodzie nie moglam karmin i wlasnie.polozna.polecila nam.te butelki

No moje tez jezelli dasz rade karm piersia. Mi osibiscie strasznie teho brakowalo. Mialam cc malu urodzil.sie z krótkim wedziidelkiem jezyka.i nie mógł chwycic za sutek. Pokarmu duzo mialam a nie moglam karmicdlatego spuszczalam mleko. Tam gdzie ja tam.i laktator

Ja przetestowałam Tommee tippee, dr Brown's i Lovi. Tylko Lovi się sprawdziło ale używałam tylko chwilkę, bo udało się karmić piersią. Moja bratowa bardzo poleca Avent.

reklama
reklama
Ja kupiłam butelkę yoomi, głównie dlatego że rodząc zimą, gdy wyjdę na dwór nie dam rady przecież nakarmić dziecka piersią w takim zimnie, a te butelki mają dedykowany podgrzewacz. Jednak taka butelka kosztuje ok. 55 zł + podgrzewacz dodatkowo i kapsuła, jeśli ktoś zamierza korzystać zimą na dworze. Są antykolkowe i mają duży wybór kolorów.
Z tańszych wersji na pewno dokupię butelki Avent, jeśli nie będę mogła karmić piersią.

Do góry