reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Budujemy nowy dom ...

mea_osi

Mea, Agatka, Gabi i Mati
Miasto
Rybnik, Poland
Rozpoczęty przez mea_osi, Dzisiaj 12:27
"Przenieśmy tu wszystkie tematy budowlane
bo to nie każdego będzie interesować ale jest o czym gadac :)
"

--------------------------------------------------------------------------------------------
dziewczyny budowy sie nie bojcie !!! trzeba tylko miec glowe na karku, dobry abonament na telefon i odrobine pomyslunku :) ja cala budowe z malym dzieckiem na reku ogarnelam w rok i 3 mieiace !! a dom mam wieeeeelki :) 200m2 plus 100m2 piwnic :)
mozecie pytac o co chcecie - tematy budowlane to dla mnie pikus !!!
jak chcecie to sluze rada ... nawet co do materialow, etpow prac i tak dalej :) mozemy sobie nawet na ta okolicznosc stworzyc odrebny watek bo bedzie o czym gadac wierzcie mi :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Img_5425.jpgImg_5422.jpgImg_5421.jpgImg_5448.jpgtak właśnie wygląda nasz domek, jeszcze nieskończony ;-)
mea, spory domek masz :tak: chociaż nasz to 155m, bez podpiwniczenia, jednak teraz stwierdziliśmy że o jeden pokój za duzy :tak::rofl2: ale cóż fajnie będzie się mieszkać :-)

Załączniki

• Img_5448.jpg
    Img_5448.jpg
    29,6 KB · Wyświetleń: 365
  • Img_5422.jpg
    Img_5422.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 346
  • Img_5421.jpg
    Img_5421.jpg
    26,8 KB · Wyświetleń: 384
  • Img_5425.jpg
    Img_5425.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 379
Ostatnia edycja:
karolq, projekt gotowy z archonu, dom w rododendronach 8, teraz troszkę zmienili ta wersję na stronie, dom budujemy w systemie gospodarczym, co mąż może sam to robi, jednak większość prac to robota wykonana przez fachowców, każdy do czego innego :tak: mąż zajmie się bardziej malowaniem, kładzeniem paneli itp.
my budowę zaczęliśmy 2 lata temu i już mamy jej serdecznie dosyć, mąż stwierdził że 2 raz by się na to nie namówił, w sumie to nas trochę teściu do tego pchnął, pomógł przy budowie, ziemię mieliśmy za darmo, a reszta z pomocą kredytu z którym będziemy zyc przez 30 lat :-D co do kosztów, to muszę podpytać męża, bo on bardziej zorientowany w tym temacie :rofl2:
weronika, fajny własny projekt, tez myśleliśmy o takim ale stanęło na gotowym no i fajnie że jesteś kierownikiem budowy to dopilnujesz wszystkiego, u nas mąż się tym zajmuje bo kierownik to tylko na papierze w większości :crazy: powodzenia i wytrwałości zyczę, przyda się :-) tobie karolq też :tak:

iza super że masz męża złotą rączkę :) ja zatrudnię mam nadzieję dobra ekipę z porządnym kierownikiem, ja będę tym mentalnym kierownikiem no i architekci tez beda cały czas nadzrorować, a rola mojego męża będzie polegała na tym ze będę mu pokazywać rzeczy wybrane przeze mnie i architektow i pytac o jego opinię choc On i tak zdaje się na moj gust, z resztą na szczęscie mamy podobne gusta :) uff ale roboty przed nami. mam nadzieję że przez rok zamkniemy tę budowę, tak sobie wymarzyłam. :) achh ta ogromna kuchnia z wyspą i mnóstwem akcesoriów kuchennych, kuchnia 6 lub 8 palnikowa, nareszcie poszaleję..:)) i wszędzie kominki, będzie ciepło i przytulnie taki chcę mieć dom :)

bez piwnicy ne wyobrazam sobie zycia ... 45m2 piwnicy zajmuje garaz do tego pralnia i kotlownia ... niewiele na graciarnie zostaje a wierzci mi gratow na budowie jest od za...nia ...

dziewczyny budowy sie nie bojcie !!! trzeba tylko miec glowe na karku, dobry abonament na telefon i odrobine pomyslunku :) ja cala budowe z malym dzieckiem na reku ogarnelam w rok i 3 mieiace !! a dom mam wieeeeelki :) 200m2 plus 100m2 piwnic :)
mozecie pytac o co chcecie - tematy budowlane to dla mnie pikus !!!
jak chcecie to sluze rada ... nawet co do materialow, etpow prac i tak dalej :) mozemy sobie nawet na ta okolicznosc stworzyc odrebny watek bo bedzie o czym gadac wierzcie mi :D

mea chętnie :))

Mea rzeczywiście duży domek masz :) my z mężem na razie jesteśmy na etapie planów i marzeń. Na razie nie jest najgorzej, bo mamy swoje mieszkanie 75m2, ale domek z ogródkiem to jest coś :) Ja po prostu nienawidzę kredytów i dlatego mnie wizja budowy domu trochę odstrasza. Co nie zmienia faktu, że już mamy wybrany projekt i nawet go sobie oglądaliśmy na żywo :)

przy projektach trzeba zwrocic uwage na mnostwo szczegolow ... jak sie robi projekt indywidualny to latwiej jest ogarnac temat bo architekci to ludzie z doswiadczeniem ... gorzej jak sie zabieracie za temat sami i zmiany w projekcie ktos robi na chybcika i nie do konca z glowa ... miliony takich przypadkow widzialam i potem jest placz i zgrzytanie zebow ...

na poprzedniej stronie dodałam zdjęcia naszego domku
mea, my nie mogliśmy mieć domu z piwnicą, takie warunki były odnośnie tego miejsca, zresztą piwnica to dodatkowe koszta, teraz to chyba lepszy by był dom parterowy, tańszy na pewno :tak: ale garaz i kotłownię mamy :tak:
weronika, kuchnia z wyspą marzyła mi się, ale nasza niestety jest na to za mała
anna, wizja kredytu na tyle lat tez nas odstraszała, zwłaszcza mojego męża, ale w dzisiejszych czasach bez kredytu nie ma szans na budowę, bynajmniej w naszym przypadku :tak: powodzenia, spełnicie w końcu to marzenie :-)

reklama
Do góry