reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brzuszki lipcówek :)

reklama
Megan śliczny brzuszek, jesteś szczuplutka wiec u ciebie super widać jak wszystko powoli sie powiększa :) Ja tez chyba zaczynam mierzyc...ale sie boje bo coś czuje ze rekord mój pobije :p
Dziękuje :* juz nie moge sie doczekać aż zobacze wszystkie nasze brzuszki w 8 miesiącu :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja tez niżej mam wiecej niz ba wysokości pępka. Dlatego mierzylam pod. Ale teraz zaczęłam tez na wysokości pępka :)
A ogolnie wiadomo-zjedziesz pol niżej i juz masz inny wymiar ;) to takie na oko troche :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

a pępek to zawsze pępek :D powinien być w jednym miejscu :D no dziś już nie zmierzyłam bo potem pojadłam potem pospałam znów pojadłam itd, boję się zmierzyć :D

Teraz gdzie pępek.

Od kiedy położne mierzą wam macice? U nas od 24 tc.
Czyli mierzenie pionowe.

Mi nigdy nie mierzyła, ani położna ani lekarka. Jak sie mierzy? No raz miałam mierzone tym cyrklem ;) ale to przez studentów tydzień przed porodem

Na każdej wizycie mam badanie na fotelu i wtedy sprawdza szyjkę i jak rośnie macica, a pózniej słuchamy serduszka

To chodzi o to sprawdzania dna macicy. Albo na palce slrawdza albo metrem ile cm. Wy macje często usg, u nas nie i położna tak patrzy czy jest Oki. Choć w pl tez mi tak sprawdzali :)

Tos mi Lilith zabiła ćwieka z tym badaniem macicy - ani razu nie miałam mierzonej [emoji19].
Ale masz rację.. Coś kosztem czegoś. Choć... chciałabym wiedzieć co i jak [emoji6]

reklama
Tez tak.mysle ze z tym.mierzeniem.to zalezy od kraju u.nas usg u nich.mierza , mnie tez nikt nigdy nie mierzyl .

010igov35ye70zfx.png

Do góry