reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki lipcówek :)

reklama
Megan śliczny brzuszek, jesteś szczuplutka wiec u ciebie super widać jak wszystko powoli sie powiększa :) Ja tez chyba zaczynam mierzyc...ale sie boje bo coś czuje ze rekord mój pobije :p
Dziękuje :* juz nie moge sie doczekać aż zobacze wszystkie nasze brzuszki w 8 miesiącu :D

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja tez niżej mam wiecej niz ba wysokości pępka. Dlatego mierzylam pod. Ale teraz zaczęłam tez na wysokości pępka :)
A ogolnie wiadomo-zjedziesz pol niżej i juz masz inny wymiar ;) to takie na oko troche :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

a pępek to zawsze pępek :D powinien być w jednym miejscu :D no dziś już nie zmierzyłam bo potem pojadłam potem pospałam znów pojadłam itd, boję się zmierzyć :D

Teraz gdzie pępek.

Od kiedy położne mierzą wam macice? U nas od 24 tc.
Czyli mierzenie pionowe.

Mi nigdy nie mierzyła, ani położna ani lekarka. Jak sie mierzy? No raz miałam mierzone tym cyrklem ;) ale to przez studentów tydzień przed porodem

Na każdej wizycie mam badanie na fotelu i wtedy sprawdza szyjkę i jak rośnie macica, a pózniej słuchamy serduszka

To chodzi o to sprawdzania dna macicy. Albo na palce slrawdza albo metrem ile cm. Wy macje często usg, u nas nie i położna tak patrzy czy jest Oki. Choć w pl tez mi tak sprawdzali :)

Tos mi Lilith zabiła ćwieka z tym badaniem macicy - ani razu nie miałam mierzonej [emoji19].
Ale masz rację.. Coś kosztem czegoś. Choć... chciałabym wiedzieć co i jak [emoji6]

reklama
Tez tak.mysle ze z tym.mierzeniem.to zalezy od kraju u.nas usg u nich.mierza , mnie tez nikt nigdy nie mierzyl .

010igov35ye70zfx.png

Do góry