reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brzuszki lipcówek :)

reklama
Mi się wydaje że to kwestia indywidualnego charakteru i takiego polskiego (?) Podejścia do samooceny że wypada być skromnym, wypada mieć kompleksy, wypada zaprzeczać komplementom co się przenosi na to że większość kobiet u nas ma poczucie że ciągle są dalekie od ideału, że zawsze coś się znajdzie do poprawy i absolutnie to wstyd uważać się za piękną bo przecież piękno jest tylko w gazetach u gwiazd a my jesteśmy szarymi myszkami, za mały/za duży biust, za chuda za gruba, zła twarz, złe wszystko. A prawda jest taka że każda kobieta ma piękno w sobie, coś pięknego w wyglądzie. Jesteśmy silne a to powinno powodować już pewność siebie która jest mega kobieca. Bez znaczenia jaki mamy wygląd, bo każda figura ma jakiś ładny element który można podkreślić (a w Polsce najważniejsze jest maskowanie niedoskonałości) w każdej twarzy jest coś co warto podkreślić (a nie tylko ukryć). Chodzi o poczucie swojej zajebistości a nie mieszczanie się w kanon gazety. I wtedy taka kobieta przyciąga i pociąga, nawet z dodatkowymi kilogramami, płaska jak deska i pryszczata. No, tylko wtedy jest hejt od innych kobiet że och jak możesz być taka próżna xD skoro tak ci daleko do ideału xD ale faceci zdecydowanie doceniają jak kobieta jest pewna siebie i wtedy nie widzą tych niby-niedoskonałości :)

Prawda aim [emoji3] sama znam kilka dziewczyn, które mają trochę za dużo kg a mimo to dobrze się że sobą czują i nie boją się tego pokazać innym, przez co są mega kobiece i dużo bardziej atrakcyjne od rozmiaru 36 z szarą skóra spowodowaną ciągłym niedojadaniem.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

No ja akurat przed ciążą byłam tym drugim przykładem:p ale i z tym przyznam że nie miałam problemów z powodzeniem, a tyle się mówi że faceci lecą na cycki... Bullshit. Ja ich nie miałam :p

No w końcu!!! [emoji106]
Bo jak co niektórym przypomnę początkowe lamenty o kg, skórę, itd.. To będzie słabo [emoji14].
Owszem w większości mamy wpływ na to jak będziemy wyglądać tuż po porodzie, ale..nie zawsze kg i obwód da się trzymać w ryzach. Jeżeli nie będzie od razu po porodzie cacy, to..będzie czas aby to poprawić. Aktualnie powinnyśmy się cieszyć z rosnących brzuszków, i z wszystkiego tego co się dzieje wokół. Jeżeli dzidziole ożywiaja się po czekoladzie - nie miejmy wyrzutów, że codziennie parę kostek sobie zaaplikujemy (ale nie mylić z cała tabliczka dzień w dzień [emoji14] [emoji1]!).
Po porodzie przyjdą spacery, karmienie piersią itd. Zobaczycie jak szybko wrócimy do formy! [emoji6]

Ja dziewczyny nie przejmuje się specjalnie waga, pewnie to wynika z tego, że nie mam zbytnich tendencji do tycia (tak żeby mieć nadwagę). nie jestem chudzina ale mieszczę się zawsze w połowie normy bmi, a mam wahania wagi tak ok 5 do 7 max kg, ciążę z pierwszą córeczka zaczynałam w tej dolnej granicy mojej wagi, z drugą córeczka w górnej granicy, teraz mam +1,5 kg. Przejmuje się bardziej żeby dostarczyć odpowiednich składników odżywczych (a czasami, że ich nie dostarczam, bo zjadłam no fast fooda:)), a waga jako taka jedynie o tyle żeby mieścić się w granicach przyrostu wagi dla kobiet w ciąży (że względu na zdrowie).

Maziajka troche zgadzam sie z Toba. Rowniez jak bylam na marcowkach 2012 nie bylo mowy o kg, ale tez nie bylo tak duzo zgrabnych dziewczyn jakie sa tutaj. Mysle, ze calkiem sporo w rozm blizej 40-42 niz 36. Ale musze powiedziec, ze moje przejscie na strone bardziej fit przynioslo wiele zdrowia. Nie mam pierwszy raz wysokich cukrow i nadciśnienia! No i jestem duzo bardziej wydolna, idac pod gorke czy schodach moge normalnie rozmawiac, nie lapie zadyszek. A to wazne miec power przy moich na prawde ultra szybkich chlopcach

reklama
Do góry