reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki lipcówek :)

Jeszcze moja tygodniowa aktualizacja choć patrząc na mój brzuch to wystarczyłoby chyba raz na miesiąc dawać fote do porównań. Tak, przy chorobie mi się nudzi stąd ta durna edycja zdjęcia ;) już napiszę 18+0 choć jest 17+6. Waga -0.3kg nie wiem kiedy ja zacznę tyć.

Załączniki

• Image-209.png
    Image-209.png
    200,2 KB · Wyświetleń: 140
reklama
Nie No Aim zmienia sie powolutku, a waga myśle ze ok 25 tc, ale przekroczenie magicznych 12 kg raczej Ci nie grozi, czego bardzo gratuluje

Kasiulka nie doluj tymi kalkulatorami [emoji6] przeciez to mit i bujda na resorach kazdy tyje ile chce ile,musi na ile sobie pozwoli w ramach zdrowego rozsadku zeby nie zaglodzidz dziecia ja tam tyje miedzy 16 a 20kg i w ogole,nie ruszalo mnie to ze lekarz na wizycie mowi ze przytylam np 3kg od ostatniej wizyty za duzo a ja mu mowie ze do 20kg mam jeszcze daleko niech sie nie martwi i on ok to spoko;) takze jak widze jakies normy liczenie i kalkulator to wrrr
[emoji13]

f2w3rjjgvtrkt7iq.png

Ostatnia edycja:
Wendy oczywiście ze każdy tyje jak chce, ale wiadomo ile wazy ciąża ok 12 kg, to co sobie nazbieramy z nadwyżka to często gęsto nasze "serniczki". Dziecka nie zagłodzi sie nawet jakby sie prawie nie przytyło (wiem z autopsji). Są dziewczyny dla których zrzucenie 18-25 kg to nie problem dla mnie problem jest duży wiec dziękuje za ekstra kg. Absolutnie nie jest to czas odchudzania, ale tez nie jest to specjalnie wyjątkowy czas na folgowanie. Takie jest moje bardzo subiektywne zdanie

Ostatnia edycja:
Gdyby nadwyżka wagi to był tylko problem kobiety że ma potem więcej do zrzucenia... niestety zbyt duży przyrost wagi (jak i zbyt mały) odbijają się na dziecku, zwiększając różne ryzyka. Ja np sobie szykuje wzrost ryzyka przedwczesnym porodem. Mimo że staram się jak mogę, to nie mogę przykryć coś tej bariery wagi u siebie. A zaczyna być to rzeczywiście problem bo może nie widać tego po mnie ale moje BMI jest na równi pomiędzy niedowaga a waga prawidłową, dla kobiet bez ciąży. Także niby fajnie jest być lżejszą w ciąży ale to też niesie pewne konsekwencje za sobą, nie zawsze pozytywne. Za dużo przytyć w ciąży też dobrze dla dziecka nie jest.

Jeszcze moja tygodniowa aktualizacja choć patrząc na mój brzuch to wystarczyłoby chyba raz na miesiąc dawać fote do porównań. Tak, przy chorobie mi się nudzi stąd ta durna edycja zdjęcia ;) już napiszę 18+0 choć jest 17+6. Waga -0.3kg nie wiem kiedy ja zacznę tyć.
Choroby Cię wykanczają - co chwila coś Cię łapało jak nie rota to cewka. To pewnie też dlatego waga w dół. Ważne, że dzidz rośnie a reszta to sama się dostosuje.

f2w3rjjgy5cue5bk.png

No tak tak od 2 dni to jem na siłę mniej niż wcześniej to racja że przez te choroby też ciężko mi z wagą...

Aim w każdym razie brzuszek bardzo ładny :) w końcu odzyskasz sily i nabierzesz apetytu, przyjdzie wiosna, świeże warzywa:)

Aim - spokojnie. Jest ok. Gdyby nie chorobska możliwe, że byłoby już coś na plusie [emoji6]. Ale to wiesz [emoji5].
Brzusio rośnie, a że powolutku to też ma swoje plusy [emoji6]

reklama
Do góry