reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brzuszki lipcówek :)

reklama
Ja wiem z ta waga. Ale wiecie - duzo z Was nix nie tyje ;) a ja z Dnia na dzien :D wlasnie to z dnia na dzien mnie zaskoczyło. Ale nigdy niewiadomo- moze dalej bedzie mega szybko rosnąć albo sie zatrzyma na chwile.
Nie wykluczam tez wzrostu wagi i cm w udach np po ćwiczeniach ;)

Ale dziekuje - ja nie bardzo mam porownanie i nie umiem określić czy brzuch duży jak na 1 ciaze i ten tydzien czy nie. A Wy bardziej doświadczone i obiektywne :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pumelova z reguły tak jest no i co dwa tygodnie chyba macica się usnosi wiec widać różnicę. Wiadomo, że może być inaczej :)

Ola.. Prawie nie jadam, slodkue rzaaadko a nie chcesz wiedzieć ile utylam i to nagle. W tym samym czasie oblał mnie celulit do tego i tona wody. W poprzednich ciazach tylko puchlam. A bez ciąży uważam, że jestem w miarę wycwiczona i zgrabna, nie chuda ale wxsam raz z misniami jak Lubie i smukła. A w tej ciąży, mimo ćwiczeń w tamtym czasie naagle mnie tak zalalo.. Na piczatku bardzo mi było źle z tym ale to ciąża, dzieciątko najważniejsze, waga to tylko waga, zrzucisz. Ciesz się swoim szczęściem :) i nie myśl juz skąd taki nagły nadmiar.

Wiem i oczywiscie sie cieszę :)
Nie chce, żebyście mnie złe rozumiały i odbierały.
Dla mnie to wszystko jest po prostu nowe i nieznane. Dlatego nie wiem czy jest ok czy niekoniecznie.
Żadna z bliskich mi kolezanek nie jest w ciazy albo jak była to sie objadają na maksa :)
Dlatego o tej wadze pisze swoje pierwsze odczucia no i pytam Was,zeby miec jakis ogólny pogląd na sytuacje :) no i porownanie czy któraś miała podobnie do mnie :)
Wirm, ze tez nie ma reguły, ale dzięki rozmowie z Wami moge mniej wiecej wywnioskować jak najczęściej bywa. Patrząc na normalne kobiety, a nie jakies turbo fit z mięśniem na mięśniu ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi bardzo trudno zaakceptować wzrost wagi, kiedyś pisałam ze w pierwszej ciąży nic nie przybrałam, a w drugiej 4,5kg. Tylko ze ja przed ciążami miałam duża nadwagę ok 20 kg i pózniej w ciąży chudłam przez dietę cukrzycowa. Także ja chudłam, a ciąża rosła i cały czas wychodziło na 0. Taka sytuacja raczej nie zdarzy sie osobie szczupłej.
O ile rosnący brzuch dla mnie jest ok to waga robi smuteczek

Ola W ja tez mam z tym problem - nie znam nikogo w ciąży ;) nie tylam nic od poczatku ciąży, schudłam nawet 2kg aż między wizytami (3tyg) przybylo mi 2,5kg (ale lekarz wazy mnie o 18 wiec slabo porównywalne) i lekarz powiedzial żebym pilnowala wagi bo będziemy musieli odbyć rozmowę ;-) wiec tez przeszukalam neta w poszukiwaniu porównań, a teraz się waze codziennie i codziennie mam inna wagę i to nie zawsze wyzsza :D nie przejmuj się kazda z nas troche schizuje :D

reklama
Do góry