Magda36
Fanka BB :)
To w dolnej granicy się mieści.W obrębie ubytku przednia ściana ma 2.5 mm...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To w dolnej granicy się mieści.W obrębie ubytku przednia ściana ma 2.5 mm...
A jakie było to minimum wg Twojej lekarki?To w dolnej granicy się mieści.
Właśnie 2.5mmA jakie było to minimum wg Twojej lekarki?
Magda36
Juz trochę dawno pisałaś o swoim cc i o dziurze po nim, chciałabym odświeżyć temat Ja we wrześniu 2016 urodziłam córeczkę, to było moje drugie cc, pierwsze w maju 2014 ... We wtorek byłam u lekarza, który poinformował mnie, ze macica w miejscu szycia rozeszła się do tego stopnia, ze jest w niej dziura. Moja lekarka jest zdania , ze póki nie zajdę w ciąże to nie ma dla mnie rzadnego zagrożenia z powodu tej dziury. Ja jakoś sceptycznie podchodzę do tego . Ciekawi mnie Twoja historia i opinia twojego lekarza. Czy ta dziura jest zagrożeniem dla Twojego zdrowia? Należy ja chyba zaszyć ? Czy ty to zrobiłaś ?
To świetne wieści. Bardzo dziękuję za odpowiedź.! Przywraca nadzieję. W zeszłą środę dowiedziałam się po raz pierwszy o czymś takim jak „niche”, więc nie mam jeszcze wyrobionej opinii, czy 3mm to dużo czy mało. Lekarz zaprezentował mi to tak, jakby to był koniec świata, a ponieważ pierwszy raz usłyszałam o defekcie blizny, wyszłam z gabinetu na miękkich nogach, przerażona i blada. Kategorycznie zabronił mi zachodzenia w kolejną ciążę. Nie zdawałam sobie sprawy, że blizna może się rozejść. Nikt mi tego nie powiedział przed drugim cc, a przecież było planowe – stan po cięciu! Mam zamiar konsultować swój przypadek jeszcze z innymi lekarzami i teraz będę już merytorycznie przygotowana. Czy mogłabyś mi jeszcze powiedzieć, czy zabieg wykonano w prywatnej klinice, czy publicznym szpitalu i nazwisko lekarza, który go przeprowadził? We Wrocławiu, z tego co się zdążyłam zorientować, raczej zabiegi takie przeprowadzają prywatne kliniki.
Problemy z ciąża? Znam to zbyt dobrze. Jestem po 2 operacjach a ubytek nadal jest. Jest o tyle lepiej że coś tam trzyma i jeśli uda mi się zajść to jest szansa na donoszenie. No u mnie też wiek jest pewnym utrudnieniem. Ale cały czas wierzę że się uda.Hej, we Wrcoławiu specjalistą od blizn po cesarce jest docent Michał Pomorski (od kilku lat prowadzi badania i zrobił z tego habilitację) Ja jestem po takiej korekcie, ale mój ubytek był mały więc korekta odbyła się histeroskopie. Po cesarce jestem 4 lata i od tego czasu nie mogę zajśc w ciąze, przeszłam mnóstwo lekarzy, którzy potwierdzali tylko że moje i męża wyniki są ok i rozkładali ręcę. Trafiłam do dokotora Pomorskiego i on stwierdził, że ubytek w bliźnie ma związek z problem zajscia w ciąze. Ponadto miałam tez długie plamienia po okresie i rekonsturkcja defektu blizny też ma pomóc w tym problemi. Pozdrawiam
Jesteś w dobrych rękach [emoji4] Mnie 2 krotnie operowala Pani Anna .Witam ja byłam w sierpniu u Pani doktor Anny Abacjew- Chmyłko w związku z podejrzeniem ubytku w bliźnie. Podczas wykonanego USG z kontrastem został ten ubytek potwierdzony. Zostałam zakwalifikowana na laparoskopię. W najcieńszym miejscu blizna ma 1,2mm grubości. Szczerze mówiąc jestem przerażona. Laparoskopię mam mieć wykonaną w listopadzie.
Witaj, docent Pomorski wykonał u Ciebie korektę histeroskopowo, czy będziesz się dopiero u niego leczyć po wcześniejszej histeroskopii?Hej, we Wrcoławiu specjalistą od blizn po cesarce jest docent Michał Pomorski (od kilku lat prowadzi badania i zrobił z tego habilitację) Ja jestem po takiej korekcie, ale mój ubytek był mały więc korekta odbyła się histeroskopie. Po cesarce jestem 4 lata i od tego czasu nie mogę zajśc w ciąze, przeszłam mnóstwo lekarzy, którzy potwierdzali tylko że moje i męża wyniki są ok i rozkładali ręcę. Trafiłam do dokotora Pomorskiego i on stwierdził, że ubytek w bliźnie ma związek z problem zajscia w ciąze. Ponadto miałam tez długie plamienia po okresie i rekonsturkcja defektu blizny też ma pomóc w tym problemi. Pozdrawiam