reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brązowe plamienia

Hej dziewczyny :) według aplikacji ciaza ma 7tyg i 3 dni.
4 lutego w nocy gdy poszłam do łazienki zobaczyłam na papierze żywa krew co prawda nie bylo jej jakos dużo ale stres niesamowity. Następnie 6 lutego udałam się do ginekolog która stwierdziła że raczej nic z tego nie będzie bo pęcherzyk jest płaski i to krwawienie które wystąpiło dobrze nie wróży i zebym w następnym tygodniu udala sie na sor. Nie odpuscilam udalam sie do innego lekarza i 10 lutego na wizycie pojawił się zarodek z echem serduszka, doktor powiedziala że wszystko jest tak jak należy a ciaza według wymiarów zarodka ma tydzień mniej niż według OM. Od czasu krwawienia czyli od 4 lutego mam plamienia, brązowe raz większe raz mniejsze czasem są to niewielkie brazowe skrzepy ale nigdy żywa krew (zalaczam zdj) . Biorę duphaston 3 razy dziennie już od tygodnia ale plamienia są cały czas. Czy któraś z Was ma może podobna sytuację i też plami ?
Doktor powiedziala że plamienia się zdarzają ale zaczynam się niepokoić tymi malymi skrzepami. Wizytę mam we wtorek

Załączniki

• 20250212_210452.jpg
    20250212_210452.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 152
  • 20250215_093619.jpg
    20250215_093619.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 24
reklama
To wygląda jak śluz podbarwiony krwią . Ja jestem aktualnie wprawie w 16 tyg ciąży i zdarzają mi się takie jeszcze ( teraz akurat przez nisko ułożone łożysko) ale wcześniej też były i do tej pory ciąża żywa i rozwija się prawidłowo . Poczekaj spokojnie do kolejnej wizyty

Serdecznie dziękuję za komentarze typu "nikt tego nie wie " , "nikt nie wywróży"ale nic one nie wnoszą. Zapytanie jest do osób które miały podobną sytuację I mogłby by powiedzieć jak to wyglądało na ich przykładzie :)

Serdecznie dziękuję za komentarze typu "nikt tego nie wie " , "nikt nie wywróży"ale nic one nie wnoszą. Zapytanie jest do osób które miały podobną sytuację I mogłby by powiedzieć jak to wyglądało na ich przykładzie :)
a to że ktoś tak miał, tik naprawdę nic nie da, każdy organizm jest inny, nikt w środku Ciebie nie siedzi i nie wie co dokładnie się dzieje. I jednej będzie oznaczać ze nic złego się nie dzieje, a u innej początek poronienia. Nikt nie zapewni Cie co się tam dzieje, pójdziesz później na wizytę i powiesz, że "mysia159 napisala mi, że ona tak miała i wszytko było ok" i co będziesz się kłócić z lekarka?

reklama
Ale co Ci to da jak Ci napisze że u mnie to była pozamaciczna a u Kasi wszystko było ok?

Do góry