reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brązowe brudzenie w 3 tyg ciąży.

No u mnie teraz miesiac temu przy becie 47 i krwawieniu i to mocnym, bo ja myślałam że to okres który nie chce się skończyć. I też zrobił USG nic nie wiadc ocyzwiscoe było i zapytał czy chce zostać w szpitalu, oczywiście że poszłam do domu, bo co tu można było zrobić. Nic. Takie wartosci, to żadne wartości. Jak rozrasta i ma być dobrze, to będzie a jak nie, to ani leżenia ani dupahston nie pomoże.

reklama
No u mnie teraz miesiac temu przy becie 47 i krwawieniu i to mocnym, bo ja myślałam że to okres który nie chce się skończyć. I też zrobił USG nic nie wiadc ocyzwiscoe było i zapytał czy chce zostać w szpitalu, oczywiście że poszłam do domu, bo co tu można było zrobić. Nic. Takie wartosci, to żadne wartości. Jak rozrasta i ma być dobrze, to będzie a jak nie, to ani leżenia ani dupahston nie pomoże.
wszystko zależy jakiego ma się lekarza i jak on do tego podchodzi.

Polemizowałabym z tym, że lekarz który nie przepisuje leków na podtrzymanie jest słabym lekarzem. A co jeżeli to CP? Po co podtrzymywać sztucznie taką ciąże?
Dokładnie, ja też miała teraz sztucznie podtrzymywana. Beta urosła aż do 1609. A i tak od początku wiedziałam że nic nie będzie z tego, skoro zaczęło się od krwawienia. I tylko brałam luteinę i to utrzymywałam i przedłużałam niepotrzebnie.
Oczywiście u Cb może być zupełnie inaczej, bardzo możliwe że to zdrowa ciąża. Chodzi bardziej o to że leżenie w szpitalu przy takim stanie rzeczy, no tzn ja bym wolała w domu, bo w szpitalu i tak nic nie zmienia sytuacja. Trzymam kciuki żeby było dobrze. Plamienia zdarzają się w zdrowych ciążach. Ważny przyrost.

Mam nadzieję że wszystko się u Ciebie dobrze skończy ale nie ukrywam jest to dla mnie bardzo bardzo zaskakujące że przyjęli Cię do szpitala na podtrzymanie ciąży skoro nawet nie masz jeszcze terminu miesiączki? Z plamieniami nawet na sporo późniejszym etapie raczej też nie kładą do szpitala. Nigdy się z czymś takim nie spotkałam pewnie to faktycznie wynika z Twojej przejść poprzednich. Jeśli nie ma krwawienia silnych boli to trzeba wierzyć że będzie dobrze.

Mój gin w Szwecji (też polak) powiedzial że w Polsce lekarze gin są bardzo liberalni jesi chodzi o przepisywanie proga i ogólnie podtrzymywanie wczesnej ciąży

reklama
Wiem o co ci chodzi, ja natomiast mówię o lekarzach, ktorzY mimo że widza ciążę na USG nie chcą jej podtrzymac, wykonać zwykłego progesteronu, a kobiety w niektórych krajach muszą do Polski na pierwsze USG lecieć.

To już tak, jak ciąża jest uwidoczniona w macicy, jest np. 6 czy jakiś kolejny tydzień to okej, ale jednak tutaj mamy 3 tydzień od OM

Do góry