reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brat/siostra dla Kornela

Soldier58

Zaciekawiona BB
Miasto
Wrocław
Witam, mój syn ma na imię Kornel. Teraz moja żona jest w drugiej ciąży (płeć maleństwa jeszcze nieznana) i zastanawiamy się nad imieniem. Dla dziewczynki rozważana była Kornelia, ale zastanawiamy się, czy to będzie dobrze brzmiało z imieniem brata, i Estera. Dla chłopca jak na razie nie ma żadnego pomysłu :frown: Może ktoś mógłby coś podpowie?

reklama
Gratuluję przede wszystkim. Co do imion. I Kornel, i Kornelia są ładne. W zestawie przynajmniej dla mnie nie są rażące. Estera oryginalne imię. To już rzecz gustu. Jeśli natomiast lubicie grę słów i to będzie chłopak to poszukajcie imienia na literę K. (Konrad, Kamil, Kacper).:)

My pierwszego mamy Janka a drugie okazalo sie byc dziewczynka i jest Jagoda .Wiec mamy JJ;D

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo dziękuję za podpowiedzi. Ten pomysł z 2x K super ;) Chyba w tym guście będziemy myśleć. A może... Zamiast Kornelia to Kordelia? Słyszałem niedawno o takim imieniu.
Kalina, Kalina, dziewczyna jak malina :-D piękne imię. Estera niestety odpadła po rozmowie z rodzicami D. Że co to za imię, że się będą śmiali w szkole, itd. ... Moja riposta brzmiała: "No to będzie Hildegarda, lepiej?" (bez obrazy, jeśli ktoś na forum tak nazwał córkę)

Żona mówi, że przeczuwa, że to będzie dziewczynka. Zatem aktualne typy imion to Karolina albo Kornelia/Kordelia. Z tym drugim nie mamy jeszcze pewności. Bierzemy pod uwagę też Kalinę. A dla chłopca... hm, Kamil? Kordian? Czekam na dalsze podpowiedzi :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry