Zaniak mi lekarz liczyl ciaze według usg przez moje nieregularne cykle
Bo jak poszlam po tescie do gina to powinnam byc w 6 tyg od om i zarodek powinien byc a tu nic czarno bylo plakalam ze cos nie tak a okazalo sie ze to byl 3/4 tydzień dopiero
Beta ladnie rosla
Takze hm według Twojej Pani doktor masz ciaze donoszon a według drugiego lekarza nie i teraz nie wiaodmo czy wpisza czy wczesniaki jakbys urodziła przed 38 tygodniem.
A nie ustalila Ci daty porodu po usg genetycznym i polowkowym?
Bo daty z tych usg biora pod uwage
Ja urodzilam w terminie dokładnie wyznaczonym przez mojego lekarza z usg rzadko sie zdaza haha
A co do wagi to powiem Ci ze moj synek mial od 25 tyg glowke wieksza o 3 tyg lekarz uspokajal i tłumaczył ze moze ktores z nas tak miało bo wszytskie usg wychodza super i sprawdzał glowke dodatkowo zawsze i wszystko ok i ze może taka jego uroda albo ktores z nas taka miało ze ma bardziej okragla niz jajowata i ze jak donosze do końca to sie wyrowna pewnie bo rosla główka potem mogla stanac w miejscu i rosnac brzuszek i faktycznie poszlam w 38 tyg na wizytę i glowka idealnie wyrownana do 38 tyg
I ze usg to tylko glupia maszyna ma zakodowane wymiary i ze co drugi dzidziuś u niego tak ma
Wiec jesli Twoja coreczka jest 4 tyg do tylu to moze byc taka jej uroda rosla rosla i przestala i według usg jest dopasowana do 36 tyg mimo ze masz termin porodu juz
Siedz w domu oni Cie beda trzymać w szpitalu bo maja z tego kase
I kontroluj przepływy co tydzien i chodz na ktg
No i ruchy zebys czula