reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak miesiączki po owulacji i negatywny test

Kamy_czek

Fanka BB :)
Witajcie,

Mam problem. Dziś jestem w 33 dniu cyklu, cykle mam 28 dniowe. W styczniu straciłam dzidzie w 23 tygodniu ale od tego czasu mam regularne cykle, pierwszy 40 dni po, pozostałe co 28 dni.
Jestem już po terminie miesiączki, nie mam żadnych objawów nadchodzącej. Robiłam testy owulacyjne i dziś jest około 18 dniu po owulacji. Robiłam test ciążowy i jest negatywny.
Biorę antybiotyk raz w tygodniu od miesiąca, fosfomycyne.

Zastanawiam się co jest grane. Owulacja była a @ nie nadchodzi.
Czy cykl mógł się tak rozregulować od antybiotyków?

reklama
reklama
U mnie jest tak, ze jak podnoszę poziom żelaza miesiaczki sa mniej obfite.
Juz kilkakrotnie to przechodzilam
Ja na pewno lepiej się czuję przy żelazie, nie mam pojęcia czy suplementacja ma wpływ na cykl.
Martwi mnie to że cykle były regularne a teraz prawie 2 tygodniowa różnica.

Lekarz twierdzi że nie mam się czym martwić.

Po tych wszystkich moich przejściach monitoruję każde odchylenie, zwłaszcza że nie mam jeszcze pełnej diagnozy.

Ja po porodzie 3,5roku i cykle dalej rozjechane. A przed były jak w zegarku. Cos mi lekarz mówił ze do dwóch lat sie normuje

No tak, w zasadzie powinnam się traktować jak po porodzie.
Ale mam dwoje dużych dzieci i jakoś mi umknęło że organizm wraca po 3 ciąży do normy.

Chcemy, być może jeszcze w tym roku, postarać się o bobasa. A już jestem parę lat po 30 i przeraża mnie widmo wcześniejszej menopauzy 🤦‍♀️.

Do góry